Ilyen portok vannak az Xbox Series X hátulján

Akad itt egy misztikus dolog is...

Ilyen portok vannak az Xbox Series X hátulján

Korábban már beszámoltunk róla, hogy az AMD prezentációján a CES-en látható volt egy videón az Xbox Series X is, többek között a hátulja is, ahol feltűntek a portok. Később kiderült, hogy ez csak egy rajongói rendervideó volt, és valamiért az AMD nem kérte, vagy nem kapta meg a Microsofttól a hivatalos modellt az előadáshoz, hiába partnerek a hardver területén.

Most azonban új fotók tűntek fel a konzol prototípusairól a neten, amiről több forrás is megerősítette, hogy valóságosak, így már ténylegesen képet kaphatunk a konzol csatlakozóiról.

Galéria megnyitása

A legnagyobb különbség az AMD-féle rajongói változathoz képest, hogy itt már csak egy darab HDMI 2.1-es csatlakozó kapott helyet, így tehát az Xbox One-nál megszokott HDMI-bemenet eltűnik, tehát nem lehet többé a konzolon át tévét nézni, legalábbis nem ilyen módon.

Ezen kívül találunk még a masina hátulján egy Ethernet portot, két USB csatlakozót, egy Toslink audio kimenetet, egy mezei 8-as alakú tápcsatkakozót, sőt, még egy Kensington zárat is, ha valaki esetleg aggódna a konzolja tartalmáért.

Akad azonban a HDMI mellett egy széles, jelenleg ismeretlen port. Ezzel kapcsolatban jelenleg kétféle spekuláció terjed: az egyik, hogy ez csak a prototípus egységeken van rajta, és a kereskedelmi modellről eltűnik, míg a másik, hogy ez egyfajta egyszerű bővítési lehetőséget további PCI Expresses NVMe SSD meghajtó telepítéséhez.

Galéria megnyitása

Az Xbox Series X alapból egy nagyon gyors NVMe SSD-vel érkezik majd, azonban ennek tárhelye minden bizonnyal némileg visszafogott lesz, hogy ne szaladjanak el a költségek (a jelenlegi tippek szerint 1 TB-re lehet számítani). Azonban manapság már több játék átlépi a 100 GB-os méretet, ez pedig a következő generációban csak tovább nőhet, így logikus, hogy a Microsoft igyekszik biztosítani egy gyors és egyszerű bővítési lehetőséget anélkül, hogy a konzolt szét kelljen szerelni. Habár láthatóan az egész konzol hátulja egy lemezben kivehetőnek tűnik, vélhetően ezért is kell a Kensington zár, tehát könnyen lehet, hogy a belső bővítés is megoldható.

Meg persze gyaníthatóan árulhatnak majd saját márkás SSD-ket a slotba illeszkedő tokkal...

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap