Igyekszik megmenteni a GTA 4-et a Rockstar

Az eddigi tulajdonosoknak oda kell majd figyelni, de igazából mindenki rosszul jár.

Igyekszik megmenteni a GTA 4-et a Rockstar

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a Grand Theft Auto 4 elérhtetlenné vált a Steamen és több másik online platformon, már ami a PC-t illeti. Egy ideig nem is nagyon lehetett tudni, hogy mire számíthatnak a tulajdonosok, vagy akik még meg szeretnék venni az anyagot, mostanra azonban tisztázódott a helyzet, és valószínűleg a mögöttes okokon sokan nevetni fognak.

A helyzet ugyanis az, hogy a Grand Theft Auto 4 eredetileg a Games for Windows Live rendszerre készült PC-n, azonban mivel a Microsoft felfüggesztette ennek a támogatását, a Rockstar nem tudott új kódokat generálni, hogy tovább tudja értékesíteni a játékot más platformokon. 

A kiadó abban találta meg a megoldást, hogy a Grand Theft Auto 4 eddig megjelent összes verzióját, valamint a Grand Theft Auto: Episodes from Liberty Cityt is egyben helyettesíti a Grand Theft Auto 4: Complete Editionnel, ami március 19-től kezdve lesz elérhető Steamen és más online PC-s platformokon.

Viszont mivel alapvetően a játék online része teljesen a Games for Windows Live köré épült, így az új változatban teljesen le kell mondanunk a különböző online módokról és a leaderboardokról, aminek fényében némileg ironikusan hangzik a Complete Edition név, de hát ez van. További veszteség, hogy (ideiglenesen) több rádióadó és eltűnik majd az Episodes from Liberty Cityből, így a RamJam FM, a Self-Actualization FM és a Vice City FM is.

Érdemes megemlíteni, hogy nem ez az első alkalom, hogy a Grand Theft Auto 4 tartalma csonkul. 2018-ban a Rockstar már eltávolított 50 számot a digitális verziókból, amikor közeledett a játék megjelenésének tizedik évfordulója, és lejártak volna a licencek.

Akárhogy is, a Steamen a Grand Theft Auto 4 eddigi tulajdonosai március 19-től már a Complete Edition változatot tölthetik majd le, vagy ha éppen le van töltve a játék, akkor az egy frissítés formájában átalakul az új változatra. Akik annak idején a dobozos verziót vették meg, azok a dobozon található kóddal frissíthetnek majd.

Viszont akik eredetileg a Games for Windows Live rendszerében aktiválták a játékukat, azoknak létre kell hozni egy Social Club fiókot. Akárhogy is, a Rockstar azt ígéri, hogy minden eddigi mentési fájl kompatibilis lesz az új verzióval, ami örömhír, ha már az online funkciókat elveszítettük.

Ezen kívül azt is megerősíthetjük, hogy a Grand Theft Auto 4: Complete Edition elérhető lesz a Rockstar Games Launcheren belül is, ahol eddig egyáltalán nem volt megvehető a játék.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap