indiePon - A mainstreamen túl 72. rész

A mai epizódban az Omno demójáról, egy Star Citizen-beli mentőakcióról, testvéri álmokról és más érdekességekről olvashattok.

indiePon - A mainstreamen túl 72. rész

Demót kapott az Omno

Jonas Manke projektje hasít a Kickstarteren, már több, mint kétszerese gyűlt össze a kért összegnek. Egy hírleveles feliratkozással most a frissen érkezett demót is kipróbálhatjuk.

A 3D-s akció-kaland-platformer egy aprócska varázslóról szól, aki egy különös világot fedez fel, útközben különböző új képességeket gyűjtögetve, vagy a homokban szörfözve mágikus botján.

A látványvilág azonnal magával ragad minket, annak ellenére, hogy nincsenek benne agyonrészletezett textúrák. A határtalan vidékek megjelenítése tökéletes, ami talán Manke film-, és játékanimátori múltjának is köszönhető.

A demó jelenleg rövid, de nagyon cuki, és az ígéretek szerint tovább lesz fejlesztve. Aranyos, hagymafejű varázslónkkal pici, nyusziszerű lények után szaladgálunk, világító méhek manát szórnak ránk, ha a közelükbe megyünk, sziklarákokat tologatunk ide-oda. Minden teljesen erőszakmentes, de sajnos egyelőre csak egy rejtvénnyel fogunk találkozni. Ha vége van a demónak, egy másik helyszínen szabadon szörfözhetünk a dűnéken.

A kampányból még hat nap van hátra. Az Omno steames oldala már elérhető.

A Wargaming megvette a Fractured Space fejlesztőjét

Az Edge Case Games munkatársai a Wargaming UK-hez csatlakoznak, és egy még be nem jelentett MMO-projekten fognak dolgozni. Online és free-to-play tapasztalataik minden bizonnyal jól jönnek a munka során.

Az MMO egyébként teljes rejtély, csak annyit tudunk róla, hogy ingyenesen játszhatjuk majd. Az Edge Case Games jelenléte miatt feltételezhető, hogy valamilyen járműves harc lesz benne.

A stúdió nemrég jelentette be, hogy az Infection Episode Pack után befejezik az ingyenes, MOBA-szerű elemeket is tartalmazó űrhajós játékon, a Fractured Space-en való munkát, és új projektet keresnek. A további tartalmak hiányának ellenére az előre látható jövőben működni fognak a szerverek.

Valaki gyilkosságra készül

A videójáték-univerzum egy elfeledett sarkában, a The Six Pint Inn nevű öreg fogadóban hat törzsvendég, egyben egykori videójáték-hős próbál elmenekülni múltja elől. A kocsmáros telefonhívást kap: a nehezen érthető hívó szerint valaki gyilkosságot tervez a jelenlévők közül.

A The Hex című játékban régi emlékek térnek vissza. Minden flashback más műfajban játszódik, felfedezésükkel rájöhetünk, ki a gyilkos, de akár sokkal sötétebb titkokra is bukkanhatunk.

Keressétek a Steamen.

Kickstarteren a Koruldia Heritage

A történetalapú szerepjátékban egy csodákkal és fejtörőkkel teli idegen világot fedezhetünk fel, miközben mások emlékeibe merülünk.

A harc a JRPG-ket idézi, a fejlődés nemlineáris. A látványvilág leginkább a korai PlayStation-időszakra emlékeztet. A kalandra a Metroidvania is hatott.

A kickstarteres kampány célkitűzése már majdnem teljesült, és még húsz nap van hátra. A megjelenés 2020 szeptemberére várható.

Januárban jön a PC-s Warhammer Quest 2: The End Times

Az eredetileg mobilos, körökre osztott taktikai-stratégiai alkotás remek látványvilágával és a játékmenet összetettségével szegez minket a monitor elé.

Az első részt, melyet egy Games Workshop-társasjátékra alapoztak, a Rodeo Games készítette. A folytatás már a Perchang munkája, de a stúdiót a Rodeo kreatív igazgatója, Ben Murch alapította, tehát nem teljesen zöldfülűek hozzá.

A Warhammer Quest 2: The End Times januártól érhető el a Steamen.

Izmos Herkules a GODS Remasteredben

Az eredeti, 2D-s klasszikus Gods 1991-ben jelent meg, és a Bitmap Brothers készítette (őket a Xenonról, a The Chaos Engine-ről, vagy a Speedball-játékokról ismerhetjük). A felújításban Herkules szinte akciófigurává válik hatalmas izmaival, és a jutalomként felajánlott halhatatlanságért és dicsőségért négy világon vág át, hogy legyőzze a Nagy Őrzőket, akik ellopták az istenek otthonait.

12, szörnyekkel megpakolt pálya, fejtörők, titkok, bossharcok, kihívások várnak ránk. A pixeles és a modern 3D-s grafika között gombnyomással válthatunk, de feloldhatjuk a speedrun módot is, hogy aztán mások idejével versenyezzünk.

A GODS Remastered december 4-én jelenik meg a Steamen.

Testvéri álmok az Incredible Mandy-ben

A Dotoyu Games magával ragadó látványvilágú platform-kalandjátékában két testvér próbálja előhívni emlékeiket, melyeket egy tragikus baleset után mélyen eltemettek.

A fiú elvesztette kezét, helyére egy fénykardot tud megidézni. Ez a pozitív erő szimbóluma, segíti a különös, csodaszép álomvilágokon való utazásban, ahol Mandy, a húga lesz a vezetője. Hegytetőktől mély völgyekig, tengerpartoktól titkos folyosókig keresik a nyomokat, miközben rejtvényeket oldanak meg, és szembenéznek az ellenfelekkel nyolc fejezeten keresztül.

Az Incredible Mandy cirka 13 euróba kerül a Steamen, de letölthető hozzá egy ingyenes demó is. Ez különbözik a teljes játéktól, ezért eredményeinket nem vihetjük át.

Mentőakció a Star Citizenben

A játékban nem egyszerű az űrséta, főleg, ha még benne vagyunk egy bolygó gravitációs mezejében. Egy játékos a saját bőrén tapasztalhatta ezt meg, mikor át akart kelni barátja hajójára, de lebegés helyett elkezdte hosszú, lefelé tartó útját a felszín felé.

Társának szerencsére jó reflexei és biztos keze volt, így gázt adott, a nyomába eredt, és nagyjából húsz kilométerrel később szó szerint elkapta hősünket. Jöhet a taps!

Robothegyek a Fallout 76-ban

Lassan rendszeres rovattá válnak a játék vicces hibái, a legfrissebb esetre a Whitesprings Resortnál került sor. A hotel számos szobával és bolttal rendelkezik, és eredetileg is elég sok robot van a környéken, de az alábbi felvételen azért kicsit túlzásba estek…

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap