Ingyen adja partnereinek a Unity motort a Sony

A PlayStation-licenccel rendelkező indie fejlesztők számára ingyenes elérhető lesz a Unity Prou for PlayStation legújabb verziója.

Ingyen adja partnereinek a Unity motort a Sony

A Sony még 2013-ban alakított ki partneri kapcsolatot a Unityvel, melynek keretein belül elkészült a kifejezetten PS4-re, PS3-ra és PS Vitára optimalizált fejlesztői környezet, amit aztán a Sony-platformokra fejlesztő stúdiók licencelhettek.

Ma ezt a kapcsolatot újította meg a két fél, és még tovább is léptek eggyel: minden PlayStation-licenccel rendelkező fejlesztő számára ingyen adja a Sony a Unity Engine-t, így a technológiai oldalt gyakorlatilag teljesen megoldja ezen stúdiók, vagy indie-k számára. Ezzel párhuzamosan még tovább fejlődik majd a Unity Engine is a PlayStation-platformokon, több lehetőség lesz elérhető benne, és persze a teljesítményt is tovább optimalizálják.

"Fantasztikusan érdekes és minőségi játékok készülnek az indie-fejlesztők keze alatt, így boldogan segítünk abban, hogy mindenkinek ugyanolyan lehetőségei legyenek, és további kiváló játékok készülhessenek PlayStation-platformokra" - mondta a Sony Computer Entertainment kutatási-fejlesztési részlegének egyik vezetője, Teiji Yutaka.

Közben eladó a Unity?

A VentureBeat, ami több iparági felvásárlást is sikeresen szellőztetett meg azok hivatalos bejelentése előtt, most úgy tudja, hogy a Unitynál szóba került a vállalat eladása. Egészen pontosan a cég vezetői és részvényesei a vállalat jövőjét próbálják meg kitalálni azután, hogy a Unity egyik legnagyobb részvényese saját részesedésének eladásán kezdett el gondolkozni.

A Venturebeat szerint ha az eladás mellett döntenek a fejesek, akkor egészen komoly összeg kerülhet szóba, valahol 1 és 2 milliárd dollár között. Korábban egyébként az Amazon és a Microsoft is meg szerette volna venni a Unityt, előbbi 650 millió dollárt ajánlott, ám akkor azt a vezérigazgató David Helgason visszautasította.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward