indiePon - A mainstreamen túl 19. rész

Bár tombol a nyári uborkaszezon, a mai részben mégis ismét találhattok néhány érdekességet a Phoenix Point új buildjétől egy érdekes platformjátékon át a szektamenedzselésig.

indiePon - A mainstreamen túl 19. rész

Alakul a Phoenix Point

Julian Gollop közösségi finanszírozással készülő, XCOM-ihletésű körökre osztott stratégiai játékához kiadták a megfelelő csomaggal rendelkező Fig-kampányos támogatóknak szóló build kettes számú verzióját. Bekerült a küldetések közben végezhető inventory-menedzsment, illetve a vezethető járművek. Szerencsére egy videó is készült hozzá, melyben nagyjából mindent összeszedtek, ami az első nyilvános megjelenés óta érkezett a játékba.

Van új alienkirálynő is, és mivel az ellenfelek mutálódnak a kampányban, őfelsége csinos páncélt növesztett, emiatt pedig nyilván sokkal nehezebb dolgunk lesz a kiiktatásával. Csapatunk ráadásul eléggé pőrén, alapfelszereléssel kezd, úgy kell összeszednünk majd több muníciót, fegyvert, vagy lerakható lövegtornyokat, ez pedig akciópontokba fog kerülni.

A Phoenix Point még elég messze van attól, hogy elkészüljön, a megjelenést legkorábban jövő nyárra tervezik.

Oregonba megy az American Truck Simulator

Három videót adott ki a fejlesztő SCS Software a készülőfélben lévő oregoni kiegészítőről. Az biztos, hogy rengeteg erdőre és folyóra lehet számítani. Az első felvételen az állam közepén, Bend környékén szállítunk fát, a másodikon egy 26 perces útra indulunk Pendletonból Burnsbe, a harmadikon pedig Burnsből megyünk az Oregon-Idaho határra az Ontario folyón át.

A játék elérhető a Steamen, az Oregon DLC valószínűleg szintén nagyjából 12 euróba fog kerülni, mint Új-Mexikóról szóló elődje.

Július 24-én jön a Semblance

A különleges lehetőségeket biztosító platformjátékról még márciusban írtunk, és máris közeleg a megjelenése. A koncepció nem változott, az új trailer ismét remekül bemutatja: akár a pályákat, akár karakterünket átalakíthatjuk, ha éppen arra van szükség. A Semblance Switch-re és PC-re érkezik, ez utóbbihoz itt a steames oldal, de lesz GOG-verzió is.

Akcióban a Battle Princess Madelyn

A játékot készítő Casual Bit Games magja két főből áll: Christopher Obritsch-ből, aki a fejlesztést végzi, illetve főnökéből, a hét éves Maddie-ből (aki egyébként a lánya). A páros és munkatársaik bemutatkozó projektje egy Ghosts ’N Ghouls-ihletésű retro akció-kaland, melyhez a Kickstarteren gyűjtöttek támogatásokat.

A játék közeledik a megjelenéshez, még különböző teszteket és javításokat végeznek, a végső bosst például ötször dolgozták át teljesen. Mivel az összes bosst Maddie rajzolta, az átalakításokhoz apuka is betársult, hogy kicsit gyorsabban menjen a dolog.

Bár a Battle Princess Madelyn pontos megjelenési dátuma még nem ismert, a steames oldal már él.

A Synther olyan, mint egy 1995-ös Deus Ex

A lengyel Neofuturism játékát eredetileg Agent: First Person Hardcore Detective Simulatornak nevezték, az egészen biztos, hogy új címe jobban megfelel a célnak. Helyszíne egy szigetváros, melyben a Steiger nagyvállalat ügynökét alakítjuk, aki épp valamilyen megbízást teljesít.

A munka tekintélyes részét a detektívesdi teszi ki, nyomokat kell keresnünk, amik aztán újabb nyomokhoz vezetnek. A fő küldetés céljai véletlenszerűek, így nem igazán számíthatunk majd egy végigjátszás segítségére, itt saját kútfőből kell megoldanunk a feladatot.

Karakterünk terepen mozgó teste valójában egy távolról irányítható avatár, melynek véges az élettartama, így a munkaköri veszélyeken kívül az órára is ügyelnünk kell.

A Synther megjelenését az év vége felé tervezik, a steames oldalt erre találjátok.

Játék készül a The Walking Dead alkotójának képregényéből

A Robert Kirkman történetére alapozott, epizodikus Thief of Thieves rablásokról szól, illetve a mögöttük álló emberekről. Tele lesz lopakodással, képregényszerű látványelemekkel és remek zenével, szóval csak jó lehet… A Season One ebben a hónapban jelenik meg, az első két rész július 16-án, a harmadik július 23-án, míg a negyedik július 30-án érkezik.

A főhős Celia, egy kezdő tolvaj, akit a szakma mesterének tartott Redmond vesz pártfogásába. A lánynak különböző feladatokat kell végrehajtania, melyek segítségével megtanul mindent, amit a férfi tud. A történetmesélés az eddigiek alapján meglehetősen emlékeztet a Telltale játékaira, különböző döntések meghozatalára is számíthatunk majd.

A Thief of Thieves: Season One megtalálható a Steamen.

Minden a krízisről szól a Merrily Perilly-ben

A játék főhőse Perry, aki épp a szomjanhalás szélén áll. Betámolyog egy eldugott falucskába, hogy segítséget kérjen, de a helyiek elég furcsán viselkednek. Van a közelben egy forrás, ami megoldhatná a problémát, de szegény Perry-t megmarnák a kígyók, vagyis csöbörből vödörbe kerülne. Hamarosan rátámadnak a méhek is, medvék elől menekül, megátkozzák a cigányasszonyok, és valószínűleg meg is égeti magát – szegény Perry.

Az izometrikus nézetű kalandjátékban minden szörnyű gondot nekünk kell megoldanunk a falusiakkal való beszélgetés és a környezeti elemek felhasználása segítségével. A nemlineáris történet számos elágazással rendelkezik, melyek döntéseinktől függően bomlanak ki. Természetesen többféle befejezés vár ránk, kísérletezéssel, felfedezéssel érhetjük el őket.

A Merrily Perilly korai hozzáféréses verzióját az itch.io-n keressétek, de a Steamen is meg fog jelenni.

Ragyogó színek és rengeteg zene a Tempest 4000-ben

A klasszikus Tempest második újragondolása egy képességeinket próbára tevő, neon-retro hangulatú lövölde lesz. A Claw nevű űrhajóval kell legyőznünk a halálos ellenfeleket és egyéb akadályokat villámgyors sorozatokkal. Három játékmód, 100 meghódítható pálya és ranglista vár ránk július 17-től PlayStation 4-en és PC-n, steames oldal itt.

David Hayter újra Snake szerepében

Snake szinkronhangját lecserélték Kiefer Sutherlandre a Metal Gear Solid V-ben, és ez sok rajongónak nem tetszett (szinte árulásnak érezték), de semmi vész, Hayter visszatért, ezúttal mint Naked Snake és Solid Snake egyszerre, mégpedig a Konami Super Bomberman R című játékában, mely sokáig Nintendo-exkluzív cím volt, de aztán megjelent a Steamen is. A karakterek ingyenes frissítésként érkeznek.

A szerepcserével kapcsolatban Hayter egyébként úgy nyilatkozott, hogy úgysem kedveli különösebben Hideo Kojimát. Au.

Drágám, beléptem egy szektába!

A Honey, I Joined a Cult nagyon hasonlít a Prison Architectre, de börtön helyett ezúttal egy csapatnyi khm, nem túl okos egyént igazgatunk, akik bármilyen istent hajlandóak imádni, akit csak ki tudunk találni.

Híveink megszállottságát tetszés szerint becsatornázhatjuk, akár például szent tárgyak imádatába, vagy a megkövetelt ruházatukba. A menedzseri meló technikai oldalához tartozik, hogy mindig elég propagandaszöveg legyen a könyvtárban, legyen elég helyük aludni, és persze szükség lesz kihallgatószobákra is, hazugságvizsgálókkal felszerelve, hogy megtaláljuk a hitetleneket.

A Honey, I Joined a Cult a tervek szerint még idén megjelenik, a steames oldal már él.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward