Shop menü

INDUL A TWITTER BLUE: TÉNYLEG DRÁGUL IOS-RŐL, ÉS NAGYOBB LESZ A SZIGOR

A visszaélések kiszűréséért sokat tesz ezúttal a Twitter, persze egészen biztos, hogy sokan fognak bepróbálkozni azzal, hogy ismét visszaéljenek ezzel, a kék pipát ugyanis megadja, az újítások egy részére viszont várni kell.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Indul a Twitter Blue: Tényleg drágul iOS-ről, és nagyobb lesz a szigor

Egy hónapig került jégre a Twitter Blue, miután Elon Musk egy rendkívül szerencsétlen kísérlettel megpróbálja bevezetni az átalakított előfizetési lehetőséget. Az elmúlt hetekben nagyon sokat dolgozott azon a fejlesztői csapat, hogy megbízhatóbbá váljon, és ez valószínűleg össze is jött, noha rések a pajzson még így is adódhatnak.

Már a napokban felröppent egy olyan hír, hogy az iOS rendszert használóknak drágább lesz a funkció, és a weben pedig még akár olcsóbb is lehet. Nos, olcsóbb nem lett jelen állás szerint, de azoknak tényleg többet kell fizetnie, akik közvetlenül iPhone-ról vagy iPadről szeretnék rendezni az előfizetésüket. Éppen ezért valószínűleg a legtöbben igyekeznek majd ezt megoldani böngészőn keresztül, egy számítógépen.

11 dollárt kell fizetnie annak, aki iOS-ről szeretne előfizetni, a webes árazás pedig maradt 8 dollár.

Azért emelte meg a Twitter a Blue árát az Apple eszközeinél, mert a cupertinói alakulat ezekből a tranzakciókból lecsíp magának egy szerény 30 százalékos részt. Gyorsan kiszámolható, hogy ez a 11 dollár nagyjából azt eredményezi, hogy a mikroblog zsebébe az általa kívánt összeg vándorol – kicsivel még így is 8 dollár alatt van a platform bevétele.

A felhasználóknak telefonszámot kell majd alkalmaznia a hitelesítés során, és a rendszerben ezzel együtt egy felülvizsgálat is lezajlik a háttérben. Minden előfizető át fog esni az új hitelesítési procedúrán. Igyekszik minimálisra csökkenteni a Twitter a Blue előfizetés által megadott, kék pipás visszaéléseket. Bízunk abban, hogy ezúttal tényleg menni fog ez, hiszen legutóbb a magukat hamisan hitelesnek beállító profilok óriási károkat okoztak a platformnak. Az volt az a pillanat, amikor nagyon sok hirdető érezte úgy, hogy ideje távozni.

A kék pipa mellett lehetőséget kapnak majd az emberek arra, hogy a tweeteket szerkeszteni tudják, kijavíthassák, ha valamilyen hiba csúszott egy bejegyzésben. Elérhető lesz az előfizetők számára egy új olvasó mód, valamint lehetősége nyílik a Twitter Blue tagoknak Full HD minőségű videókat feltölteni. Ezeken felül a továbbiakban az újítások egy részét hamarabb próbálhatják majd ki az előfizetők, és kevesebb hirdetést fognak látni.

Galéria megnyitása

Vannak olyan fejlesztések is, amiket Elon Musk már beharangozott, de egyelőre még nem lesznek elérhetőek. Hosszabb videók megosztására is lehetőség lesz majd, de erre például várni kell egyelőre, mint ahogy a hosszabb hangfelvételek feltöltésénél is ugyanez a helyzet. Akik előfizetnek, azok prioritást fognak élvezni a platformon, de még ezzel is várni kell, az algoritmus alakítása komplikáltabb feladat. De Musk szerint ennek köszönhetően a spamek a háttérbe fognak szorulni.

Akik kék pipát szereznek előfizetéssel, azok továbbra is tudnak nevet változtatni vagy profilképet cserélni, de átmenetileg a kik kék piktogramról kénytelenek lesznek lemondani. Ameddig a Twitter nem ellenőrzi újra a felhasználó megváltoztatott fiókját, addig lekerül a neve mellől a jelölés. Ez is egy a többféle védekezési opció közül,

Galéria megnyitása

A hét folyamán elkezdi a cég a szürke pipákat eltávolítani, és bevezetésre kerül az arany jelölés. Az arany pipával a vállalkozások profiljai lesznek felruházva, ezeket már eddig is hitelesítette a cég, de korábban nem volt egyedi jelük. Újítás lesz a mostani Twitter Blue bevezetésével az is, hogy a szürke pipát a kormányzati szereplők fogják megkapni, politikusak és más szereplők rendelkezhetnek majd ilyennel.

Kíváncsian várjuk, hogy mit hoz a második kör a Twitter Blue számára, lesz-e esetleg harmadik nekifutás is, mert ismét félre megy a történet, vagy ezúttal sikerül a cégnek menedzselni a helyzetet az új formában.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére