indiePon - A mainstreamen túl 36. rész

A mai epizódban megnézhetitek a "korai Mass Effect" modern folytatását, moralizálhattok a családot veszélyeztető adósságokról, elámulhattok az üvegmozaikos Csipkerózsikán, de más érdekességeket is találtok majd.

indiePon - A mainstreamen túl 36. rész

Klasszikus sci-fi történet lesz a Starflight 3

A Starflight című 1986-os űrfelfedezős játék lenyűgöző alkotás volt, egy korai Mass Effect: 270 csillagrendszert járhattunk be, mindegyikben több felfedezhető bolygót találhattunk, erőforrásokat gyűjtögethettünk, kolonizálhattuk a világokat, idegen fajokkal találkoztunk, és még egy nagy titkot is meg kellett fejtenünk, mindezt pedig egyetlen floppy tartalmazta.

A HumaNature stúdió, melyet az eredeti játék társalkotója, Greg Johnson alapított, most kampányt indított a Figen a Starflight 3 elkészítéséhez. A projekt célja 800 ezer dollár, ami nem kevés, de egy nap alatt már majdnem összejött az ötöde (140 ezer dollár körül járnak), a határidő vége pedig még messze van (szeptember 28.). Új fajokat, rendszereket és bolygókat terveznek, de a játékmenet alapjai ugyanazok lesznek: össze kell állítanunk egy sokoldalú legénységet, majd űrhajónkkal nekivágva a kézzel tervezett galaxisnak új barátokat és ellenfeleket szerzünk, különböző problémákat oldunk meg, és próbáljuk megérteni, mit jelentenek.

Az idegen fajokkal való találkozásoknak kiemelt szerepet szánnak. Johnsonra nagy hatással volt az Érkezés című film, és David Brin Uplift-történetei, így a földönkívüliek tényleg szokatlanok lesznek, teljesen más nézőponttal az univerzumra és önmagukra, mint az embereké. Mivel a történetnek is fontos részei, ha szeretnénk a dolgok mélyére ásni, meg kell majd ismernünk őket.

A Starflight 3 egy katasztrófahelyzettel indul: a Földet karantén alá helyezték, de sikerül meglépnünk, és megpróbáljuk rendbehozni, amit lehet. Később aztán kiderül, hogy nem is az a fő probléma, ami elsőre annak tűnt.

A megjelenés – ha minden jól megy -2020 végére várható.

Morális mese az adósságokról

A Family Man látványvilága főleg a Minecraftra emlékeztet: színes, kockás, belső nézetű RPG, melynek helyszíne egy csendes tengerparti városka. A játék maga azonban teljesen más kategória: a történet egy férfiról szól, akinek harminc napon belül minden tartozását vissza kell fizetnie alvilági hitelezőinek.

El kell döntenünk, hogy jó állampolgárként végezzük-e munkánkat, ami ugyan törvénytisztelő módszer, de nem fizet túl sokat, vagy kockázatosabb lehetőségek után nézünk, melyeknek ára is lesz. Tetteink befolyásolják, hogy viszonyul hozzánk a családunk: sokkal erősebben is kötődhetünk egymáshoz, de akár rámehet a házasságunk, illetve a fiunkkal való kapcsolatunk. Ráadásul ha nem fizetünk, annak nagyon rossz vége lesz…

A Family Man jövőre jelenik meg, de még idén tartanak egy zárt bétatesztet, melyre a projekt Discord-csatornáján jelentkezhettek. Steames oldal már van.

Korai hozzáférésben a Last Tide

A Digital Confectioners korábban King Tide néven futó játéka egy kis csavart visz a battle royale műfajba: 99 másik búvárral kilőnek minket az óceánba egy torpedóval, hogy aztán megpróbáljunk életben maradni, miközben nemcsak a többiek, de a vérszomjas cápák is ránk pályáznak.

A cápákat a gép irányítja, több faj is tiszteletét teszi majd. Ja, és olykor robbanótöltetek potyognak fentről, nehogy véletlenül biztonságban érezzük magunkat.

Egyedül, vagy csapatban is játszhatunk, a környezetet hínárok, elsüllyedt hajók, korallszirtek és elhagyott tengeri laboratóriumok pettyezik, ez utóbbiakban különböző vízalatti puskákat és egyéb fegyvereket találhatunk.

A Steamen cirka 13 euróba kerül a korai hozzáféréses változat, az éles megjelenést jövő júliusra tervezik. A közbenső időben új tárgyak, eventek, kozmetikai cuccok, javítások és más egyebek kerülnek majd a játékba.

Megjelent a Blade Strangers

A Lina nevű gonosztevő adatokat lop egy hatalmas, interdimenzionális szerverhálózatból, melyet értelmes számítógépek felügyelnek. Kétségbeesésükben több játék hőseit idézik meg, hogy összecsapjanak egymással, a győztes pedig azzá a bajnokká válhat, akinek van esélye szembeszállni Linával.

Nagyjából ennyi a Studio Saizensen alkotásának története. A karakterek a fejlesztők korábbi játékaiból, illetve a Shovel Knightból, a The Binding of Isaacből, a Cave Story-ból és más címekből érkeznek, a csaták pedig pörgősek, kombókkal, ellentámadásokkal és speciális képességekkel tarkítottak.

A Blade Strangers PC-n, PlayStation 4-en és Nintendo Switch-en érhető el.

Itt a RimWorld Beta 19

Ez a sci-fi kolóniaszimulátor első frissítése 2017 novembere óta, és ahogy a patch notes is mutatja, méretes darab. Bekerültek például a hidak, a vízálló vezeték, a műszív, a tornádógenerátor, átnevezhetjük az állatokat, sőt, ha nagyon rosszra fordul a helyzet, akár azok a bizonyos titokzatos, feketébe öltözött férfiak is megjelenhetnek.

A RimWorld 28 euróba kerül a Steamen, de DRM-mentesen beszerezhető a hivatalos oldalról is harminc dollárért.

Üvegre festett tündérmese a Little Briar Rose

A csodaszép játék ragyogó színei és üvegmozaik-szerű látványvilága azonnal megragadja a figyelmünket. A történet egy jól ismert Grimm-mesére, a Csipkerózsikára épül, de ötvözi azt különböző, a világ minden részéről származó elemekkel, illetve Disney-utalásokkal.

Alapvetően egy point-and-click kalandról van szó, melyet itt-ott fejtörőkkel és minijátékokkal dobnak fel. A fejlesztő Elf Games Works weboldalán arról is olvashatunk, hogyan dolgozták ki ezt a bizonyos üvegmozaikos hatást, sőt, meg is nézhetjük magát a folyamatot.

A Little Briar Rose-t a Steamen, vagy az itch.io-n keressétek.

Új trailert kapott az Untitled Goose Game

A House House stúdió még júniusban nyugtatott meg minket, hogy nem törölték a széltoló természetű, mindenkit felbosszantó libáról szóló játékot, sőt, készülnek is valamivel. Nos, most kiadtak egy felvételt, melyen bemutatják, mit fogunk majd művelni, és ez alapján borítékolható, hogy nevetésből nem lesz hiány.

Kiderült az is, hogy az Untitled Goose Game a jövő év elején jelenik meg PC-re és Nintendo Switch-re.

PC-n is lesz Samurai Gunn 2

A Samurai Gunn egy villámgyors verekedős játék volt 2-4 fő részére, melyben minden szamuráj karddal és egy három golyót tartalmazó lőfegyverrel volt felszerelve, így elég nagy ügyességet igényelt a győzelem.

Folytatása, a szintén Beau „Teknopants” Blyth által készített Samurai Gunn 2 már co-op sztorimódot is tartalmaz majd, illetve ha szétroppantunk a fogaink között egy golyót, akkor füstködöt generálhatunk magunk köré.

A megjelenést a jövő év elejére tervezik PC-n és Nintendo Switch-en.

Ilyen lehetett volna a Chrono Break?

15 évvel ezelőtt még élt a remény, hogy újra összeáll a Chrono Trigger csapata, és újabb Chrono-játékot készítenek. Egy védjegy is felbukkant a Chrono Break című projekt számára, melyet sosem jelentettek be hivatalosan, a fejlesztők csak itt-ott elejtették, hogy szívesen megcsinálnák, de nem lett belőle semmi.

A csodálatos Owlboy alkotója, Simon Andersen pixelművész most előállt egy rövidke filmmel, mely akár a Chrono Break trailere is lehetne. Andersen egy évig tervezgette a látványvilágot, végül két hónapig tartott, míg összerakta a videót. Nézzétek meg az eredményt!

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward