Ilyen nincs, és mégis van... tovább késik a Cyberpunk 2077

Azután, hogy néhány héttel ezelőtt aranylemezre került a játék...

Ilyen nincs, és mégis van... tovább késik a Cyberpunk 2077

Miután az eredetileg 2020 áprilisára kitűzött megjelenési dátumot eltolták szeptember 17-re, majd azt eltolták november 19-re, a CD Projekt Red fejesei egyértelműen kijelentették, hogy több csúszás nem lesz. Ezt látszott megerősíteni az is, hogy a játék néhány héttel ezelőtt aranylemezre került, az emberek pedig tömegével kérdezték a stúdiótól Twitteren, hogy akkor biztosan kivehetnek-e szabadságot a megjelenés napjára, amire a CD Projekt Red minden esetben egyértelműen igennel válaszolt.

Most azonban bejelentették, hogy a Cyberpunk 2077 tovább késik, az új megjelenési dátum pedig december 10.

A stúdió hivatalos közleményében elismeri, hogy ez valószínűleg sokakban fog érzelmi kitöréseket okozni, és kérdéseket felvetni, úgyhogy első körben mindenkitől őszintén szeretnének bocsánatot kérni. Aztán kifejtik, hogy mi vezet ahhoz, hogy további 21 nap munkára legyen szükség.

"A legnagyobb kihívás jelenleg az, hogy egyszerre megjelenjen a játék a mostani konzolokra, a next-gen konzolokra és PC-re, ami azt jelenti, hogy 9 különböző verziót kell tesztelnünk: Xbox One/X, kompatibilitás Xbox Series S|X-en, PS4/Pro, kompatibilitás PS5-ön, valamint a PC és a Stadia. Ráadásul mindezt úgy, hogy otthonról dolgozunk."

Mint azt a készítők írják, menet közben a Cyberpunk 2077 tulajdonképpen félig-meddig egy next-gen játék lett, így az emberek ennek megfelelő grafikát és minőséget várnak el, úgyhogy a csapatnak muszáj mindent létező változatot a lehető legjobbá tenni - még azzal együtt is, hogy a next-gen konzolokra ténylegesen majd csak később frissítik a játékot.

"Tudjuk, hogy néhányan azt fogják mondani, hogy 21 nap már nem oszt és nem szoroz egy ekkora projekt esetében, de igenis nagyon sokat számít" - teszik hozzá.

Ezek után rátér a CD Projekt Red arra, hogy ugyan ténylegesen elérték nem olyan rég a gold master verziót, de ez a gyakorlatban csak azt jelenti, hogy a Cyberpunk 2077 az elejétől a végéig játszható és minden tartalom benne van, azonban a polírozási folyamatokat és az optimalizációt az utolsó napig lehet csiszolni.

"A munka nem állt meg, épp ellenkezőleg: ebben az időszakban lehet számos dolgot megcsinálni, amit utána egy day 0 patch keretein belül jelentetünk meg. És ez az időszak az, amit kicsit alulterveztünk. Úgy érezzük, hogy egy elképesztő játék van a kezeink között, és minden döntést, még a legkeményebbeket is hajlandóak vagyunk meghozni, ha ez végső soron azt eredményezi, hogy egy olyan videójátékot tudunk nektek adni, amibe azonnal beleszerettek" - zárul a két vezető, Adam Badowski és Marcin Iwisnki által jegyzett levél.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap