Így működik a kooperatív mód a Wasteland 3-ban

Nagyon rugalmasan kezeli a játék a közös kalandozást.

Így működik a kooperatív mód a Wasteland 3-ban

Veszettül készül az immár a Microsoft tulajdonában lévő InXile-nál a Wasteland 3, aminek az egyik komolyabb újdonsága a kooperatív játékmód bevezetése lesz. Érdekes mondjuk, hogy habár a játék PC-re és Xboxra jelenik meg, a kettőt pedig minden téren igyekszik egyre közelebb hozni a Microsoft, a keresztplatformos multiplayer jelen esetben nem fog működni - ennek vélhetően játékmechanikai okai lehetnek a PC-s és a konzolos változat közötti gyanítható eltérések miatt, de ezt most nem részletezték.

Alapvetően az a lényeg, hogy a drága kooperatív partnerünkkel közösen deríthetjük fel a posztapokaliptikus Colorado helyszínt, közösen harcolva, beszélgetve, taktikázva, megosztozva a looton és hasonlók. A játékban nem lesz PvP, viszont bizonyos módszerekkel megpróbálhatunk kitolni a másikkal, például úgy, hogy elkezdünk róla pletykákat terjeszteni a bázisunkon.

Az InXile szerint olyan lehetőségek is lesznek a kooperatív módban, amik egyedül nem: például egy questet leadhatunk két rivális NPC-nél egyszerre, ezzel dupla jutalmat bezsebelve.

Maga az együtt játszás többféle módon is működhet. Alapvetően simán el kell indítanunk a multiplayer módot a főmenüből és behívni egy barátunkat, de publikussá is tehetjük a saját játékunkat a böngészőben, illetve PC-n lehetőség lesz közvetlenül IP-cím alapján is csatlakozni.

Ezt követően is több lehetőségünk adódik. Ha az ismerősünkkel közösen egy új játékot kezdünk, akkor mindketten készíthetünk egy-egy testreszabott Rangert. De behívhatjuk a saját mentett játékunkba is a barátunkat, és ha a játék aktuális állása szerint már több karaktert irányítunk, akkor mindig a host döntheti el, hogy ki melyik és mennyi karaktert kap meg irányítani.

Ezen kívül a host irányít még néhány dolgot, mint például ő válaszolgat a közösen folytatott beszélgetések alatt, ő alakítja a squadot, illetve vezeti a Kodiakot. Néhány dolog felett azonban ideiglenesen átadhatja az irányítást (például a közös beszélgetéseknél), így a másik játékos addig is tud haladni, amíg a host kimegy egy sörért. Viszont mindkét játékos maga irányítja a rá osztott squadot, és szintén külön-külön lehet lootolni, vásárolni, illetve más-más NPC-kkel beszélgetni.

A készítők hangsúlyozzák, hogy nem akarják egymáshoz láncolni a két játékost. Akár külön-külön is nekiállhatunk felderíteni a világ más-más részeit (gyaníthatóan bizonyos limitek azért lesznek), a fejlesztők mindenre felkészítették rendszert, és minden hatással lesz a játékvilágra.

Ha éppen abbahagynánk a játékot, akkor is több lehetőség közül választhatunk. Mind a host mind pedig a vendég külön-külön mentési fájlokat kap, így később nem csak együtt, de akár egymás nélkül is folytathatják a játékot. Érdekes, hogy például ha egy ismerősünk behív minket egy olyan mentésébe, ahol mondjuk már egy elég magas szinten tart, akkor is kapunk mentési fájlt, és akkor folytathatjuk a sztorit rögtön onnan. 

A Wasteland 3 augusztus 28-án jelenik meg PC-n és Xbox One-on, és azonnal bekerül a Game Pass felhozatalába, így az előfizetők ingyen nekieshetnek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap