Íme az új, Polaris alapú Radeonok jelenleg ismert adatai

A már kapható Radeon RX 480 mellé rövidesen két újabb Polaris alapú videokártya is érkezik, amelyek a Radeon RX 470 és Radeon RX 460 jelölést viselik.

Íme az új, Polaris alapú Radeonok jelenleg ismert adatai

Az AMD nemrégiben tette elérhetővé a sokak által várt RX480-as videokártyát, amely 4 GB-os és 8 GB-os kivitelben kerül az üzletek polcaira. A termék az egyik legfontosabb piaci szegmensbe érkezik, így nagyon nem mindegy, milyen teljesítményt nyújt. Erről frissen publikált cikkünkben természetesen részletes képet adunk minden érdeklődő számára.

A jelenleg ismert adatok az RX családról, valamint néhány pletyka

A RX480 mellett két másik RX sorozatú Radeon érkezésére is számíthatunk a nem is oly távoli jövőben, amelyek természetesen negyedik generációs Graphics Core Next alapokon nyugszanak és Polaris GPU köré épülnek. Azt egyelőre nem árulta el az AMD, hogy az új videokártyák pontosan mikor kerülnek az üzletek polcaira, de az RX480 megjelenésével egy időben azért lehullott a lepel néhány érdekes részletről. Sajnos mindent még most sem lehet tudni a termékekkel kapcsolatban, de a publikus részletek mind itt vannak:

A 32 CU-val rendelkező RX470-es modell az RX480-hoz hasonlóan szintén kétféle kiszerelésben kerül az üzletek polcaira: készül belőle egy 4 GB-os és egy 8 GB-os változat is. Ennél a videokártyánál a pletykák 110 wattos TDP-ről szólnak, a GPU esetében pedig 1000 MHz-es alap- és 1100 MHz-es GPU Boost órajelről tesznek említést a különböző források. Mivel ezek pletykaszintű infók, így a táblázatban nem szerepelnek.

A Radeon RX 460 esetében már elhagyják a hattűs PCI Express tápcsatlakozót, TDP terén pedig egyes információk szerint az 50 watt alatti szint elérése sem lehetetlen – konkrétan 35 wattról beszélnek. Utóbbi nem teljesen hihetetlen, hiszen a GPU felett nagyon apró hűtőbordát helyeznek el, amely apró ventilátorral dolgozik, de egyelőre készpénznek sem szabad venni. Az viszont tény, hogy a Polaris 11 GPU ebben az esetben a fizikailag rendelkezésre álló 16 helyett csak 14 CU-t vethet be, ami azt jelenti, hogy 1024 helyett csak 896 stream egység fogható munkára. A GPU órajeleivel kapcsolatban nagyon sok pletyka kering 1100 MHz-től egészen 1400 MHz-ig, így ezekkel most inkább nem foglalkozunk. VRAM terén 2 GB-os és 4 GB-os GDDR5-ös opciók várhatóak, amelyek 128-bites adatsínt használnak.

Az összes új videokártya támogatja a FreeSync és TrueAudio Next technológiákat, CrossFireX terén azonban csak a Radeon RX 480 és a Radeon RX 470 segítségével lehet négy videokártyából álló Multi-GPU rendszert építeni, a Radeon RX 460 esetében csak kétutas támogatást kapunk.

Árak tekintetében az RX480 esetében 199 és 239 dolláros összegre kell felkészülni attól függően, hogy 4 GB-os vagy 8 GB-os modellt választunk-e. Az RX470-nél a 4 GB-os modell 149 dollárba, a 8 GB-os pedig 179 dollárba kerülhet, míg az RX460 esetében 99 (2 GB) és 129 (4 GB) dolláros összegre számíthatunk.

Elindult a Radeon.com weboldal

Az AMD az RX480 megjelenésével egy időben egy új weboldalt is élesített, amely a radeon.com címen található. Ezen a weboldalon keresztül fontos információkhoz lehet jutni, valamint a legfrissebb letöltések is elérhetőek. Igaz, egyelőre a letöltésekre kattintva a szokásos support.amd.com weboldal nyílik meg. Az új weboldal dizájnja nagyon hasonlít a legújabb Radeon Settings alkalmazás felhasználói kezelőfelületére.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward