Ilyen neveket kaphatnak a hajtogatható mobilok

A Huawei és az LG is több elnevezést regisztráltatott a napokban a készülő okostelefonjaikkal kapcsolatosan.

Ilyen neveket kaphatnak a hajtogatható mobilok

A Royole már bemutatta a világ első kereskedelmi forgalomba szánt összehajtható okostelefonját, ami a FlexPai névre hallgat, a Samsung pedig megvillantotta a saját megoldását, amiről azt feltételezik, hogy a Galaxy F-szériát fogja megnyitni. Jövőre pedig már több gyártó is lesz, aki ilyen okostelefonnal rukkolhat majd elő, és az elmúlt napokban a Huawei és az LG több nevet is regisztráltatott a hajtogatható eszközök kapcsán.

Az LG és a Huawei esetében is szó volt már korábban arról, hogy dolgoznak a összehajtható paneles mobilokon, így igazából túl nagy meglepetésről egyik esetben sem beszélhetünk. Már tudtuk, hogy ezek a cégek ilyen eszközön dolgoznak, most pedig már azt is sejteni lehet, hogy milyen néven érkezhetnek a vállalatok termékei.

A dél-koreai alakulat esetében akkor vált hivatalosan is biztossá, hogy beszállnak ebbe a versenybe, amikor a vezérigazgató, Hwang Jeong-hwan ezt októberben megerősítette. Az LG a pletykák szerint legkorábban a CES 2019 keretében ránthatja le a leplet a termékéről, de azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ez milyen kialakítású lesz. Viszont az LG Electronics a napokban három lehetséges nevet is bejegyeztetett az EUIPO-nál (European Union Intellectual Property Office). Ez a három jelölés a Flex, a Foldi és a Duplex. A trió mindegyike abba a kategóriába lett regisztrálva, ahova a mobiltelefonokkal kapcsolatos védjegyek vannak sorolva. Az LG korábban már több olyan szabadalommal is előállt, amelyek hajtogatható panellel kapcsolatosak, és volt, aminél kettő kijelző bukkant fel, ott például a Duplex név kerülhetne elő – de egyébként az egyáltalán nem biztos, hogy ez a három név fel is lesz használva.

Galéria megnyitása
Az LG már egészen különleges kialakításokat is papírra vetett.

Érdekesség, hogy az LG-nek volt már egyébként G Flex néven okostelefonja a boltokban, ez a kis mértékben rugalmas készülék még 2014-ben került bevetésre. A flexibilis masina egy generációváltást is megélt, de több modell nem érkezett belőle, más fejlesztésekre helyezte át annak idején a kapacitását az LG (talán éppen az összehajtható paneles megoldások készítésére).

A Huawei korábban még nem próbálkozott semmilyen szinten hajlékony kijelzős mobilokkal, neki új lesz ez a terep, ráadásul nem is tervez saját részre panelt, mint a Samsung és az LG, szóval ilyen tekintetben van némi hátránya. A Huawei-nek valamelyik partnerétől kell majd ilyen egységre szert tennie, de ez állítólag nem különösebben hátráltatja a céget. A legutóbbi híresztelések szerint a kínaiak a Mobil Világkongresszuson állíthatják reflektorfénybe a saját konstrukciójukat – bár néhány hónapja még olyan információk is voltak, hogy erre már idén sor kerülhet, de ennek egyelőre semmi jele.

Ebben az esetben olyan nevek bukkanhatnak majd fel az EUIPO-nál bejegyzettek alapján, mint a Mate F, a Mate Flex, a Mate Flexi és a Mate Fold. Ahogy az LG-nél, úgy a Huawei esetében is mindegyik név abban a kategóriában szerepel, ami a mobiltelefonokkal (is) kapcsolatos. Itt egyértelmű, hogy a Huawei biztosra ment, és mindenféle nevet igyekezett regisztrálni, ezek közül valószínűleg csak egy vagy kettő lehet befutó. Az is megállapítható hogy a vállalat az első összehajtható készülékét biztosan a Mate szériában fogja elrajtoltatni, azzal nem számol, hogy a Huawei P és a Huawei Mate mellett egy teljesen külön sorozatot nyit a csúcson.

Galéria megnyitása
A Huawei egyik szabadalmaztatott felépítése

A Huawei összehajtható készülékéről az a hír járja egyébként, hogy egy 8 colos AMOLED panel lesz benne és támogatni fogja az 5G hálózatokat, szóval több szempontból is úttörőnek tekinthető majd, itt kívülre kerülhet a panel összehajtott állapotban, és ilyenkor 5 hüvelykes képátlót fog nyújtani. Állítólag a Huawei számára a Samsung szállíthatja majd ehhez a szükséges kijelzőt. Ahogy azt fentebb említettük, az MWC-n hullhat le a lepel a termékről, és emellett néhány forrás már azt is tudni véli, hogy júniusban kerül majd a boltokba.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap