Ilyen lesz az Xbox Series X

A konzol nagyon gyors, de hogy valóban megjelenik-e még idén az nem a Microsofttól, hanem a koronavírustól függ.

Ilyen lesz az Xbox Series X

A Microsoft készen áll arra, hogy a frontra küldje a következő generációs konzolját, a kérdés az, hogy a vírus által uralt frontvonalon képes lesz-e idén év vége felé az ígérteknek megfelelően megjelenni. A GDC rendezvény elesett, de bízva a legjobbakban a Microsoft az internet segítségével végre lerántotta a leplet a gépről és annak részleteiről.

A Microsoft természetesen a valaha készített legerősebb konzoljukként tekint az eszközre, ami új szint lesz a teljesítmény, a sebesség és a kompatibilitás világában. A régi Xbox címek természetésen gond nélkül fognak futni az új gépen, így tartalomból biztosan nem lesz hiány.

A gép alapértelmezetten a 4K-ra lesz berendezkedve, azt is legalább 60FPS-sel kívánja kiszolgálni, de természetesen a fejlesztőkön fog múlni, hogy meddig mennek el a magasabb, 120 FPS élérése érdekében. A brutál erős AMD GPU az elvárásoknak megfelelően hardvergyorsított raytracing-gel lesz megtoldva.

  • A processzor 8 magos, 3,8 GHz-n fog ketyegni. Egyedi Zen 2 CPU lesz, mérete 360,45 mm2 és 7 nm-es technológiával készül
  • A GPU 12 TFLOPS-ra lesz képes, 52 CUs 1,825 GHz egyedi RDNA 2 GPU-val
  • Memóriából 16 GB GDDR6-ot szerelnek bele, amiből 10 Gb 560 GB/s sávszélességgel fog működni, míg 6 GB 336 GB/s-el
  • Tárhelyként 1 TB egyedi NVME SSD-t kap, ami még 1 TB-tal tovább bővíthető
  • USB 3.2-es külső HDD támogatás, 4K UHD Blu-Ray meghajtó várható még
Galéria megnyitása

Az adatok alapján a Series X körülbelül kétszer erősebb lesz, mint a One X. Külön kitértek a sebességre is, vagyis, hogy milyen hamar jelenik meg a képernyőkön például a bevitt gombnyomás eredménye.

Galéria megnyitása

A kontroller maga 2ms-os sebességgel fogja továbbküldeni az adatokat, amit a gép azonnal feldolgoz és már küldi is ki a kijelzőre. Ha a tévé támogatja, akkor 8,3 milliszekundum múlva már láthatjuk is az eredményét az akciónknak. A gép - ha a TV is támogatja - akkor át tudja majd kapcsolni a készülékeket Game Mode-ba. Videót is kaptunk a betöltési sebességről:

Illetve megtekinthetjük, milyen gyorsan folytathatjuk a félbe hagyott játékunkat, egyszerre több játék esetén is:

A saját fejlesztésű Xbox Velocity Architecture-nak köszönhetően a játékgyártók egyszerre 100 GB adatot tudnak beolvasni a gépről, aminek hála sokkal nagyobb területeket tudnak betölteni, több objektummal.

A Microsoft mindig egy kisebb állam költségvetését állította rá a gamepad részlegre, most is igyekeztek a lehető legjobbal előrukkolni a sebességet és a kompatibilitást figyelembe véve.

Galéria megnyitása

Az új gamepad reményeik szerint sokkal több embernek fog kényelmesen kezére állni, mint korábban. Eddig az Xbox kontrollerek nem nagyon kedveztek a kisebb kezű játékosoknak, most ezen változtatni szeretnének.

Galéria megnyitása

Új D-padot kapunk, ami ötvözi a régi kereszt és az Elite kontrolleren megismert tárcsás megoldást, hogy mindenki igényét kielégítse. Kapunk még rá egy share gombot is, amivel sokkal gyorsabban megoszthatjuk élményeinket másokkal, hasonlóan a PS4 gombjához.

Galéria megnyitása

Végezetül pedig a Digital Foundry és egy népszerű Youtuber, Austin Evans közelebbről is megleshette a gépet, az ő tapasztalataikat alább lehet megtekinteni.

A bejelentést tartalmazó blogbejegyzést itt olvashatod el. Ára még nincs, de ekkora lesz a gép:

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap