indiePon - A mainstreamen túl 49. rész

A mai epizódba annyi érdekes játék került, hogy szinte fel sem tudom sorolni: sci-fi RPG-k, érzelmes kalandok, ingyenesen kipróbálható mókák... nem is folytatom, hess olvasni! :P

indiePon - A mainstreamen túl 49. rész

Előrendelhető a My Memory of Us

A második világháborús témát feldolgozó, valós eseményekre épülő kalandjáték középpontjában a barátság áll. Különböző logikai fejtörők színesítik két kisgyerek útját, akik közösen szállnak szembe a veszélyekkel.

A történetben a remény és a hősiesség jelenik meg az abszolút terror közepette. A Városban kezdődik, melyet a második világháború előtti Varsó alapján alkottak meg. Egy kisfiú és egy kislány válik itt barátokká, annak ellenére, hogy különböző világokból érkeztek. Aztán kitör a háború, a Gonosz Király feldúlja a várost, robotkatonái elválasztják egymástól az embereket. Akiket másnak jelölnek meg, azokat erőszakkal kiűzik otthonaikból, és egy hatalmas fal mögött kell élniük, a város többi részétől elzárva. A rettenet és fájdalom idején csak barátságuk tarthatja egymás mellett a gyerekeket.

A játékot kiadó IMGN.PRO és a fejlesztő Juggler Games videósorozatot is készített a Patrick Stewart által narrált My Memory of Us-hoz, mely PC-n, Xbox One-on és PlayStation 4-en jelenik meg október 9-én.

Az együttműködésről szól a Degrees of Separation

A Moondrop Studios hangulatos, rejtvényekkel tűzdelt 2D-s platform-kalandjátékában a tűz és a jég ellentétes tulajdonságait használjuk fel. A két „klímát” két karakter, Ember és Rime képviseli, a pályákon csapatként, különleges képességeik segítségével tudnak előrejutni.

Egyedül, vagy co-op multiplayerben is játszhatunk, az innovatív mechanikák és az erős történet remek szórakozássá teszi a nemlineáris világ felfedezését.

A Degrees of Separation a tervek szerint jövő februárban jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re.

Megjelent az INSOMNIA: The Ark

Az orosz Mono Studio játéka történetalapú RPG, olyan elődökből merítve ihletet, mint a Bioshock, vagy a Fallout. Helyszíne az Object 6 nevű űrállomás, vagy inkább űrhajó, mely 400 éve utazik, hogy új otthont keressen lakóinak.

A hatalmas metropolisz tele van egy elveszett civilizáció titkaival, ellenséges és baráti frakciókkal. Rengeteg opciónk van a karakter testreszabhatóságára, és egy gazdag világ vár ránk számos mellékküldetéssel.

Miután felébredünk a retro-futurisztikus, dieselpunkos stílusú Object 6-on, kiderül, hogy egy ritka elmebetegséggel küzdünk, és jó lenne, ha megtalálnánk rá a gyógyírt. Útközben felszereléseket gyártunk, melyek segítenek a túlélésben. A rugalmas perk-rendszer garantálja, hogy nem kell felesleges farmolással töltenünk az időnket.

A történet nemlineáris, de lesznek benne bizonyos fordulópontok, melyeket nem tudunk megváltoztatni később. Óvatosan kell majd manővereznünk a karakterek és frakciók között, döntéseink pedig a világra is hatnak. Minden fontos problémára többféle megoldás létezik, néha a legváratlanabb formában.

Az INSOMNIA: The Ark október 4-ig tíz százalékos kedvezménnyel kapható a Steamen.

Kickstarteren az Encased

A szintén orosz Dark Crystal Games izometrikus szerepjátékának történetét az eredeti Fallout, illetve a Stalker alapjául szolgáló regény, a Piknik az árokparton inspirálta.

A sztori az alternatív hetvenes években játszódik, középpontjában a Kupola felfedezése áll. A Kupola egy titokzatos építmény a távoli sivatagban, építőiről, az ősöknek nevezett lények által alapított, fejlett civilizáció tagjairól nem sokat tudni.

A Kupola labirintusaiban csodálatos technológiák és különös ereklyék várnak ránk, de az ősök egy automata biztonsági rendszert, csapdákat és megmagyarázhatatlan anomáliákat is hátrahagytak. Ha ez nem lenne elég, maga a Kupola is az értelem jeleit mutatja, reagál az emberi jelenlétre, mióta az első kutatók beléptek a területére – ők aztán sosem tértek vissza a külvilágba, hiszen a Kupolába egyirányú út vezet.

A felderítést a CRONUS Alapítvány végzi, egy hatalmas szervezet, melyet a világ legerősebb kormányai alakítottak. A CRONUS öt részlegre oszlik, mindegyik saját vezetővel, specializációval és háttérrel rendelkezik.

A sztori nagyon érdekesen hangzik, külön köszönet Solymosi Zsoltnak, aki felhívta rá a figyelmemet! :) (Már támogattam is! :P) Ha felkeltette a figyelmeteket, a Kickstarteren ti is befizethettek rá, a kért célösszeg majdnem háromnegyede már megvan.

Ingyenesen kipróbálható az I’m Not A Monster

A Cheerdealers most megjelent űrkatasztrófa-szimulátora olyan, mintha a gyilkosos (vagy vérfarkasos) társasjátékot ötvözték volna az XCOM-mal. Heten próbáljuk megmenteni a civileket egy támadás alatt álló űrhajóból, de két játékos valójában alakváltó idegen lény, sőt, másokat is át tudnak változtatni.

Az ötvenes évek B-kategóriás amerikai mozifilmjeinek stílusában készült alkotás egész hétvégén ingyenesen tölthető le a Steamen. Ha megtetszik a móka, október 4-ig húsz százalékos kedvezménnyel, cirka nyolc és fél euróért zsákolhatjuk be.

Call centerek és összeesküvések a Tech Support: Error Unknownban

A Dragon Slumber történetalapú kalandjátékában a Quasar Telecommunications nevű vállalat egyik munkatársát alakítjuk. Otthonról dolgozunk egy erre a célra kialakított számítógépen tech supportosként, ügyfelekkel beszélgetünk és megoldjuk a problémáikat. Ha unatkozunk, belenézhetünk fiókjukba, esetleges zsarolási lehetőségek után kutatva, vagy telefonjukon át megfigyelve, merre járnak és mit csinálnak.

Egy nap különös dologra bukkanunk a vállalat vezetői, valamint egy névtelen hekkercsoport tagjai között, és ettől kezdve minden a feje tetejére áll. A folytatás döntéseinktől függ, többféle lehetőségünk van eljutni a számos befejezés egyikéig.

A Tech Support: Error Unknown megjelenését jövő februárra tervezik, a steames oldal már él.

Szeretnéd, hogy megegyen egy megalodon?

A Last Tide egy korai hozzáférésben lévő battle royale játék, melynek különlegessége, hogy a víz alatt zajlanak a küzdelmek. Mini-tengeralattjárókban érkezünk meg, szigonyokat lövünk egymásra, az egyre szűkűlő kör pedig cápákból áll, van köztük megalodon is.

A hétvégén ingyenesen kipróbálhatjuk a játékot, sőt, a megalodont is megpróbálhatjuk megölni – ha sikerül, miénk lesz a Mecha-lodon névre hallgató búvárruha.

A Last Tide a Steamről indítható el, ha megtetszik, október 1-ig tíz százalékos kedvezményt adnak az árából.

Jön az American Truck Simulator Oregon DLC-je

A kiegészítő ötezer mérföldnyi új útszakaszt, 14 nagyobb várost, 13 megállót, 25 egyedi kereszteződést, 17 vállalati parkolót, ipari épületeket, illetve híres látványosságokat is tartalmaz (Hood-hegy, Thor’s Well, Crater Lake, Crooked River Valley, Yaquina Head világítótorony, Youngs Bay-híd).

A fejlesztő SCS Software Oregon természetes vidékeinek modellezéséhez tovább finomította a sziklaalakzatok megalkotásának folyamatát. Nem maradtak ki a helyi növényvilág jellegzetes képviselői sem. A pletykák szerint friss járművek is várhatóak.

Az American Truck Simulator Oregon DLC-je október 4-én jelenik meg.

Megjelent a Wandersong

A színes, vidám játékban a világot kell megmentenünk bárdként, zenénk segítségével. Minden a muzsikán múlik: a helyes hangok időben történő megszólaltatásával szellemeket űzünk el, megküzdünk egy hatalmas hószörnnyel, kisegítünk egy hajót a háborgó tengeren, vagy lenyugtatjuk a kedélyeket egy kocsmai verekedés során.

A Wandersongot a Steamen, a Humble Store-ban és az itch.io-n találjátok meg.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap