A Sony vezetője szerint 2021 még nem a VR éve lesz

Az ingyenes PSVR-PS5 átalakítót viszont már lehet is igényelni.

A Sony vezetője szerint 2021 még nem a VR éve lesz

A PlayStation VR az elmúlt években igencsak kiöregedett rendszer lett. A felbontása, a mögötte lévő technológia, a hardverteljesítmény és a követési rendszer is már szinte a megjelenésekor gyengébb minőséget eredményezett, mint a PC-s szemüveg-megoldások, ám idővel ez a szakadék még nagyobb lett. Apróbb módosításokon kívül nem is fejlődött szinte semmit, egyedül a PS4 Pro volt az, ami kicsit frissíteni tudta a rendszert.

A PlayStation 5 érkezése mellett viszont a Sony nem nagyon ejt szót a PSVR következő generációjáról. Ennek megvan hivatalos indoka, hiszen korábban azt nyilatkozták, hogy a céljuk jelenleg a PlayStation 5 terjesztése. Szeretnék, ha a felhasználók az ő rendszerüket vásárolnák és egyelőre nem akarják opcionális, de relatíve drága kiegészítőkkel megterhelni a bizalmat szavazók pénztárcáját.  

A PSVR folyamatos működésének a biztosítása érdekében a visszafelé kompatibilitás részeként, a korábban PS4-hez készített VR játékok PlayStation 5 konzolon továbbra is működőképesek maradnak.

Galéria megnyitása

Ehhez a Sony ingyenesen biztosít átalakítót a jelenlegi PSVR tulajoknak. Ehhez fel kell menni erre az oldalra és beregisztrálni a kamera adapter sorozatszámát, megadni a lakcímet és már küldik is az átalakítót.

Egyelőre tehát csak átmeneti megoldással tud a Sony szolgálni. A PSVR következő generációjáról viszont a Washington Post-nak sikerült megszólaltatnia a PlayStation ügyvezető igazgatóját:

Úgy gondolom, hogy nem csak csupán percekre vagyunk a VR jövőjétől. A PlayStation hisz a VR-ban. A Sony hisz a VR-ban. Kifejezetten úgy gondoljuk, hogy egy bizonyos ponton ez lesz a jövő, a VR a jövő szórakoztatásának egy fontos eszköze lesz.

– mondta Jim Ryan, majd folytatta:

Idén fog ez bekövetkezni? Nem. Jövőre? Nem. De el fog jönni ez a pont? Ebben hiszünk. A PSVR során gyűjtött tapasztalatoknak köszönhetően nagyon elégedettek vagyunk és így előre tekintve várhatjuk a jövőt.

A PlayStation VR fejlesztése tehát nem állt le, egyszerűen még várat magára. A PlayStation feje úgy látja, hogy a konkurencia nem lesz elég a VR kitöréséhez, és mivel 2021-nél nem ment távolabb az elmélkedésben, elképzelhető, hogy - a remény hal meg utoljára... - 2022-ben várhatjuk a következő PSVR generációt.

A PS4 kontrollere is már az előtt rendelkezett VR támogatással, minthogy magát a rendszert leleplezték volna, így a Dual Sense is valószínűleg már jövőálló technológiát tartalmaz, hiszen a rajta látható fénysávokat egy belülről-kifelé követő VR rendszer könnyedén meg tudja figyelni.

Mivel a Facebook Oculus Quest szériája alacsony árával, szabadságával és tudásával jelenleg az egyik legjobb VR szemüveg a piacon, így nem elképzelhetetlen, hogy ebből tanulva a Sony is inkább egy önálló VR konzolt fog készíteni, ami opcionálisan egy PS5-höz lesz köthető a jobb grafikai élmény érdekében. Ha így van, a PSVR következő generációjának „késése” is indokolt lehet. Egyelőre viszont csak spekulálni tudunk, így kíváncsian várjuk tehát a jövőt, hogy mit tartogat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap