Shop menü

IMMÁR A MICROSOFT RÉSZEKÉNT ZAJLOTT LE A BLIZZCON

Szinte már optimisták is lehetünk a Blizzard jövőjével kapcsolatban, olyan jó hangulatban ment le a nyitónapi esemény.
Török Roland
Török Roland
Immár a Microsoft részeként zajlott le a BlizzCon

Hosszú huzavona után a Microsoft végre bekebelezhette az Activision Blizzard Kinget, ez pedig új reményekkel szolgál afelé, hogy az egykoron becsült és tisztelt Blizzard kimásszon a pöcegödörből, letusolja magát és újra valami szerethetőt alkosson. 

Az, hogy sikerül-e nekik, nem tudni, ám Phil Spencer, a Microsoft Gaming részleg vezetőjét hallhatóan örömmel fogadták a megnyitó ünnepség színpadán. Annál is inkább, mivel a beszédében máris megemlítette a régóta tetszhalott állapotban lévő StarCraft sorozatot és konkrétan beszélt arról is, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy a Blizzard visszanyerje régi valóját. 

Első körben az Overwatch került a figyelem középpontjába. Az FPS játékhoz be is jelentették az új tankot, Maugát, aki máris kipróbálható a játékban, igaz, csak egy hétig lesz jelen, hiszen a Season 8-ban fog csak visszatérni. Az új hős brutális tűzerővel, élettel és gyógyulási képességekkel rendelkezik, szinte gladiátorként fog tudni egyedül több ellenféllel szemben is harcolni, hiszen képes lesz leláncolni őket magához. 

Nem szokása a Blizzardnak, de koncepció szintjén már előre bejelentett két új hőst is, akik közül az egyik damage, a másik support lesz lesz. Bővebb infó róluk a nyitó ünnepség másnapján lesz, amikor is többet megtudunk majd a MOBA játékmódra hajazó CLASH-ről, az újragondolt kompetitív módról és az új Hanaoka pályáról is. 

A Diablo IV-re is áttérhetünk, ami a Season 2-es december 5-i frissítésekre is kitér, melyben új endgame esemény és új szezonális időszak, a Midwinter Blight is lesz, illetve több olyan frissítést is tartalmaz, amivel élvezhetőbbé és átláthatóbbá válik a játék. 

Bejelentésre került a Vessel of Hatred kiegészítő is, ami 2024 végén fog csak megérkezni és egy teljesen új osztályt hoz majd magával. 

A Hearthstone vadnyugati stílusú kiegészítővel érkezik, a Showdown in the Badlands természetesen új kártyákat és játékmechanikákat hoz magával. Aki később csatlakozik be a Hearthstone-ba, annak könnyebb dolga lesz, érkezik ugyanis a catch-up csomag, ami az elmúlt két év kártyáiból tartalmaz 50 darabot. 

Megjelent a Warcraft Rumble, már bárki számára játszható, a raidek pedig a következő frissítéssel lesznek majd elérhetőek. 

Nem maradhat ki a World of Warcraft sem, ami rengeteg fejlesztést tartogat a jövőre nézve. 

Kezdjük a sort a Cataclysm Classic-kal, ami 2024-től kezdve lesz játszható. Ennél hamarabb elérhető lesz majd a Classic’s Season Discovery, ami november 30-tól kezdve kicsit megpiszkálja a classokat, hiszen más típusú karakterek képességeit lehet majd felvenni, így új élmények várnak majd a régi WoW játékosokra is. 

Az aktuális WoW kapcsán is vannak hírek. A Guardian of the Dream Dragonflighthoz tartozó frissítés 5 napon belül megjelenik. Az új kiegészítő bejelentését viszont a visszatérő Chris Metzen mondta el a színpadon, aki immár a Warcraft ügyvezető kreatív igazgatója és láthatóan szívén viseli a játék sorsát. Bejelentésre került egy nagyívű történetív, a World of Warcraft Worldsoul Saga, ami önmagában három darab kiegészítőt tartalmaz majd. 

Az első kiegészítő a The War Within lesz, ami új zónákat, új master talenteket, új fajt, új hátasokat, új raideket és természetesen új World of Warcraft történeteket hoz majd magával.  

A maradék két kiegészítő a WoW: Midnight és a WoW: The Last Titan lesz, amik az új, történetív koncepciónak hála a korábbi tempóhoz képest hamarabb fognak megérkezni. A napokban még érkezhetnek érdekességek a Blizzard játékokkal kapcsolatban, az első nap nyitóeseménye viszont ezeket a fontosabb bejelentéseket tartalmazta.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére