Ilyen volt az iPhone egyik fejlesztői prototípusa

Ilyen volt az iPhone egyik fejlesztői prototípusa

Az okostelefonok elképesztően sokat fejlődtek az elmúlt évek során, nagyon nosztalgikusnak tűnik napjainkban egy első generációs Galaxy S, vagy a HTC Dream, ami az első androidos eszköz volt kereskedelmi forgalomban, de nyugodtan említhetjük az iPhone-t is. És most az Apple okostelefonjának előkerült az egyik korai prototípusa, ami még egzotikusabb látványt nyújt.

A cupertinói alakulat 2007-ben mutatta be az iPhone-t, de a fejlesztés információink szerint nagyjából 2,5 évvel korábban kezdődött. És most a The Verge egy névtelen forrásnak köszönhetően lehetőséget kapott arra, hogy közelebbről is megismerkedjen egy fejlesztői eszközzel, ami a készülék létrehozásának korai szakaszából való. Az M68 vagy Purple 2. kódnévre hallgató megoldásra legfeljebb azt lehet mondani, hogy nyomokban tartalmazza az iPhone-t, egyébként sokkal inkább egy személyi számítógép belsejére hasonlít. Az óriási alaplapnak az egyik sarkába lett elhelyezve az iPhone, amibe végül csaknem az egész hardvert bele kellett sűrítenie a fejlesztőknek.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A képeken jól látszik, hogy itt már megvolt az a dizájn az előlap esetében, amivel az Apple okostelefonja végül a boltokba került, szóval elképzelhető, hogy még ennél régebbi prototípusa is létezhet(ett). Pontosan nem lehet tudni, hogy mikori szerkezetről van szó, de az biztos, hogy a nyomtatott áramkörön szereplő információk alapján egy fejlesztői hitelesítési tesztre készült, és valamikor 2006-ban születhetett. A prototípuson egyébként több olyan komponens is megfigyelhető, amikre egyértelműen csak a teszteléshez volt szükség, a végtermékbe nem lettek belesűrítve semmilyen formában. Itt például még megfigyelhető egyebek mellett egy LAN csatlakozó és egy RCA is, amelyet kihasználva külső kijelzőt lehetett hozzá „drótozni”. A prototípus már rendelkezett SIM foglalattal, és egy Samsung rendszerchip hajtotta meg, az operációs rendszere pedig egy 4 GB-os adattárolón volt. Ezen már a rádiós egységek is hadrendbe voltak állítva, de még nagy antennák biztosították a vételt.

A The Verge-nek hála a fotókon most mindenki ízelítőt kaphat abból, hogy milyen környezetben volt tesztelve az a készülék, az első iPhone, ami végül megmozdította az egész mobilipart, mely lenyűgöző változáson ment keresztül mostanra.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap