indiePon - A mainstreamen túl 79. rész

A mai részben olvashattok a Pillars of Eternity 2 utolsó kiegészítőjéről, a világvégét túlélő klónokról, megnézhetitek a GRIS, vagy a Below megjelenési trailerét, de más érdekességeket is találhattok.

indiePon - A mainstreamen túl 79. rész

Megérkezett a Pillars of Eternity 2 utolsó kiegészítője

A The Forgotten Sanctumban egy szundikáló isten húsába épített labirintust felfedező varázslót kell megállítanunk, mielőtt az említett isten felébredne, és dühében elpusztítaná a világot.

A DLC-vel számos friss küldetés érkezett magas szintű játékosoknak. A vele együtt kiadott, ingyenes 4.0-s update-tel újabb adagot kaptunk az augusztus óta ismert megabossokból és isteni kihívásokból; az előbbiek kemény csatákat jelentenek, az utóbbiak pedig különböző trükkökkel teszik nehezebbé a dolgunkat, például bevezették a fegyverek és páncélok tartósság-értékét.

A kiegészítő a Steamen és a GOG-on érhető el.

Új játékmódot kapott a Banner Saga 3

Az Eternal Arena kiegészítő gyors csatákat kínál, melyek körülményeit mi állíthatjuk össze. Ehhez rendelkezésünkre áll az összes hős, rosszfiú, és térkép. Heti kihívások és ranglisták is vannak, miközben itt minden a harcról szól.

A kickstarteres támogatók ingyenesen megkapják a DLC-t, a többiek néhány euróért vásárolhatják meg a Steamen és a GOG-on.

Megjelent a GRIS

A barcelonai Nomada Studio történetalapú platformjátéka szavak nélküli mese egy fiatal lányról, akit hirtelen szörnyű veszteség ér, és az öröm és biztonság, ami addig körülvette, darabokra hullik. Lezuhan a mélybe, ahol egyedül és elveszve tér magához egy kietlen sivatagban, a mi feladatunk pedig az lesz, hogy egyre csak vigyük előre ebben a titokzatos és fantasztikus világban, míg le nem győzi gyászát.

A játék rendszerei szoros kapcsolatban állnak a karakter érzéseivel. A lány ruhája központi szerepet tölt be: egyrészt a fejlődését szemlélteti, másrészt a képességeit is ez adja. Az út során egyre újabb ösvények nyílnak majd meg.

A GRIS egyedi látványvilága a spanyol illusztrátor, Conrad Roset tehetségét dicséri. A melankolikus hangulat átadásában nagy szerepe van a zenének, mely a szintén barcelonai Berlinst zenekar szerzeménye.

A GRIS a Steamen, a GOG-on, és a Humble Store-ban érhető el, de Nintendo Switch-re is kiadták.

Magányos útra indulunk a Below-ban

A Capybara Games roguelike akció-kalandjátéka öt évig készült. Egy tiltott sziget kísérteties mélységeit fedezzük fel benne.

A procedurálisan generált helyszíneken ez a felfedezősdi a legfontosabb cél, miközben ügyelnünk kell arra is, hogy hősünk életben maradjon, valamint harcolunk a sötétség erői ellen, illetve különböző rejtvényeket oldunk meg. Mindez persze nem lesz túl egyszerű, hiszen a Below-t kifejezetten nehézre tervezték, ráadásul csak egy életünk van, vagyis állandóan ott lebeg felettünk a permadeath árnya.

Ha óvatlanok vagyunk, vagy nem figyelünk oda, a kőkemény büntetés egészen biztosan nem marad el. A méretbeli különbségek érzékeltetése, és a drámai hatás elérése érdekében a Capybara szándékosan apró karaktert készített, illetve a tilt-shift hatást alkalmazza a látvány megjelenítésében, kitakarva a látómező egy részét.

A Below december 21-ig tíz százalékos kedvezménnyel kapható a Steamen.

Csúszik a Children of Morta

A pixelgrafikás, történetalapú roguelike főszereplője egy család, akik a misztikus Morta-hegyet, és a körülötte fekvő vidéket őrzik. Elvileg idén jelent volna meg, de a fejlesztő Dead Mage Studio bejelentette, hogy ez nem fog megtörténni.

Az új dátum valamikor jövőre lesz, de pontosabbat még nem tudunk. A plusz időben megnövelik a játék három területének méretét, minibossokat készítenek, és átírják a történetet, hogy a világ nagyobb szerepet kapjon benne.

A Children of Morta steames oldala mindenesetre nem megy sehová.

Kipróbálható a Book of Demons

A kártyákkal kombinált labirintusfelfedezős játék korai hozzáférése véget ért, itt az éles verzió.

Teljes high fantasy hármas áll rendelkezésünkre a karakterosztályok terén: van mágiát használó varázsló, tankszerepre alkalmas harcos és közel-, illetve távolsági harcban is eredményes, tőrös-íjas rogue. Mindegyik classnak megvannak a maga egyedi kártyái, összesen 16 darab, az ezekből összerakott paklik tartalmazzák a képességeket, melyeket a portyák során használhatunk.

A procedurálisan generált labirintusok nagyjából garantálják, hogy sosem járunk kétszer ugyanazon a helyen, illetve valószínűleg a paklik terén is érdemes a változatosságra törekedni. A játék január 3-ig húsz százalékos kedvezménnyel kapható a Steamen, de ugyanitt elérhető hozzá egy demó is.

Január 23-án jön az éles verziós Slay the Spire

A Mega Crit Games roguelike kalandjátékában egy mágikus, és nagyon veszélyes toronyban haladunk egyre feljebb. Karakterünk képességeit kártyák szemléltetik, saját paklinkat több, mint 200 lapból állíthatjuk össze.

Kártyákat az ellenfelek legyőzésével szerezhetünk leginkább, ezért a csaták közben sokszor improvizálnunk kell. Ha meghalunk, új tornyot generál a rendszer, és új karaktert kell építenünk.

A Slay the Spire jelenleg korai hozzáférésben van a Steamen.

Hangnyomozók leszünk az Unheardben

A NEXT Studios játékában bűntények helyszíneire térünk vissza, hogy az ott hallható hangok segítségével megpróbáljuk megtalálni az elkövetőket, és megoldani az ügyeket.

Az esetek között látszólag nincs kapcsolat, és azt sem tudjuk, honnan jönnek a hangok, vagy megbízhatóak-e. Minden nyom, jel, indíték hang formájában kerül elénk, ezért beszélgetéseket kell meghallgatnunk, a begyűjtött információkból pedig össze kell raknunk a kirakóst.

Az Unheard januárban jelenik meg, steames oldala már van.

13 nap egy élet a Zanki Zero: Last Beginningben

A világot hét nap alatt teremtették, de az emberek egy nap alatt elpusztították. Az élet a tengerek mélyére süllyedt hosszú ideig, most azonban visszatér a felszínre.

Nyolc klón sorsát követjük végig a játék fejezeteiben, akik a régi világ romjaiból álló, pusztuló szigeteken élnek. Felfedezzük a labirintusokat, tornyokat, hogy megtaláljuk a bűnt, amit múltunkban elkövettünk. Egy életciklus 13 napig tart, a klónok más képességekkel rendelkeznek fiatalon, és idősebben. Számos kérdés vár megválaszolásra, de lassan feltárulnak a halott világ titkai.

A Zanki Zero: Last Beginning március 19-én érkezik PC-re és PlayStation 4-re.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward