indiePon - A mainstreamen túl 60. rész

A mai részben többek között egy cuki magyar platformjáték kickstarteres kampányáról, walesi horrormesékről, az ingyenesen kipróbálható Battlerite Royale-ról, vagy egy széttöredezett MI elméjéről is olvashattok.

indiePon - A mainstreamen túl 60. rész

Magyar akció-platformer a Kickstarteren

A budapesti GAMELAB stúdió már négy éve működik, jelenleg csaknem kéttucatnyi munkatárssal. Specialitásuk az analóg és digitális technikák ötvözésével kialakított izgalmas, hangulatos világok megteremtése.

Ennek szellemében készül új projektjük, a Sir Plump is. A középkorban játszódó 2D-s akció-platformer részletes animációi a Disney-rajzfilmeket idézik, ami nem véletlen, hiszen a csapat tagjai a kilencvenes években voltak tinédzserek, és imádták az olyan klasszikus Disney-játékokat, mint az Aladdin, vagy a Lion King. Ezek közös vonása volt a könnyed irányítás és a hangulat, mégis bőven tartogattak kihívásokat is. Ezt az élményt szeretnék visszaadni kézzel rajzolt tündérmeséjükkel, mely tele van vicces karakterekkel, grandiózus bossharcokkal, és rengeteg humorral.

A kickstarteres kampányban ötvenezer dollárt szeretnének összegyűjteni. A megjelenést először PC-re tervezik, de a cél az, hogy később elvigyék Sir Plumpot az összes fontosabb platformra.

Ingyenesen játszható a Battlerite Royale

A Stunlock Studios projektje jelenleg korai hozzáférésben van a Steamen. Október 30-tól november 2-ig ingyenesen kipróbálható, és ha megtetszik, harminc százalékos kedvezménnyel vásárolható meg.

November 7-ig Halloween-eventet tartanak: a Curse of the Night című esemény az új The Haunted Keep térképen zajlik, ahol kipróbálhatjuk szerencsénket, a témába illő küldetéseket kaphatunk, egyedi fegyvereket, avatárokat, hátasokat, legendás outfiteket szerezhetünk.

Modtámogatást kapott a Star Control: Origins

A játék galaxisa kicsit üresnek tűnt eddig, de ezen könnyen segíthet a most kiadott szerkesztőprogram, és a modtámogatás megérkezése.

Ezentúl egész naprendszereket alkothatunk, de karaktereket, hajókat, fegyvereket is létrehozhatunk, sőt, akár a szabályokat is átírhatjuk, például a gravitáció működését. Az Adventure Studioval saját történeteket és küldetéseket írhatunk, és mindezt feltölthetjük a Steam Workshopba, hogy mások is kipróbálhassák.

Az újdonságok az ingyenes Multiverse DLC részei. A párhuzamosan kiadott 1.1-es frissítés módosított a gazdaságon, az idegen lényeknek új fegyvereik vannak, és néhány vezető plasztikai műtéten esett át.

Utazás egy széttöredezett MI elméjébe

A The Enigma Machine egy belső nézetes sci-fi horrorjáték, mely nagyjából 60-90 perces kalandot kínál. Egy MI-t kell megjavítanunk, méghozzá belülről.

A kilencvenes évek 3D-s grafikáira és a VHS-kazettákra emlékeztető látványvilág keveredik a modern grafikai megoldásokkal, miközben különböző fejtörőket oldunk meg. A történet szerint az Enigma Corp olyan androidokat hozott létre, melyek elméjét virtuális valóságként járhatjuk be. Ha valami gond van velük, ezzel a módszerrel könnyedén kitakaríthatók a hibás kódrészletek.

A The Enigma Machine öt euróba kerül az itch.io-n.

Nagyon brit a Maid of Sker

A Wales Interactive stúdió belső nézetes, lopakodós-túlélős horrorjátéka Wales folklórjára építkezik, egészen pontosan a valóban létező Sker-ház körüli mesékre. Az épületet szerzetesek emelték cirka 900 éve, és régóta kísértetjárta helynek tartják, ahol furcsa dolgok történnek.

A játék sztorija szerint az események egy Elizabeth Williams nevű nő körül forognak. 1898-ban járunk, és a muzsikus Thomas Evanst alakítjuk, akinek szörnyű harcot kell vívnia szerelme megmentéséért.

A hangsúly a lopakodáson és a felfedezésen lesz, fontos szerepet szánnak a hangoknak és zajoknak. Fegyver nem áll majd rendelkezésünkre, de csapdákat állíthatunk, vagy elterelhetjük a ránk vadászó rémségek figyelmét. Az ellenfelek egyre ügyesebbek lesznek, ahogy haladunk előre.

A Maid of Sker megjelenését a jövő évre tervezik.

Ne etesd a majmokat!

A Do Not Feed the Monkeys egy sötét humorral fűszerezett megfigyelőszimulátor, melyben idegeneket kukkolunk kamerákon keresztül.

A point-and-click elemeket is tartalmazó játékban a Primate Observation Club új tagjaként azt a feladatot kapjuk, hogy mindenféle kamerák képeinek segítségével kémkedjünk különböző emberek után, akiket szimplán csak majmoknak hív a szervezet. Az összegyűjtött információk alapján létre kell hoznunk az érintettek profilját.

Folyamatosan egyensúlyoznunk kell a munka, az idő, az energiánk, az éhség, a szomjúság, és a fáradtság között. Ha ügyesek vagyunk, karakterünk élete jobbra fordul, de ha elrontjuk a dolgot, az katasztrofális hatással lehet a „majmokra”, vagy akár ránk is. A történet többféle befejezésre futhat ki.

A Do Not Feed the Monkeys a Steamen és a Humble Store-ban érhető el.

Korai hozzáférésben a Pit of Doom

A Kerberos Productions játéka egy rogulike, belső nézetes, valós idejű labirintusfelfedezősdi, melyben procedurálisan generált sci-fi kazamatákat járunk be. Kincseket gyűjtünk, különös idegen lényekre lövöldözünk, és próbálunk életben maradni.

A jelenlegi verzió nagyon korai, nem is fut túl jól, a kezelőfelület szörnyű, de van benne potenciál. A fejlesztők legalább hat hónapra tervezik az early accesst, de könnyen lehet belőle akár egy év is. Még csak az alapok vannak meg: három karakterosztály, egy harminc szintből álló dungeon, néhány szörny és némi zsákmány, viszont végjáték még nincs.

Az éles változatban maximum négyfős co-op lehetőség, craftrendszer, és többféle helyszín várható.

A Pit of Doomot a Steamen találjátok meg.

A Desert Bus a Doomban

A Desert Bus egyike a világ legunalmasabb játékainak: nyolcórás utazás egy töküres virtuális sivatagon át, ahol semmi sem történik.

Az élményt most Doom-köntösbe csomagolták: a Revenant Busban egy revenant jelenik meg a busz hátuljában minden hetedik másodpercben. Fegyverünk nincs, az út egy napig tart, a monotonitásélmény megmarad, de legalább püfölhetünk közben valamit…

A Revenant Bus a Doomworld fórumáról tölthető le.

Hipervalósághű tüzek a Skyrimban

Az Ultimate HD Fire Effects SSE mod fejlettebb füstöt, több, mint húsz új textúrát, illetve a 4k és 8k felbontások támogatását is tartalmazza. A fáklyák, varázslatok, tábortüzek, gyertyák és miegyebek mind-mind sokkal jobban néznek ki a moddal, szóval szép munka.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap