Jön az első három Whiskey Lake-U processzor

Az Intel partnerei véletlenül kiszivárogtatták az érkező processzorok technikai adatait, így szinte minden tudható velük kapcsolatban.

Jön az első három Whiskey Lake-U processzor

Az Intel partnereinek köszönhetően szinte minden fontos információ kiszivárgott az érkező Whiskey Lake-U processzorokkal kapcsolatban, amelyek az ultrabookokat és az ultravékony noteszgépeket veszik célba, csak úgy, ahogy elődeik, a Kaby Lake Refresh modellek tették. A kilencedik generációs Core sorozatú Intel processzorok architektúra terén az aktuális információk szerint nem hoznak komolyabb előrelépést, iGPU terén pedig ugyanazt nyújtják, mint jelenleg is kapható társaik. Utóbbi azt jelenti, hogy az UHD Graphics 620-as videóvezérlő velünk marad a maga 24 EU-jával és minden képességével együtt. Memória-alrendszer terén a DDR4-2400 MHz-ről DDR4-2667 MHz-re növekszik az effektív órajel, ami egyes esetekben hozhat némi plusz teljesítményt a konyhára. Az persze kicsit megtévesztő, hogy nem Core ix-9000-es, hanem továbbra is Core ix-8000-es jelölést viselnek, mint elődeik – ez a vásárlók részéről nagyobb odafigyelést igényel majd, hogy valóban Whiskey Lake-U processzorhoz jussanak, ha arra vágynak.

Galéria megnyitása

Az új processzorok lényegében Turbo Boost órajel terén kínálnak komolyabb előrelépést, hiszen modelltől függően 500-700 MHz-cel nagyobb maximális Turbo Boost órajellel gazdálkodhatnak. Ezzel együtt a Turbo Boost algoritmus működését is optimalizálják a gyártó szakemberei, így összességében meglehet az Intel által említett kétszámjegyű teljesítménynövekedés az előző generáció tagjaihoz képest. Érdekesség, hogy az új és a régi Core i3-as processzor között alap-órajel terén 100 MHz-es különbség mutatkozik a régi javára, ám a maximális boost órajel már 700 MHz-cel magasabb, ami összességében komoly teljesítménynövekedést hozhat, ha az adott rendszer hűtése is megfelelő. A Core i5-ös és a Core i7-es modelleknél az alap-órajel már megegyezik az előző generációéval, de a Turbo Boost órajelek itt is komoly mértékben nőttek.

A fenti táblázatban szereplő adatok a HP, az ASUS és a Synnex dokumentumaiból származnak, így gyakorlatilag hivatalosnak tekinthetők. Arról egyelőre nincs hír, hogy az új processzorok köré épülő konfigurációk pontosan mikor jelennek meg kereskedelmi forgalomban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap