Ilyen lehet a 100%-os kijelző-előlap arányú mobil

Az Oppo kidolgozott egy szabadalmat, amivel elvileg megoldható az előlap teljes kijelzőbe burkolása.

Ilyen lehet a 100%-os kijelző-előlap arányú mobil

Az Oppo remek okostelefonokat képes kalap alá hozni, és most egy olyan szabadalom bukkant fel a vállalat neve mellett, ami egészen látványos okostelefont eredményezhet. A cég az élek hajlításával hozná össze a „csupakijelzős” előlapot.

A Vivo NEX 3 és a Huawei Mate 30 Pro jóformán már látható oldalsó keretek nélkül született meg, és a BBK Electronics égisze alatt, a Vivo társmárkája, az Oppo a jövőben még jobban kihangsúlyozná a kijelzőt, célba venné a 100%-os kijelző-előlap arányt. Napjainkban már nem tűnik nagy dolognak vékony kávával készíteni mobilt, több olyan konstrukció is van, aminél 90 százalék feletti a kijelző és az előlap aránya. Viszont ennek ellenére a 100% elérése mégis nagyon nehéz kihívásnak tűnik. De a jelek szerint az Oppo megoldaná a dolgot, és szabadalmak mutatják, hogy miként érné ezt el.

Galéria megnyitása

Ahhoz, hogy egy okostelefon szemből kizárólag megjelenítőt, ezzel együtt pedig hasznos felületet mutasson, meg kell oldani a keretek teljes eltüntetését. Keret nélkül viszont nem igazán lehet összehozni az okostelefonokat. Az Oppo éppen ezért abban látja a megoldás, hogy mind a négy oldalán 3D kialakítást ad a panelnek, vagyis meghajlítja, méghozzá olyan mértékben, hogy közel 90 fokos legyen a letörés teljesen körbe a házon. Így szemből nézve a keretek gyakorlatilag bekerülnek a panel erősen ívelt része mögé.

A „3D Waterfall” dizájn létrehozása minden oldalnál papíron nem érződik nagy feladatnak, miután például a Vivo NEX 3 esetében a mérnökök megoldották azt a kihívást, hogy eltűntessék az oldalsó kereteket, de valójában ez nem egyszerű a teljes felületen. A sarkak különösen nagy kihívást jelenthetnek, és azt is meg kell oldani, hogy a végeredmény kellően tartós maradjon. Gondoskodni kell a megfelelő merevségről, valamint arról is, hogy az eséseket elviselje a konstrukció.

Galéria megnyitása

Bár már láttunk olyan eszközöket, amik nagyon közel állnak a teljesen kijelzővel lefedett előlaphoz, az egészen biztos, hogy amennyiben sikerül megvalósítania a fenti grafikákon látható dizájnt az Oppónak, az döbbenetes látványt fog nyújtani a mosatni megoldásokhoz képest is.

A rajzokon a szenzorok elhelyezése jól látható az oldalsó élek mentén, valószínűleg a jobb oldalon kerülne elhelyezésre a fényérzékelő, balra pedig egy infrás egység kerülhet. A kamera elhelyezését azonban nem mutatja a szabadalom, de egészen biztos, hogy meg lesz oldva valamilyen módon, hogy lehessen az okostelefonnal kényelmesen önarcképeket készíteni. Erre ma már sok lehetősége van a gyártóknak, és bár itt a lehetőségek korlátozottak lesznek, azért egy átfordulós egységet vagy egy hátlapon elhelyezett kijelzőt el tudunk képzelni megoldásként. De a Samsung már a képernyő mögé rejtett kamerán is gőzerővel dolgozik – ezt viszont talán mutatná az előnézeti szabadalmi ábra.

Galéria megnyitása

Egyébként nem az Oppo az egyedüli, aki hasonló kialakításban gondolkodik, korábban már a Xiaomi nevéhez kapcsolódóan is felmerült a négy oldalán lekerekített megjelenítős dizájn alkalmazása. Kíváncsian várjuk, hogy mikor lesz kész az első ilyen dizájn, és hogy az Oppo tudja-e leghamarabb megvalósítani, vagy majd egy riválisa áll elő ilyennel.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap