Illegálisan adják el újra a Humble Bundle-kódokat

A Humble Bundle-ön olcsón megvett kódokat drágábban adják el újra különböző online oldalak. A tevékenység illegális.

Illegálisan adják el újra a Humble Bundle-kódokat

A GameInformer beszámolója szerint különböző, a 7 Entertainment tulajdonába tartozó weboldalak illegálisan adják el újra a Humble Bundle-ről megvásárolt játékok aktiváló kódjait - nyilvánvalóan olcsóbban, mint a steames ár, de drágábban, mint az eredeti Humble Bundle-ár.

Úgy tűnik az "akcióban" a Fast2Play, a Kinguin és a G2Play oldalak vesznek részt (többek között). Ed Keys, a Proteus fejlesztője legalábbis az elsőn vásárolt saját magának kódot saját játékából, majd összehasonlította azokkal a kódokkal, melyeket a Humble Bundle-nek adott ki. Természetesen megegyeztek. "Több olyan indie-fejlesztőt is ismerek, akiknek volt már problémájuk azzal, hogy az engedélyük nélkül adták el újra a játékaikat különböző weboldalak." - mondta Keys.

Hasonlót tapasztalt Paul Taylor, a Frozen Synapse és a Mode 7 fejlesztője is, aki azonban sikerrel vetette le a Fast2Play-ről a játékait, miután a terjesztésre vonatkozó egyezséget igazoló papírokról kérdezte az oldal tulajdonosát. Ettől függetlenül például a Mode 7 fent maradt a 7 Entertainment más oldalain, bár a szokásos 24,99 dollár helyett 6 dollárért árusították.

Taylor elmondta, neki és az indie-fejlesztők többségének nagyon fontos, hogy alacsony árú, "fizess amennyit szeretnél" akciókban vegyenek részt, így bárki hozzájuthat játékaikhoz ingyenesen és olcsón. "Azonban nem akarjuk, hogy mindettől eltérítsen minket ez a lehetőség, hogy bárki illegálisan kihasználhatja ezt a saját haszonszerzésére, ráadásul úgy, hogy ebből az eredeti fejlesztő egy fityinget sem lát. Egyrészt illegális, másrészt pedig teljesen az ilyen jellegű promóciók szellemisége ellen való."

Az EU-ban is érvényes jelenlegi szabályozás szerint a fizikai termékekkel ellentétben a digitális termékekre érvényesíthető olyan korlátozás, mely szerint nem adhatók el újra a vásárlás után. Jelenleg is erről van szó. Ha tehát digitálisan vásároltok játékot, igyekezzetek kerülni a hasonló helyeket, így biztos, hogy nem csak olcsóbban juttok hozzá a játékhoz, de a pénz oda fog menni, ahová kell.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward