IHS: A Qualcomm 5G modeme jobb a Huawei-énél

Egy friss elemzés szerint a Snapdragon X50 mellett a Balong 5000 nem versenyképes, de a kutatás nem terjed ki mindenre.

IHS: A Qualcomm 5G modeme jobb a Huawei-énél

Az IHS Markit elemzése megállapította, hogy a Qualcomm által biztosított 5G hálózati modem több szempontból is a Huawei által alkalmazott előtt jár. Viszont a szakemberek azt nem igazán vették számításba, hogy a kínaiak fejlesztése sokoldalúbb annál, mint amit a Qualcomm kínál a partnerei számára.

Az 5G egységekkel foglalkozó felmérése során leginkább arra volt kíváncsi az IHS Markit, hogy a gazdaságosság szempontjából milyen a Huawei és a Qualcomm megoldása. És az elemzők több okostelefon felboncolását követően arra jutottak, hogy sokkal egyszerűbb is a dolga a tervezőknek a Qualcomm egységénél. A Snapdragon X50 és a Balong 5000 5G modemek összevetéséből az IHS Markit egyértelműen az előbbit hozta ki győztesnek.

Galéria megnyitása

Az elemzők szerint sokkal nehezebb helyet találni a burkolat alatt a Huawei hálózati egységének, és az ára is magasabb a konkurensnél. A Balong 5000 nagyjából 50 százalékkal nagyobb helyet igényel, mint a Snapdragon X50, ez pedig az okostelefonok esetében mindenképpen komoly negatívum. Ma már egyre több készülékből marad ki a 3,5 milliméteres Jack csatlakozó azért, hogy helyet szorítsanak más komponensek számára a hátlap mögött, és szinte minden milliméteres ki van használva, így a Huawei tervezőinek nehezebb a feladata az 5G-s termékek megalkotásakor, mint a versenytársaknak, akik a Qualcomm termékét vetik be.

A vizsgálatok azt hozták ki, hogy a hatékonyság terén is jobban szerepel a Snapdragon, mint a Balong, szóval kevesebb energiát emészt fel a működés közben. És még olcsóbb is, hiszen nem elég, hogy nagyobb a Balong 5000, így értelemszerűn több szilíciumot igényel az előállítás során, ehhez még egy hatalmas, 3 GB-os támogató memóriacsomag is szükséges, hogy minden funkcióját megfelelően láthassa el.

Galéria megnyitása

Szó esett a Samsung által fejlesztett Exynos 5100 modemről is, de erről csak annyi derült ki, hogy a méretét tekintve nagyjából ugyanakkora, mint a Qualcomm egysége, a Snapdragon X50. Szóval ez alapján a Huawei által kalap alá hozott Balong 5000 távol áll az ideálistól, és lehetne sokkal kisebb is.

Érdekes módon az IHS Markit elemzése a modemek képességeit illetően meglehetősen hiányos, pedig nyilvánvaló, hogy ez is sokakat érdekelt volna. Azt csak halkan jegyzi meg az IHS, hogy a Balong 5000 minden riválisával ellentétben, nem kizárólag egy 5G modem, hanem egy többmódú megoldás, ahol a 2G, a 3G és a 4G LTE is támogatva van, szóval ezt be lehet venni olyan rendszerchip mellett is, ami egyáltalán nem rendelkezik mobil hálózati komponenssel, míg a többieknél erre egyáltalán nincs mód.

És az is furcsa, hogy a szakemberek elmondása alapján nincs a Balong 5000 esetében mmWave támogatás, márpedig a termék honlapján ez egyértelműen szerepel. Továbbá a Huawei fejlesztése az egyedüli, ami az említettek közül az SA és az NSA hálózati architektúrákkal is boldogul, és elvileg sokkal magasabb letöltési sebességet tud elérni, de erről sem tesz említést az IHS.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap