Íme, a Castlevania szellemi örököse

Készül Iga új játéka, amit a Konami alatt sosem tudott volna tető alá hozni...

Íme, a Castlevania szellemi örököse

Nem érhet senkit meglepetésként, hogy a Konami módszeresen legyilkolja saját magát. Elkergette Kojimát, lelőtte a Silent Hillst, de már tavaly elkezdték a harakiri előkészítését azzal, hogy távozásra bírták Koji Igarashit, a Castlevania játékok mögött álló tervezőzsenit.

Egész egyszerűen fogták és elvették tőle a sorozatot és azt mondták neki, hogy mostantól közösségi médiás játékokat kell csinálnia, ami kész röhej az ő képességeivel. A 46 éves "Iga" természetesen beintett és elkezdte mérlegelni a lehetőségeit. Számba vette a közösségi finanszírozást és a kockázati tőkebefektetők keresésének lehetőségét is az új játékához. Végül megállapodott a kettő keverékénél. Indított tehát egy Kickstarter gyűjtést, hogy bebizonyítsa a befektetőinek, hogy igenis van igény az olyan stílusú címekre, amiket ő csinál. A célt már jóval túllőtte, szóval eddig jól áll a dolog.

Ha továbbra is minden ilyen jól megy, akkor nem maradunk Castlevania nélkül, csak mostantól nem így fogják hívni a patinás széria játékait. Igarashi új művének címe Bloodstained: Ritual of the Night. Egyelőre nem sokat tudunk róla, csak annyit, hogy egy 2,5D-s akciójáték lesz. A célplatformok PC, Mac, Linux, Xbox One és PS4, de ahhoz, hogy működjön amit Igarashi kitalált, nem lesz elég a Kickstarter.

A fejlesztést Iga az Inti Creates stúdióval szeretné tető alá hozni, akik a Mega Man 9-et is csinálták, most pedig épp a Might No. 9-en dolgoznak. Vele van a veterán Castlevaniás Michiru Yamane is, aki a zenéért felel. Maga Iga pedig természetesen a rendező és producer szerepét tölti be.

A Ritual of the Night gótikus hangulatú, a 18. század végét idézi. A háttértörténet középpontjában egy hataloméhes szervezet, az Alchemist Guild áll, akik azt terjesztik, hogy ha az emberiség túl nagy bizalmat szavaz a tudománynak, akkor démonok fogják elpusztítani a fajunkat. A tudományos haladás a figyelmeztetések ellenére tovább halad, ezért a szervezet más módszerekhez fordul. Elkezdenek gyerekeket felhasználni, hogy démonokat csalogassanak földre, hogy aztán a világ majd hozzájuk forduljon segítségért. A céh aztán hirtelen eltűnik és egy démonokkal teli vár jelenik meg... itt jönnénk mi a képbe.

A játékban nagy hangsúly lesz a tárgykészítésen és a fejlődésen. Robosztus fegyvergyártó rendszer lesz benne. Az ellenfelektől különleges képességeket tudtok majd szerezni és rengeteg loot is lesz. Állítani tudjátok majd a képességeitek alparamétereit, vagyis mélyebb testreszabási lehetőségeitek lesznek, mint a korábbi játékokban.

Iga elmondása szerint ez lesz az a játék, amit mindig is el akart készíteni, de a Konami felügyelete alatt esélye sem volt rá. Nagyon korai még tippelni, de a fejlesztés időtartamát nagyjából 18 hónapra saccolta, így ha sikerül is beindítani a projektet, jó sokat kell még várnunk az új "Castlevaniára"...

Galéria megnyitása grid_on

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward