Így nézhet majd ki a Google Pixel 5

CAD információk alapján vetették „papírra” a következő Android referencia mobilt.

Így nézhet majd ki a Google Pixel 5

A Google idén sem hagyja majd a referencia mobilok után érdeklődőket újdonság nélkül. A Pixel termékcsalád idén fogja elérni az ötödik generációt, és a jelek szerint a dizájnt érintően az idei évben sem lesz nagyobb változás.

Hivatalos képek persze még nincsenek, és egy ideig valószínűleg nem is lesznek a Pixel 5-ről, de CAD adatok alapján mostanra sikerült lemodellezni a szerkezetet. Megbízható forrásból érkezett kész render, melyen egészen apró részletekig lehet vizsgálni a Pixel 5-öt. Még egy videón is megtekinthető az okostelefon felépítése.

Galéria megnyitása

A Pixel 4 esetében a kijelző feletti sáv még tele volt különböző érdekes megoldásokkal, még radarral is rendelkezett, és képes volt 3D ToF szenzorral kiemelkedő megbízhatósággal arcfelismerést alkalmazni, a Pixel 5-nél viszont már mindez a múlté lehet. A renderek alapján csak egy lyukba bújtatott kamera van itt az előlapon.

Hacsak nem építette be a Project Soli keretében kidolgozott egységet a Google a kijelző mögé – márpedig erre nem sok esély van –, akkor ezt a fejlesztés egyelőre parkolópályára állíthatta. Cserébe a jelek szerint a Pixel 5 kisebb lehet majd, mint a Pixel 4 volt.

Galéria megnyitása

A CAD információk alapján a következő generációs masina egészen pontosan 144,6 x 70,4 x 8 milliméteres vonalakkal határolt testben fog megszületni, míg a Pixel 4 147,1 x 68,8 x 8,2 milliméteres idomokkal rendelkezett. Az, hogy az eszköz egy kicsivel szélesebb lesz, valószínűleg azzal magyarázható, hogy egy hajszálnyit nagyobb képátlóval rendelkezhet majd az újdonság, mint amekkora a Pixel 4 esetében volt (5,7 hüvelyk).

Galéria megnyitása

A fejlett arcfelismerő rendszer száműzését követően a Google vissza fog térni az ujjlenyomat-olvasó alkalmazásához. És nem is képernyőbe épített biometrikus érzékelőt fog használni, hanem a hátlapon elhelyezett szenzor lesz itt bevetve. A kereten marad majd a jellegzetes eltérő színű gomb, és egy új színkombinációt fog használni a cég. A kamerarendszer a hátlapon egy kicsit ki fog emelkedni a burkolat síkjából, és legalább kettő képalkotó lesz egy modulba összefogva, de ez talán még nem teljesen a végleges felállás.

A Google Pixel okostelefonokkal kapcsolatban sokszor már hónapokkal korábban nagyon sok információt lehet tudni, ezúttal viszont a Pixel 5-ről szinte semmi nem szivárgott ki mostanáig. Olyan érdekes pletykát lehetett eddig hallani, hogy a következő generációs készülék nem a Snapdragon 865 mobilplatformot alkalmazza majd, hanem csak a Snapdragon 765-öt fogja használatba venni. Az is elképzelhető, hogy a Pixel 5 fut majd a Snapdragon 765 alapon, a Pixel 5 XL pedig a Snapdragon 865-öt kapja meg, így lesz egy elfogadhatóbb áron kínálható, de még a felsőkategória felé húzó modell, és egy csúcsragadozó is.

Hivatalos információk hiányában arról sem tudunk egyelőre nyilatkozni, hogy a Google mikor fogja a Pixel 5-öt bemutatni, de talán marad majd az eddig bejáratott menetrendnél. Ha így lesz, akkor valamikor októberben kerülhet majd reflektorfénybe a referencia eszközök párosa.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap