indiePon - A mainstreamen túl 30. rész

A mai részben egyéb érdekességek mellett érzelmi utazásra indulunk a GRIS-szel, átélünk egy különös és ingyenes VR élményt, gépeket építünk a TerraTech-ben, és felfedezünk egy mágikus realista kalandjátékot is.

indiePon - A mainstreamen túl 30. rész

Érzelmi utazásra hív a GRIS

A barcelonai Nomada Studio történetalapú platformjátékának trailere is lélegzetelállító: szavak nélküli mese egy fiatal lányról, akit hirtelen szörnyű veszteség ér, és az öröm és biztonság, ami addig körülvette, darabokra hullik. Lezuhan a mélybe, ahol egyedül és elveszve tér magához egy kietlen sivatagban, a mi feladatunk pedig az lesz, hogy egyre csak vigyük előre ebben a titokzatos és fantasztikus világban, míg le nem győzi gyászát.

A játék rendszerei szoros kapcsolatban állnak a karakter érzéseivel. A lány ruhája központi szerepet tölt be: egyrészt a fejlődését szemlélteti, másrészt a képességeit is ez adja. Az út során egyre újabb ösvények nyílnak majd meg.

A trailerből is süt a GRIS egyedi látványvilága, mely a spanyol illusztrátor, Conrad Roset tehetségét dicséri. A melankolikus hangulat átadásában nagy szerepe van a zenének, mely a szintén barcelonai Berlinst zenekar szerzeménye.

Az eddigi információk szerint a GRIS-ben nem lesz veszély, frusztráció és halál, úgy alkották meg, hogy a téma ellenére finom és légies legyen, a képességalapú kihívások mind opcionálisak. A Gamescomon talán többet is megtudhatunk róla, a megjelenést pedig még erre az évre tervezik, már a Steamen is listázzák.

Augusztus 29-én indul a SCUM korai hozzáférése

A Gamepires és a Croteam által fejlesztett SCUM egy nyílt világú, multiplayer túlélőjáték végletesen sokrétű karakterkreálási opciókkal. A küzdelem kamerák előtt zajlik egy szigeten, a résztvevőknek nemcsak az ellenfelekkel kell megküzdeniük, de a vérszomjas nézők, producerek és szponzorok szimpátiáját is meg kell nyerniük, ezzel különböző ajándékokat, sőt, újjáélesztést is kaphatnak.

A korai hozzáféréses szakaszt a fejlesztők legalább egy évesre tervezik, közben folyamatosan gyarapítják majd az elérhető lehetőségeket, köztük a történetalapú küldetéscélokat is, és nagy figyelmet fordítanak a játékosok visszajelzéseire.

A SCUM steames oldala már él, de árat még nem jelöltek meg rajta.

Animációs sorozat készül a Rakuen világában

A Rakuen tavaly májusban jelent meg, és egy kórházban fekvő, beteg kisfiú útját követi, aki anyukájával fedez fel egy csodaszép fantáziavilágot, miközben segít a kórház többi lakójának is elfogadni helyzetüket.

A szívhez szóló játék nagyon népszerű, így nem meglepő, hogy alkotója, Laura Shigihara egy animátorral, Slamacow-val kezdett el dolgozni, hogy létrehozzanak egy 3D-s animációs sorozatot, mely a Rakuen világában játszódik. A címe The Farmer in the Sky lesz, és a trailer alapján nagyon cukinak ígérkezik.

A sorozat saját YouTube-csatornáján fog megjelenni, a Rakuen pedig augusztus 24-ig negyven százalékos kedvezménnyel, hat euróért kapható a Steamen.

Szeptember 20-án jön az éles verziós CrossCode

A Radical Fish Games 2D-s sci-fi szerepjátéka 2015 májusa óta van korai hozzáférésben, de a fejlesztők úgy érzik, hogy hamarosan készen áll a teljes megjelenésre.

A gyors csatákkal, fizikai alapú rejtvényekkel és régimódi, SNES-stílusú grafikával jellemezhető alkotás története több, mint húsz órás szórakozást nyújt. A korai hozzáférés játékosainak csaknem 2500 értékeléséből 96 százalék pozitív, a CrossCode volt a Steamen az egyik legjobban értékelt, de legkevésbé játszott cím tavaly.

Az 1.0-s verzióban megnőnek a jelenlegi területek, jön egy új zóna, a Rhombus City, mely a legnagyobb város lesz a játékban, és több csapattag, küldetés, bossharc és ellenféltípus vár majd ránk. A további tervek között szerepel a New Game+ mód, több NPC, extra DLC és egyebek is, ezek sorsa attól függ, hogyan alakul a megjelenés.

A CrossCode steames oldalán egy demó segítségével kipróbálhatjuk a kalandot.

A világ legcukibb könyvtára

A LIBRARY világa tele van vidám, mosolygó arcokkal, felfedezése közben új barátokra teszünk szert, akikhez aztán nem kevésbé vigyori könyveket dobálhatunk. Az egész játék nagyjából ennyi, a lényeg, hogy a színes grafika és a tinglitangli zene mindenkit jobb kedvre derít. A játékmenet nem igényel sok időt, bármikor beugorhatunk, hogy megszerezzük a nyolc achievement egyikét.

A LIBRARY csupán másfél euróba kerül a Steamen.

Ingyenes és szabálymentes a Museum of Symmetry

A játék egy költő, Ashley Obscura, és egy rajzfilmes animátor, Paloma Dawkins közös munkája, létrejöttét a kanadai nemzeti filmalap támogatta. Egy VR alkalmazásról van szó, mely alkotói szándéka szerint az élet VR metaforáját szimbolizálja.

A 3D-s játékmezőben 2D-s karakterekkel találkozunk, az egyes vidékeket a föld, a víz, a levegő és a szél uralja. Hagyományos történetmesélésre ne számítsatok, az egész egy kicsit meghökkentő, képzeletgazdag, különleges élmény, melyet saját tempónkban járhatunk be. Gyerekeknek is tökéletesen biztonságos.

A Museum of Symmetry-t ingyenesen tölthetitek le a Steamről, de HTC Vive, vagy Windows Mixed Reality headset kell hozzá.

Mágikus realizmus a No Longer Home-ban

A mágikus realizmus egy művészeti irányzat, melyet leginkább talán az irodalom területéről, Gabriel García Marquez regényeiből ismerhettek, a Humble Grove játéka, a No Longer Home pedig a point-and-click kalandjátékok területére próbálja meg bevinni.

A felnőtté válás, az egyetem befejezése sosem könnyű időszak, főleg akkor nem, ha a globális gazdasági válság, az otthonkeresés és más gondok is terhelik. De mi van akkor, ha lakótársunkról kiderül, hogy egy sokszemű, szarvas-hal-birka lény?

A Humble Grove által epizodikusra tervezett kaland két főhőse, Bo és Ao részben alkotói leképezése, akik saját tapasztalataikat is feldolgozzák a játékban. Különös barátjuk mellett olyan, sokkal földhözragadtabb kihívásokkal is meg kell küzdeniük, mint a lakáskrízis, a nemi identitás, de közben bulikra is járnak, videójátékokkal játszanak, és sokáig beszélgetnek esténként.

A Friary Road című bevezető rész becsületkasszás alapon letölthető, így megnézhetitek, hogyan fest a dolog a gyakorlatban, és ha megtetszik, a kickstarteres kampány pedig még négy napig tart (a kitűzött cél már teljesült).

Saját gépeket építhetünk a TerraTech-ben

A korai hozzáférés után nemrég élesben is megjelent játék egy idegen bolygóra visz minket, ahol megtervezhetjük és felépíthetjük kreációinkat a craftolás, a harc és a felfedezés elegyének segítségével. Papíron az erőforrásokra áhítozó Föld számára gyűjtünk ásványokat, de valójában arra használjuk őket, hogy egyre menőbb masinákat alkossunk meg. Ejnye…

Többjátékos mód is van, a fejlesztő Payload Studios tervei között a co-op lehetőség a lista elején csücsül. Fejlesztik majd az MI-t, új küldetések és eventek jönnek, később pedig bolygókat, űrutazást, dinamikus gazdasági szimulációt is láthatunk akár, egészen hasonlatossá téve az élményt a No Man’s Sky-hoz.

A TerraTech 25 euróba kerül a Steamen, de Xbox One-on és PlayStation 4-en is elérhető.

A Black Mesa-sztori más nézőpontból

A Half-Life: Echoes című mod hőse „Candidate 12”, aki harminc hatalmas térképen át hozza majd azt a bizonyos új perspektívát a történetbe. A mod alkotója, James Cockburn egyedül végezte el a munkát négy év alatt, és a felhasználók imádják, a ModDB-n 9.4-es az értékelése.

A mod letölthető innen, de arra ügyelni kell, hogy a Half-Life steames verziójához készült, nem kompatibilis sem a Half-Life: Source-szal, sem a windowsos Half-Life-fal (ha esetleg még megvan valakinek a CD 1998-ból…).

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap