Ilyen lett az Oppo 40 wattos vezeték nélkül töltője

A mobiltelefonok villámgyors feltöltését ígéri a kínai cég.

Ilyen lett az Oppo 40 wattos vezeték nélkül töltője

Az Oppo csak tavaly csatlakozott a Wireless Power Consortiumhoz, a csoporthoz, ami a Qi szabványnak a fejlesztésén, terjesztésén dolgozik. És a vállalat már azon fáradozik, hogy egy 40 wattos teljesítménnyel üzemelő vezeték nélküli gyorstöltőt készítsen, ami a jelek szerint össze is állt.

Az Oppo mindig is az élen járt a gyorstöltési technológiák tekintetében, és a mai napig képes kiemelkedő megoldásokat letenni ezen a fronton. Ennek fényében szinte nem is meglepő, hogy a vállalat most AirVOOC (OAWV01) néven egy olyan vezeték nélküli rendszeren dolgozik a Qi szabvány keretében, ami már akár 40 W-os töltést is lehetővé tesz kábeles összeköttetés nélkül.

Galéria megnyitása

A különleges töltőpad már megkapta a Wireless Power Consortium egyedi minősítését, ez alapján használható lesz bármilyen Qi szabványnak megfelelő mobillal, persze nem tud majd bármilyen eszközzel 40 wattos töltésről gondoskodni.

Az Oppo előre láthatólag Ace2 okostelefonnál fogja megadni erre a lehetőséget első körben. Az Ace2 április közepén mutatkozik majd be, és már azt is lehet róla tudni, hogy 65 wattos VOOC gyorstöltésre lesz képes „madzagon” keresztül.

Galéria megnyitása

A szürke és fehér színű töltőpadon az okostelefonnak biztos helye lesz, nem tud majd elmozdulni a készülék a töltés során. Az okostelefont tartó rész gumírozott, és a pad alján is szintén gumírozott borítás van. Arról, hogy a töltési folyamat éppen miként áll, egy jól látható LED-es fény biztosít majd visszajelzést a felhasználók számára.

Mint minden kiemelkedő teljesítménnyel üzemelő vezeték nélküli töltő, az AirVOOC töltőpad is rendelkezik aktív hűtéssel. Ezek a kütyük már hajlamosak nagyon melegedni, így a légkavaró bevetése elhagyhatatlan, ha a vállalat megbízható módon szeretne a gyorstöltésről gondoskodni. A burkolaton több helyen megfigyelhetők a szellőzőnyílások, amik a levegő akadálytalan áramlásáról fognak gondoskodni.

Galéria megnyitása

A szerkezet a címkéje szerint több módban tud majd dolgozni, de a töltést többnyire úgyis a ráhelyezett telefon fogja elsősorban vezérelni. 9 volttal és 2,5 amperrel, 5 volttal és 6 amperrel, valamint legfeljebb 10 volt esetén 6,5 amperrel tud üzemelni a kütyü. A leírása alapján tehát 65 wattos maximális teljesítményt kezel az eszköz, de ez valószínűleg csak azt jelenti, hogy az Oppo Ace2 adapterével lehet majd használni, ami 65 wattos lesz, és ebből lesz képes biztosítani a 40 wattos vezeték nélküli gyorstöltést.

Érdekesség, hogy a Huawei is épp nemrégen mutatott be olyan okostelefont a P40 Pro+ személyében, ami szintén 40 wattos vezeték nélküli töltést támogat, viszont a Huawei mobilja csak nyáron kerül majd a boltokba. Az Oppo Ace2 valószínűleg hamarosan kereskedelmi forgalomba kerül. Érdekes lesz látni, hogy élesben melyik technológia lesz képes hamarabb feltölteni a rábízott mobilokat. A vezeték nélküli gyorstöltők működése ilyen szinten már rendkívül kihegyezett, szóval biztosan lesz különbség a két eljárás között.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap