indiePon - A mainstreamen túl 25. rész

Achtung! Cthulhu Tactics, Sunless Skies, Among Trees, The Occupation, Anamorphine - csak néhány példa a mai epizód érdekességei közül, ki ne hagyjátok!

indiePon - A mainstreamen túl 25. rész

Szerepjáték a lovecrafti második világháborúban

Az Auroch Digital új, okkult fűszerezésű, körökre osztott stratégiai játékának, az Achtung! Cthulhu Tacticsnak nemcsak a címe, de a témája is felettébb érdekesen (és kissé XCOM-osan) hangzik.

A Modiphius Entertainment népszerű asztali RPG-jére alapozott projekt egy alternatív második világháborúban játszódik, ahol a nácik jelentős előnyre tettek szert azzal, hogy mindenféle lovecrafti ihletésű szörnyet idéztek meg, velük pedig könnyedén szétzúzhatnák a szövetségeseket. Mi a Charlie Company-t irányítjuk, a szövetségesek egyik elitcsapatát, a feladat pedig az, hogy megakadályozzuk az ördögi tervet, és megfordítsuk a háború menetét.

A stúdió a körökre osztott stratégiák és a szerepjátékos mechanikák ötvözetét szeretné létrehozni. Minden karakternek saját háttértörténete, fegyverspecializációja és harci képességei lesznek: Eric „Badger” Harris kapitány egy brit kém, a kísérleti fegyverek és gerilla-hadviselés mestere; Ariane Dubois a francia ellenállás tagja, egy démoni lelket irányít a harctéren; Akhee „The Eye” Singh tizedes amulettje segítségével pengefelhővé tud változni; Brandon Carter őrmester pedig egy nagyszájú amerikai, aki egy medállal misztikus golyókat helyez Thompson-géppisztolyába, melyek képesek megölni a nácik teremtményeit.

A négy legfontosabb hős mellett megjelenik majd Badger egysége, illetve egy indián törzs, a keijnek is, utóbbiakat nyomkereső démonvadászokként ismerik. A szövetséges csapatok a fényben jobban harcolnak, a sötétben a gonosz még erősebbé válik.

Az Achtung! Cthulhu Tactics a tervek szerint még idén megjelenik PC-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re, áll a hivatalos oldalon.

Csúszik a Sunless Skies

A Failbetter Games játéka eredetileg szeptemberben lépett volna ki a korai hozzáférésből, de most bejelentették, hogy ezt januárra halasztották. Kárpótlásul kaptunk egy új régiót, sorrendben a harmadikat.

Eleutheria vidékét szándékosan úgy alkották meg, hogy a frászt hozza ránk, ahogy ez a trailerből is kiderül. Sötét hely, az ellenfelek félelmetesek, és van egy tengeralattjáró méretű pók is, akit a rettegés táplál. A zónában hét új állomás, vagyis normál méretű kikötő, és három platform, vagyis kisebb méretű kikötő található, de nem hiányoznak a friss felszerelések, fegyverek és más apróságok sem.

Október 9-én jön a The Occupation

A nyolcvanas évek Angliájában játszódó alkotás 1987. október 24-én, egy terrortámadással kezdődik, melynek 23 halálos áldozata van, és hatására megalkotják a The Union Act nevű törvényt, mely a brit polgárok civil jogait fenyegeti a biztonságra hivatkozva. Mi egy újságírót alakítunk, aki kutakodni kezd az eseményekkel kapcsolatban.

Ami igazán különleges a játékban, az a valós idejűség. Négy óránk van a nyomozásra, az interjúk készítésére, a tények megismerésére és a döntések meghozatalára, tehát nagyon be kell osztani, mivel mennyit foglalkozunk, mert az óra bizony megállíthatatlanul ketyeg.

A The Occupationt a Steamen és a Humble Store-ban szerezhetitek majd be.

Csodaszép műfajturmix lesz az Among Trees

Az FJRD Interactive játéka belső nézetes, felfedezős kaland, melyben sétaszimulátoros és túlélő-elemek is megtalálhatóak. Kunyhót építünk az erdőben, halakat fogunk, földműveskedünk, próbálunk nem megfagyni, és elkerülni, hogy megegyenek a vadállatok. Ami az egészet keretbe fogja, az a varázslatos látványvilág, vibráló színekkel, élettel teli erdőkkel, magával ragadó hangulattal.

Néhány képen kívül, amiket a steames oldalon láthattok, gyakorlatilag még semmi sincs a projektből, de én már most felírtam a listámra. A korai hozzáférés indulását az év végére, vagy 2019 elejére tervezik.

Galéria megnyitása

VR-ben is játszhatjuk az Anamorphine-t

Az Anamorphine főszereplője Elena, egy fiatal csellista, aki egy baleeset miatt nem képes játszani többé. Férje, Tyler sorra végigjárja kapcsolatuk mérföldköveit, miközben próbál megbirkózni a tehetetlenség érzésével, amiért képtelen segíteni a depresszióba süllyedő Elenán. A történetet párbeszédek és akciógombok nélkül meséli el a fejlesztő Artifact 5, a környezetre való odafigyelésen múlik minden, a felfedezés, a titkok megfejtése, illetve Elena és Tyler kapcsolatának fejlődése, az ő tapasztalataik átélése van a középpontban.

Az Anamorphine PC-n és PlayStation 4-en jelenik meg július 31-én, játszható VR-ben is egy Oculus Rift, vagy egy HTC Vive segítségével. A PSVR-re egy kicsit várni kell majd, de még erre az évre tervezik.

Guacamelee! újratöltve

A DrinkBox Studios Metroidvania-stílusú akció-platformjátékának folytatása, a Guacamelee! 2 nagyjából ugyanolyan, mint az eredeti, de valahogy minden nagyobb benne. Tágasabbak a pályák, termetesebbek az ellenfelek, hogy a négyfős co-op ellen is legyen esélyük a multidimenzionális Mexiverzumban, ahol mindent áthat a mexikói kultúra és folklór.

A Guacamelee! 2 augusztus 21-én jelenik meg PlayStation 4-re és PC-re, a steames oldalt itt találjátok.

Kiegészítőt kapott az Enter the Gungeon

A Dodge Roll labirintusfelfedezős játékának DLC-je, az Advanced Gungeons & Draguns erős fantasy hatásokat hordoz, ahogy a címe is mutatja, bár persze ezt átszűri az ismerős Enter the Gungeon-stíluson. Van benne új boss (Resourceful Rat), 500 friss szinergia egy NPC-vel, Synergrace-szel megfejelve, valamint a turbó mód.

Az új játékosok kaptak egy kis könnyítést a roguelite kalandokhoz: jobb a zsákmány és a boltok cuccai is, részben visszatölthető a muníció, gyorsabban haladhatunk harcon kívül, ilyesmik.

Az Advanced Gungeons & Draguns ingyenesen érhető el PC-n, PlayStation 4-en, Xbox One-on és Nintendo Switch-en.

Fallout-modok a végére

A Fallout 4-hez két érdekes modot is találtam mostanában. Az egyik a Project Phoenix, mely egy háromrészes küldetést, 14 új helyszínt és egy friss ellenséges frakciót is tartalmaz. A sztori egy gazdag, diktátori hajlamokkal rendelkező fickót követ, aki az egész emberiséget rabszolgasorba akarta dönteni, de amikor ez nem sikerült, még sötétebb ötletei támadtak.

A Fallout: Miami mod a napos Délre visz minket, ahol egy jól fizetett állás vár ránk, de aztán mindenféle kalamajkába keveredünk, ráadásul néhány titokzatos eltűnés is gondot okoz. A megjelenés ideje sajnos még nem ismert.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward