indiePon - A mainstreamen túl 28. rész

Ingyenes játék hírlevélért cserébe, gödröket ásó mosómedvék, urban fantasy kávézó elfekkel, orkokkal és succubusokkal, űrbányászkodás egy idegen bolygón és más érdekességek a mai epizódban.

indiePon - A mainstreamen túl 28. rész

Animált trailerrel jön az éles Dead Cells

A Motion Twin roguelike akció-kalandjátéka holnap, azaz augusztus 7-én lép ki a korai hozzáférésből, ahol kicsivel több, mint egy évet töltött. A megjelenésre egy animált trailert kapott, mely nagyjából összefoglalja, mi a feladatunk (darálás, halál, új próba).

A Dead Cells PC-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re érkezik.

Űrbányászok leszünk a HEVN-ben

A lassú folyású sci-fi kalandjáték világában 2128-at írnak, a Föld épp elkerülte a totális összeomlást egy ritka és veszélyes földönkívüli elem segítségével, de ennek ára volt.

Mi Sebastian Mar szerepét töltjük be: a férfi a Nomoni Incorporated nevű vállalat alkalmazottjaként egy űrbányász-küldetés során utazik fényévekre szülőbolygójától, hogy felfedezze a távoli Naic planétát, és értékes erőforrásokat gyűjtsön. Hamarosan kiderül, hogy egyik kollégája három napja nem adott hírt magáról…

A fejlesztő Miga stúdió munkatársai saját bevallásuk szerint több helyről merítettek ihletet (SOMA, Event 0, System Shock, Deus Ex), és az elmúlt évet azzal töltötték, hogy tökéletesítsék a játékmechanikákat, a történetet, az egyensúlyt és az egyéb részleteket.

A HEVN szeptember 7-én jelenik meg, a steames oldal már él.

Megjelent a Russian Subway Dogs

A Moszkvában élő kóbor kutyák rájöttek, hogyan használhatják a város labirintusszerű metróalagút-hálózatát: csendesebb kerületekbe utaznak, ha aludni akarnak, népesebb területekre, ha élelem után kutatnak. A Spooky Squid Games új projektje, a Russian Subway Dogs róluk mesél.

Egy akciójátékról van szó, melyben vodkásüvegek elől kell kitérnünk, vagy idegeneket kell megugatnunk, hogy elejtsék a náluk lévő ételt. Több tucatnyi pálya van a kampányban, de kipróbálhatjuk a végtelen módot is, sőt, a macskák sem maradhatnak ki: a küldetéseket a Proletaricattől kapjuk, például át kell majd térnünk a vegetáriánus étrendre.

A stúdió támogatta az állatvédelmet: az első héten minden megvásárolt példány árából egy dollár a torontói Save Our Scruff nevű szervezetnek ment, mely kutyáknak igyekszik új otthont találni.

A Russian Subway Dogs a Steamen és az itch.io-n érhető el, a PlayStation 4-, Xbox One-, és PS Vita-változat még idén várható.

Relaxálós élményt nyújt a Coffee Talk

Egy jó kávézó nyugis hely: az emberek összejönnek itt, hogy beszélgessenek, finom, forró italokat kortyolgassanak és kikapcsolódjanak. A Coffee Talk ezt a hangulatot ragadja meg, nem kis részben a lo-fi chill-hop zenének, a szemerkélő eső hangjának és a kávégép szöszmörgésének köszönhetően.

A helyszín egy urban fantasy környezetbe helyezett Seattle, ahol orkok, elfek, succubusok és emberek élnek együtt. A játék célja a kávézóban megforduló vendégek történeteinek bemutatása. Karakterünk egy barista, aki az egyetlen késő estig nyitva tartó kávézót viszi a környéken, és meghallgatja a betérők problémáit, segít nekik egy forró itallal. Lesz itt például drámai szerelmi történet egy elf és egy succubus között, vagy egy idegen sztorija, aki meg szeretné érteni az embereket.

A látványvilágot a kilencvenes évek animéi ihlették. A játékmenetet az italok elkészítése dobja fel: alkohol nincs, de a próbálgatós alapon működő kísérletezgetéssel számos receptet találhatunk.

A Coffee Talk a tervek szerint a jövő év elején jelenik meg, a demó becsületkasszás alapon tölthető le az itch.io-ról.

Itt az éles verziós Star Traders: Frontiers

A Trese Brothers sandbox kaland-szerepjátékában akár űrkalózok, kereskedők, vagy fejvadászok is lehetünk, rajtunk múlik, hogy harccal, fosztogatással, felfedezéssel, esetleg kémkedéssel leszünk híresek és gazdagok.

A Firefly-ihletésű, összetett játék szinte mindent kínál a kereskedelemtől a Darkest Dungeon-szerű csatákig. Nagy szerepe van hajónknak és felszereltségének, de az általunk kiválasztott legénység képességei döntik el, milyen lehetőségeink vannak, ami garantálja, hogy egyetlen harci helyzet sem lesz izgalmaktól mentes.

A Star Traders: Frontierst a Steamen találjátok meg, 15 euróba kerül.

Egy mosómedve, egy gödör és némi szemét

A Donut County egy történetalapú rejtvényjáték, melynek főszereplője az imént említett mosómedve, illetve egy gödör a földben, mely ellopja az emberek szemetét. Az egész úgy áll össze, hogy a kis mosómedve-banditák távirányítású szemétlopó gödrökkel rohanták le Donut County vidékét.

Karakterünk BK, az egyik mosómedve, aki saját barátait és otthonaikat is beszippantja, hogy mindenféle idióta díjat kapjon. Egyszer aztán ő is beleesik a saját gödrébe, 999 láb mélyen pedig legjobb haverjába, Mirába, illetve Donut County többi lakójába botlik, akik kevésbé nyugodtan válaszokat követelnek.

A játékmenet abból áll, hogy felderítjük a házakat, lenyúlunk bármit, ami mozdítható, hogy aztán fura cuccokat gyártsunk belőlük, és kilőve őket a lyukból fejtörőket oldjunk meg. A végső cél az, hogy nagyjából mindent beszippantsunk.

Furcsán hangzik, és az is, a fejlesztő pedig nem más, mint a What Remains of Edith Finch dizájnkonzultánsa, Ben Esposito.

A Donut County augusztus 28-án jelenik meg PlayStation 4-re és PC-re, ez utóbbi verzió a Steamen és a GOG-on is megtalálható lesz, bár egyelőre a GOG-on még nem listázzák.

Ingyenes lesz a Knight Club

A 2-4 főre szóló harci platformjáték online és helyi multiplayerben is indítható. Lényege, hogy a csata addig tart, míg csak egyetlen lovag marad talpon. Az egyszerű irányítás ellenére számos trükköt tanulhatunk meg, a négy játékmód között a 2v2 King of the Hill és a Party Mode is szerepel.

A Knight Clubot augusztus 30-án kaphatjuk meg ingyen, ehhez csupán a hírlevélre kell feliratkozni a hivatalos oldalon.

Két kamasz munkája az Alter Army

Az indiai Mridul Pancholi és Mridul Bansal, vagyis a Vague Pixels stúdió tagjainak életkora mindössze 16 év. Alkotásuk egy akció-platformjáték, melyben egy haldokló civilizáció sorsát kutatjuk, és megpróbálunk rájönni, miért vagyunk itt, kristályokat gyűjtögetve.

Az Alter Army a Steamen érhető el, augusztus 13-ig csupán három és fél euróért (utána is csak négyre emelkedik az ára).

Todd Howard szobra a Fallout 4-ben

A General Todd Howard Statue mod segítségével emlékműveket építhetünk a legendás játékfejlesztőnek címezve, és elhelyezhetjük őket a településeinken. Akár a sötétben világító szobrot is készíthetünk, az igazi rajongók pedig a Red Rocket, vagy a Glowing Sea mellett található ábrázolásokat is lecserélhetik Howard bronzalakjára. Ha így teszünk, az Atom Gyermekei istenként imádják majd, ez pedig minimum érdekes vallási szövegeket eredményez.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap