Ilyen lesz az új iPad Pro?

Friss képeken és videón is megjelent a készülék renderelt modellje, ami tartogat néhány érdekes részletet.

Ilyen lesz az új iPad Pro?

Az Apple nagyszabású bemutatót fog tartani szeptember 12-én, ahol valószínűsíthetően az iPhone következő generációja kerül a fókuszba, de más újdonságok is megérkezhetnek. Például bemutatkozhat az iPad Pro, ami jelentős megújulás előtt áll, és a napokban megjelent róla az interneten egy olyan renderelt képsorozat, valamint videó, ami állítólag a valódi CAD fájlok alapján jött létre.

Galéria megnyitása

Egy ideje már hallani lehet arról pletykákat, hogy az új iPad Pro modellek az iPhone X-hez hasonló dizájnra fognak váltani, szóval a káva sokkal vékonyabb lesz, mint eddig volt. A nagyobb hasznos felület eléréséhez pedig a tervezők dobhatják a Touch ID számára nélkülözhetetlen gombot a tabletek előlapjáról, és befuthat a Face ID. Az okostelefonnál a kijelző felső részén egy bemetszés is van, ilyen viszont jelen állás szerint az iPad Pro esetében nem lesz, ami mindenképpen jó hír. A forrás szerint az apró részletekben lehet eltérés a valódi gép és a mostani képeken szereplő készülék között, de a főbb vonások ilyenek maradnak.

Galéria megnyitása

A napvilágot látott CAD renderen az iPad Pro 12,9 colos kivitele szerepel állítólag, de nem csak ebben a méretben lehet rá számítani. Jönni fog egy kisebb is, ami 10,5 vagy 11 hüvelykes kijelzővel lesz ellátva, és a kávanélküli felépítés miatt ez már olyan méretekkel rendelkezik majd, hogy jól hordozható lehet. Az Apple továbbra is fémet használhat az iPad Pro esetében, ennek köszönhetően a kiváló minőségérzet természetesen borítékolható. Duálkamera nincsen a tervekben a render alapján, viszont a szimpla képalkotó mellett található egy LED-es segédfény, ami nagyon jól fog jönni rossz fényviszonyok esetén. A forrás elmondása szerint az újdonságon nem érdemes keresni a 3,5 milliméteres csatlakozót, ilyennel nem rendelkezik, van viszont négy darab hangszóró, minden sarokban egy, amelyek kiváló hangzásvilágot teremthetnek filmek nézésekor és zenehallgatás közben is.

Galéria megnyitása

A 12,9 colos iPad Pro térfogatára vonatkozó információt is kaptunk: 280,6 x 215 x 7,77 milliméteres vonalak határolhatják majd a terméket. Ez alapján egy kicsit vastagabb lehet majd, mint a 6,9 milliméteres elődje, de a felülete jóval kisebbnek bizonyulhat, ugyanis az aktuális 12,9 hüvelykes iPad Pro 305,7 x 220,6 mm-es. A keret a korábbinál szögletesebb irányt vehet, a gomboknak a pozíciója pedig maradhat a régben. Megfigyelhető a képeken a Smart Connector elhelyezkedése is, ez a Lightning csatlakozó „mellé” került a hátlapra. Több vélemény szerint is azért alakulhat ez így, mert az Apple ezzel is próbálja majd az álló nézet használatára sarkalni az embereket, ugyanis a feltételezések szerint fektetve nem fog működni a Face ID. Ez érdekes felvetés, és amennyiben valóban így alakul, valószínűleg nem ússza meg kritikák nélkül az Apple.

Azt egyelőre nehéz megmondani, hogy a burkolat mit fog rejteni, de a teljesítményfelelős minden bizonnyal az Apple A12/A12X központi chip lesz, ami már 7 nanométeres csíkszélességen fog megszületni. A rendszermemória 4 GB-os méretet ölthet, a háttértárat tekintve pedig több opció is születhet, és a csúcsmodell akár az 512 gigás kapacitást is elérheti.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward