Intel alaplapok következő generációs processzorokhoz

Az LGA-1150-ös processzorfoglalattal ellátott, Haswell APU egységekhez készítet alaplapok mindannyian 8-as sorozatú lapkakészletre alapoznak.

Intel alaplapok következő generációs processzorokhoz

Az Intel negyedik generációs Core i sorozatú processzorai – amelyek Haswell kódnév alatt futnak – 8-as sorozatú lapkakészlettel ellátott alaplapban kapnak majd helyet. Az LGA-1150-es processzorfoglalatba illeszkedő termékekhez nem kevesebb, mint kilencféle alaplapot dob majd piacra az Intel – ezek a deszkák várhatóan 2013 márciusában mutatkozhatnak be.

A 8-as sorozatú lapkakészletek között háromféle változatot találunk. A Z87-es lapkakészlet a felsőkategóriás, jól felszerelt, remek tuning opciókat kínáló deszkák alapját képezi. A H87-es PCH-val ellátott alaplapok ezzel szemben már nem a tuningmestereket, hanem a jól felszerelt alaplapra vágyó átlagfelhasználókat veszik célba. Az üzleti szegmensben a Q87-es alaplapok kapnak helyet, amelyek számos olyan extra szolgáltatást kínálnak, amik az üzleti szféra szereplői számára nélkülözhetetlenek.

Az Intel kínálatában tehát körben kilencféle olyan alaplapot találunk majd, amelyek 8-as sorozatú lapkakészlet köré épülnek. Ezek között négy darab Z87-es modell kap helyet – kettő az Extrém, kettő pedig a Média sorozatban. Az Extrém modellek között a DZ87KLT-75K "Kinsley Thunderbolt", valamint a DZ87KL-70K "Kinsley” modell kap helyet – utóbbin nem lesz Thunderbolt port. A Média sorozatot a DZ87CA-55K "Carryville", és a DZ87CO-50K "Colebrook" erősíti.

A H87-esek között háromféle modell lesz: a DH87MC "Meadow Creek", DH87RL "Round Lake", és a DH87FB "Flat Bay". Az üzleti szférába kétféle modellt szán a gyártó, amelyek a DQ87RG "Rainbow Ridge" és aDQ87PG "Spring Cave" nevet viselik

Az új, nyolcas sorozatú lapkakészletek köré épülő alaplapok és a Haswell APU egységek várhatóan a következő év tavaszán jelennek meg kereskedelmi forgalomban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward