indiePon - A mainstreamen túl 22. rész

Rózsakert, arctalan robotszemélyzet, újragondolt sakk, néhány pufi galamb és gumicukor-Tetris is vár rátok a mai érdekességek között.

indiePon - A mainstreamen túl 22. rész

Látványos lett az Earthfall megjelenési trailere

A Holospark saját kiadású, co-op alienvadászós lövöldéje múlt péntek óta érhető el PC-n, PlayStation 4-en, illetve Xbox One-on, és a lényege gyakorlatilag az, hogy a szokásos zombikat földönkívüliekkel helyettesíti, akiket tíz küldetésen át kell ripityára lőnünk. A fejlesztők tervei szerint minden jövendő frissítés ingyenesen lesz elérhető.

Július 24-én jön a The Council harmadik epizódja

A neoklasszikus, történetalapú kalandjáték következő része a Ripples címet kapta, és folytatódik benne Louis de Richet sztorija. Hősünk egy 18. századi titkos társaság tagja, olyan egyéniségekkel együtt, mint George Washington, vagy Bonaparte Napóleon.

A hangsúly a párbeszédeken és a játékos döntésein van, de némi szerepjátékos hangulat is érezhető a bonyolult felépítésű képességrendszer miatt. Ennek segítségével próbálhatjuk meg befolyásolni a társaság többi tagját, miközben igyekszünk kideríteni, mi történt Richet anyjával, aki eltűnt a „klub” tulajdonában lévő házban.

Hátborzongató sci-fi hotelből szökünk a The Spectrum Retreatben

Arctalan robotok, titokzatos hang a telefonban, és rengeteg szín – ez vár ránk a játékban. Egy Portal-ihletésű, belső nézetes rejtvényjátékról van szó, melyben a fejtörőket különböző blokkokról „lopott” színek felhasználásával oldhatjuk meg. A már említett robotok az egész kalandnak adnak némi idegborzolós hangulatot, és hamar rájövünk, hogy valami nem stimmel… Bővebbet készülő tesztünkben olvashattok majd.

EVE-szerű MMO lesz a Seed

A Klang Games ambiciózus projektje perzisztens szimuláció, melyben fontos szerepet kapnak az építő-, és a menedzsment-rendszerek. A játék világában minden kapcsolatban áll mindennel, a legfrissebb videóban a lehetőségeket igyekeznek megmutatni.

A játékosok tíz karaktert irányíthatnak, így a minket próbára tévő kihívások, mint az alvási kényszer, a betegségek, vagy az öregedés, megoszlanak ezek között. Beállíthatjuk mindegyik emberkénk rutinjait, hogy az egyik mondjuk aludjon, míg a másik valamin dolgozik, és így tovább.

A fejlesztők szeretnék, ha eljutnának odáig, hogy a játékosok például saját vállalkozásokat hoznak létre, berendezik a lakásaikat, a karakterek munkába mennek. Az egész kicsit olyan, mint egy turmix az EVE Online, a Rimworlds és a The Sims elemeiből.

A Klang Games teszteket is tervez a jövőben, melyekről a hivatalos oldalon értesülhettek.

A királyra vadászunk a Chogue-ban

Egy roguelike, böngészős sakkjátékról van szó, melynek ötlete Pippin Barr és Jonathan Lessard fejéből pattant ki. Az évszázados koncepciót kalanddá alakították, melyben a gonosz királyt kell üldöznünk a veszélyes vidékeken át, közben aranyat gyűjtögetve és fejlesztve parasztjainkat. A feladat egyébként nem is olyan könnyű…

Nemcsak a rózsákról szól a The Rose Garden

Charlotte Madelon egy holland játékdizájner, aki egyben különböző művészi installációkat is szívesen készít. A The Rose Garden ezeket ötvözi: egy nagyon szép kertet gondozunk benne, kiválasztjuk a töveket, megcsináljuk az ágyásokat, rózsákat nevelünk. Több, mint negyven kombinációban fedezhetünk fel új virágokat, és mindegyiket egy híres nőről nevezték el, fejet hajtva életük és eredményeik előtt.

A The Rose Gardent az itch.io-ról tölthetitek le becsületkasszás alapon.

Szüneteltetik a Tether munkálatait

A játékban a Marsot kell(ene) terraformálnunk, mert a Föld haldoklik és a Hold felrobbant, tehát nem nagyon van más hely, ahová mehetnénk. A belső nézetes történet középpontjában az emlékek, a veszteség és a mélyűri magány mentális terrorja áll.

A projektet 2016-ban jelentette be a Freesphere Entertainment. Annyit megtudtunk, hogy a főhős Lesleigh Hayes, egy biológiai kutatóasszisztens, aki első űrutazását végzi a Sonne nevű hajón a Mars felé. A nő gondolatai a gyerekei körül járnak, a velük való utolsó beszélgetéseken az indulás előtt, de hamarosan mindenféle katasztrófa történik, így Lesleigh-nek túl is kell élnie a helyzetet, miközben szembenéz döntései következményeivel, és azzal, mit is jelent igazán anyának lenni.

Sajnos a legfrissebb hírek arról szólnak, hogy határozatlan ideig szünetel a fejlesztés. Mark Gregory, a stúdió tulajdonosa szerint két évig dolgoztak anyagi fedezet nélkül, és ezt egyszerűen nem tudták tovább folytatni. Reménykedni persze lehet, hogy egyszer talán majd újra belevágnak…

Hét év után korai hozzáférésben a MoonQuest

Az ausztrál Ben Porter 2011-ben hagyta ott állását, hogy elkezdjen dolgozni az akkor még Moonman néven futó projekttel. A Terraria és a Minecraft is hatással volt rá, így ismerősek lehetnek a játék túlélő-, és craftolós elemei. Egy ugráló pókokkal és különös, hosszú nyakú izékkel benépesített, bizarr, idegen világban bányásszuk szét a pályákat, hogy erőforrásokat és kalandokat találjunk, épületeket húzzunk fel, és felszerelést készítsünk.

A MoonQuest mindössze tíz euróba kerül a Steamen, vagy 12 dollárba az itch.io-n, ha szeretitek a Terraria-szerű élményeket, érdemes ránézni.

Duci galambokat etethetünk a Pigeon Game-ben

Leura Smith és Zachariah Chandler játéka egy apró virtuális parkot ad nekünk, hogy aztán szotyolát dobáljunk gömböc galamboknak, megkergessük őket, vagy épp megsimogassuk a pufi kis madarakat. Az egész ennyi, nagyon cuki, nagyon nyugtató, ráadásul ingyen. Letölthető az itch.io-ról.

Jólesik nézni a gumicukor-Tetrist

Sajnos nem játszható verzióról van szó, de egyszerűen nem hagyhattam ki. A Softbody Tetris V8 egy Cinema 4D-vel készült fizikai szimuláció, és egészen hipnotikus hatása van, különösen, ha szeretitek a gumicukrot. A blokkok ugyanis úgy néznek ki, mintha extra finom, szaftos gumicukorból készültek volna, és képtelenség levenni a szemünket róluk, ahogy potyognak, pörögnek, csúszkálnak.

Ez a nyolcadik verzió a szimulációból, a többit, és más hasonló érdekes filmecskéket is megnézhetitek C4D4U YouTube-csatornáján.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward