indiePon - A mainstreamen túl 42. rész

Járvány egy bizarr városban, a sötétet kedvelő gépek, cyberpunk szamurájlány, és az eredeti Metal Gear Solid intrója UE4-ben - csupán néhány példa a mai étlapról.

indiePon - A mainstreamen túl 42. rész

Nyilvános a Pathologic 2 alfája

A Pathologic remake-je nagyon különös, idegborzoló és furcsa trailerrel jelentkezett. Ha ez nem elég, a történetalapú túlélő-thriller a PAX Westen is kapott egy videót az alfateszt kapcsán, mely még rátesz egy lapáttal az egészre.

A sztori szerint egy orvost alakítunk, aki egy várost megfertőző betegséget kutat. Munka közben ennünk és pihennünk kell, de nem az erdőben keresünk bogyókat és gyökereket, hanem a település felettébb khm, érdekes lakóinak segítségére szorulunk. A lehetőségek között a barátkozás, a lopás, és a gyilkosság is szerepel.

A csavar az idő: összesen 12 napunk van arra, hogy megszüntessük a járványt, és megoldjuk apánk meggyilkolásának rejtélyét.

Az alfa eléréséhez itt kell jelentkezni, aztán kapunk egy mailt egy linkkel, amit követve letölthetjük a játékot (10 GB). Megjelenési dátum még nincs, de a steames oldal már él.

Belenézhetünk a The Light Keeps Us Safe-be

A Big Robot készülő, procedurálisan generált túlélősdije eléggé hátborzongatónak tűnik azok számára, akik irtóznak a robotoktól, illetve a sötétben rejtőzködő izéktől. Ha megnézitek a videót, látni fogjátok, miért: tele van ablakon bebámuló neonszemekkel, és lebegő fémszörnyekkel.

A történet szerint a világ sötétbe borult, és a gépek vették át az irányítást. Nem rajonganak a fényért, így ez az egyetlen, ami megmenthet minket. Szerencsére egy olyan eszközzel világítunk, ami más dolgokra is alkalmas, például elterelheti a masinák figyelmét, vagy felfedhet rejtett tárgyakat.

A túléléshez szükséges futás és rejtőzködés mellett fény-alapú fejtörőket is meg kell oldanunk. Alapvetően lopakodós játékról van szó, amiben még craftolás sincs.

A The Light Keeps Us Safe korai hozzáférése október 11-én indul a Steamen.

26 év után PC-n a Steel Empire

Az oldalra scrollozós steampunk lövölde először Sega Mega Drive-ra jelent meg 1992-ben, de holnaptól a Steamen is megtaláljátok.

A PC-s verzió a 2014-es 3DS port alapján készült. A játékot kiadó Teyon szerint felturbózták a grafikát, javítottak az irányításon, bekerült a kontrollerek támogatása, és a steames achievementek. Sajnos pontosabban nem árulták el, milyen változások történtek a látvány terén, vagy milyen felbontásokat választhatunk.

A hét szint mindegyike tartalmaz bossharcokat, a fejlődés közben további életeket és bombákat gyűjthetünk. A pályák elején választhatunk egy kicsi, gyors repülő, vagy egy lassabb, de strapabíróbb zeppelin között.

Nagy frissítést kap a Blade Symphony

A Harmonious Prelude update-en két éve dolgozik a fejlesztő Puny Human stúdió, egyfajta előzetesnek szánják ahhoz, hogy hamarosan ingyenesen játszhatóvá válik a multiplayer kardozósdi.

Ennek megfelelően átdolgozták a motort, új játékmódokat készítettek, bevezettek egy szintalapú fejlődési rendszert, friss harci stílust alakítottak ki, illetve lehetővé tették a többszörös párbajokat egy arénán belül.

A Harmonious Prelude eredetileg már korábban megjelent volna, de csúszott, szeptember 26-tól lesz elérhető.

Októberben jön a Lethal League Blaze

A Lethal League, illetve folytatása, a Lethal League Blaze futurisztikus, és meglehetősen erőszakos labdajátékok. A jövőben be vannak tiltva az antigravitációs sportok, ezért a játékosok a föld alatt gyakorolnak.

A lényeg a lendület: megütjük a labdát, megpróbálva eltalálni az ellenfeleket, de ők visszaküldhetik a csomagot, valószínűleg még gyorsabban, mint ahogy odaértek. A pingpongozás egyre jobban felpörgeti a labdát, ami mind veszélyesebbé válva pattog ide-oda a képernyőn. Mivel harci játékról van szó, számos lehetőségünk van a védekezésre, kitérésre, a labda lassítására, vagy gyorsítására.

A Lethal League Blaze október 24-től érhető el a Steamen.

Megjelent az Akane

Egy cyberpunk szamurájlány magára hagyja összetört motorját, és kezében egy karddal, csípőjén egy pisztollyal a végső csatára indul a jövő yakuzái ellen. Véres lesz.

A Ludic Studios bemutatkozó játékának legfontosabb eleme az erőforrás-menedzsment. Egy ütéstől meghalunk, ennek elkerüléséhez pedig pontosan belőtt egyensúlyra van szükség staminánk és a támadások, védekező lépések, lövöldözések között. A kombók végigvitelével speciális mozdulatokhoz jutunk: az egyik utat vág a rosszfiúk sűrűjében, a másik kitakarítja a képernyőt.

Utunk során többféle fegyvert is megszerezhetünk, illetve sokszor meg kell küzdenünk egy visszatérő ellenféllel.

Az Akane csupán két és fél euróba kerül a Steamen szeptember 17-ig.

Itt az éles verziós Door Kickers: Action Squad

A PixelShard és a KillHouse Games közös alkotásában túszokat mentünk, bombákat hatástalanítunk, megmentünk egy öreg iskolát.

A féltaktikai platform-lövöldét egyedül, vagy kettesben is játszhatjuk az online és helyi multiplayer mód segítségével. A játék tavaly óta volt korai hozzáférésben, a végleges változat öt játszható karaktert tartalmaz, mindegyikük saját felszereléssel és perkekkel rendelkezik, melyek nagyon hatékonyak együtt, co-opban.

A pályák taktikai fejtörők, többféle megoldási lehetőséggel. A professzionálisabb ötletek több pontot érnek, ezekből friss cuccokat vehetünk a karaktereknek.

A Door Kickers: Action Squad a Steamen és a Humble Store-ban érhető el.

Visszatér a Redneck Rampage

A Blood és a Duke Nukem 3D dilis unokatesója 1997-ben jelent meg, de modern gépeken nem futott igazán jól. A RedneckGDX-nek köszönhetően ez már nem probléma.

Beállíthatunk bármilyen felbontást, szélesvásznat, az irányítás pedig hatékonyabb, mint valaha. Persze maga a játék nem lesz jobb tőle, viszont kényelmesebb játszani vele.

A RedneckGDX használatához Java kell, és az eredeti Redneck Rampage-ra is szükségünk lesz. A Steamen és a GOG-on is megvásárolható.

Ilyen a Metal Gear Solid intrója UE4-ben

Az eredeti, 1998-as játék ikonikus bevezető képsorait az az Erasmus Brosdau dolgozta át Unreal 4-es motorra, aki részt vett a Crysis, a Ryse, vagy a Star Citizen művészeti munkálataiban is. A végeredmény kétségkívül látványosra sikeredett, mindenképpen érdemes megnézni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward