indiePon - A mainstreamen túl 33. rész

A rovat ezentúl hetente háromszor jelentkezik, remélem, ti is örültök! :) Jó szórakozást a mai érdekességekhez!

indiePon - A mainstreamen túl 33. rész

Cuki minirobot a Tyler: Model 005 főhőse

A Reversed Interactive akció-platformjátékában egy apró robot, Tyler kalandjait követjük, aki többéves inaktivitás után váratlanul újra bekapcsolt, és most ki szeretné deríteni, mi történt megalkotójával.

A feladat nem egyszerű: a helyszínként szolgáló, meglehetősen hátborzongató ház tele van olyan akadályokkal, például székekkel, könyvespolcokkal, amik komoly fejtörést okoznak a minirobot számára, ráadásul folyamatosan fényforrásokat kell keresnie, hogy működőképes maradhasson.

Az épületben ellenséges lényekkel is találkozik majd, de szerencsére lesznek fegyverei, köztük például egy bokszkesztyű. Tylert fejleszthetjük és testreszabhatjuk, növelhetjük sebességét, ügyességét, vagy erejét, és akár középkori lovagsisakot is a fejére tehetünk.

A játék Xbox One-on és PC-n érhető el, a Steamen nyolc eurót kell érte fizetni.

Belenézhetünk az A Plague Tale: Innocence-be

Az Asobo Studio kalandjátéka 1349-ben játszódik Franciaországban, mely meglehetősen nehéz időket él át, hiszen pestis pusztít, amit a patkányok terjesztenek. Feladatunk az lesz, hogy átsegítsünk két árva gyereket a fertőzött területeken, ahol nemcsak a látszólag természetfeletti képességekkel rendelkező rágcsálók, de a Szent Inkvizíció is a nyomukban van.

A út során másokkal is találkozunk, fegyverként tüzet és fényt használunk majd, de a gyerekeknek sok szerencsére, na meg ránk is szükségük lesz, hogy túléljék a történelem egyik legsötétebb fejezetét.

A játékot kiadó Focus Home Interactive egy 16 perces felvételt tett közzé, melyen Amiciát és öccsét, Hugot követjük a történet egyik fejezete során. Épp egy csatamezőn haladnak át, ahol az angolok és a franciák vívták a százéves háború egyik összecsapását. Minden tele van patkányokkal…

Az A Plague Tale: Innocence jövőre jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Szeptemberben jön a The Gardens Between

A The Voxel Agents stúdió fejtörőkkel tűzdelt kalandjátéka két barátról szól, akik mágikus kertek különös világában nőttek fel. Arina és Frendt utazása nem mentes az időmanipulációtól sem, ahogy azt a most kiadott trailerben láthatjuk.

A fejlesztők olyan történetet ígérnek, ami megérint majd minket, és felszínre hozza saját emlékeinket a gyerekkorunkról.

A The Gardens Between szeptember 20-án érkezik PlayStation 4-re, Nintendo Switch-re és PC-re, a Steamen nagyjából húsz euróba fog kerülni.

Nézz bele a Twin Mirror főhősének fejébe!

A Dontnod pszichothrilleres hangulatú játéka egy 33 éves oknyomozó riporterről, Samről szól, aki szülővárosába, a nyugat-virginiai Brasswoodba utazik, hogy részt vegyen barátja temetésén. Lelki békéjét nemcsak ez a tény, hanem friss szakítása is veszélyezteti, és az egészen nem segít az sem, hogy másnap reggel motelszobájában ébred, vérben úszó ingben és semmire sem emlékszik az előző estéből. Miközben az igazságot igyekszik kideríteni, elmerülünk cseppet sem vidám emlékeiben, és tanúi leszünk belső küzdelmének.

Az érzelmekkel teli kaland során komoly morális döntéseket kell meghoznunk, ezzel egyedi módon alakíthatjuk a nyomozás menetét, és a világban betöltött saját helyünkről is elgondolkodhatunk. A Dontnod vezérigazgatója, Oskar Guilbert úgy fogalmazott, hogy alig várják a reakciónkat, mikor szép lassan összeáll előttünk a kép.

A most kiadott trailer alapján Sam elméje valóban igazán különleges hely, csak az a gond, hogy más is osztozik vele rajta…

A Twin Mirror három részben érkezik, az első epizód a jövő év elején várható.

Csúszik a Bloodstained: Ritual of the Night

A 2015 nyarán öt és fél millió dolláros eredménnyel zárult kickstarteres kampánnyal fémjelzett játékot általában a Castlevania „örökösének” tartják, de az optimális körülmények ellenére csak nem akar elkészülni. Eredetileg 2017 márciusában jelent volna meg, aztán ezt 2018 első félévére csúsztatták. Most kiderült, hogy ezt sem tudják tartani a fejlesztők, így az új tervezett dátumot már csak a kissé ködös „jövőre” meghatározással tették közzé.

A késlekedés oka a minőség javításának szükségessége, főleg a támogatói bétában kapott visszajelzésekre alapozva.

Harci helikopterek a War Thunderben

A játék második világháborús légiharc-szimulátorként kezdte pályafutását, de azóta egyre több jármű került be a korszakon kívülről, például az M1 Abrams tank.

A legújabb csoport a harci helikoptereké, melyek az ötödik technológiai rangtól felfelé lesznek elérhetőek, először csak az Egyesült Államok, illetve Oroszország színeiben, de később valószínűleg a többi nemzet is megkapja őket.

Novemberben jön az Underworld Ascendant

Az Ultima Underworld „örökösének” tartott játék eredetileg szeptembertől lett volna elérhető, de úgy látszik, ezt nem tudta tartani a fejlesztő Otherside Games.

A történet szerint a szörnyek atyja és Zeusz nagy ellenfele, Typhon fenyegeti az Abysst, és a mi feladatunk lesz, hogy megállítsuk. Ehhez össze kell gyűjtenünk a játék három, egymással is hadakozó frakciójánál lévő titkokat, hogy összerakva őket miénk legyen a fegyver, mellyel legyőzhetjük Typhont.

A Gamescomra kiadott trailerben új helyszíneket, ellenfeleket, illetve földalatti kalandokat láthatunk.

Az Underworld Ascendant november 15-én jelenik meg, a Steamen cirka harminc euróba kerül majd.

PC-s Windjammers 2?

Az eredeti Windjammers-játék, melyben ketten dobálunk egymásnak egy mágikus cyber-frizbit, eredetileg 1994-ben jelent meg Neo Geo-ra. 2010-ben a Wii Virtual Console, majd 2017-ben a PlayStation 4 és a PS Vita felhasználói is belevethették magukat a meccsekbe, sőt, elvileg még idén jön a Nintendo Switch-verzió.

A PC-s változatról egészen mostanáig nem volt szó, de mint kiderült, a második rész már erre a platformra is megérkezik, méghozzá valamikor jövőre. Új pályák, karakterek és mozdulatok lesznek benne, illetve javítanak a játékmeneten. A többféle multiplayer mód mellett egyedül is kipróbálhatjuk majd a lehetőségeket.

Ilyen a Doom 3 egy 12 megabájtos videókártyán

Van néhány ember, aki azzal tölti szabadidejét, hogy egyes játékokat megpróbáljon futtatni a lehető leggyengébb számítógépen. Az egyik friss kísérlet alanya a 2004-ben megjelent Doom 3 volt, a kérdéses PC pedig Windows 98-cal és egy 12 megabájtos Voodoo 2 videókártyával rendelkezett.

A játékhoz Windows XP-t és 128 megabájtos kártyát ajánlanak, így a sokkal gyengébb hardveren való elinduláshoz komoly munkát kellett végezni a fájlokon: rengeteg dolog a kukában végezte, a grafikai beállításokat a legminimálisabbra vették, és még a textúrák méretét is külön beállították. A végtermék még így is borzasztóan akad, és szörnyen fest, de a tény, hogy egyáltalán sikerült a kísérlet, már önmagában elismerést érdemel.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap