Igen jónak ígérkezik a 144 Hz-es 4K-s LG gamer monitor

Az UltraGear 27GN950 összességében igen jó felszereltséggel rendelkezik, ám HDMI fronton sajnos van egy apró hiányossága.

Igen jónak ígérkezik a 144 Hz-es 4K-s LG gamer monitor

Az LG egy rendkívül jól felszerelt gamer monitort készített, ami egyben a világ első 1 ezredmásodperces GtG válaszidővel rendelkező 4K-s 144 Hz-es IPS paneljét alkalmazza. A 27 hüvelykes képátlójú monitor modern dizájnnal készül, a hátoldaláról nem hiányzik az RGB LED alapú világítással felvértezett gyűrű sem, amelybe egy logó is került.

Galéria megnyitása

Az alapokat tehát egy 27 hüvelykes NanoIPS panel adja, ami 144 Hz-es maximális képfrissítési ráta és 3840 x 2160 pixeles natív felbontás mellett tudja megjeleníteni a különböző tartalmakat. A 10-bites (8-bit + FRC) panel 1,07 milliárd színárnyalat megjelenítésére képes és igen színhű képet kínál, hiszen a DCI-P3 színteret 98-ban képes lefedni, ami akár pontos színmegjelenítést igénylő fotószerkesztésre, illetve videók szerkesztésére is alkalmassá teszi a játék mellett. A G-Sync Compatible és AMD FreeSync Premium Pro minősítéssel ellátott monitor mind az AMD, mind pedig az Nvidia videokártyákkal használható dinamikusan változó képfrissítési ráta mellett, a 600 cd/m2-es maximális fényerősség miatt pedig még a VESA DisplayHDR szabványának 600-as szintjét is teljesíti, valamint HDR10 támogatást is kapott. A tipikus fényerősség egyébként 400 nit, míg a tipikus kontrasztarány 1000:1 értéket képvisel, a maximális képfrissítési rátát pedig némi tuninggal 160 Hz-re is fel lehet tornázni.

Galéria megnyitása

A vékony kávával rendelkező monitor villódzás-mentes háttérvilágítást használ, valamint Active Dimming támogatással is felvértezték. Az új monitor állványára szintén nem lehet panasz, ugyanis a kijelző döntésére (-5/+15 fok), magasságának állítására (0-110 mm), valamint pivot/portré módba történő elforgatására szintén van lehetőség, valamint VESA 100 támogatás is jelen van a kínálatban.

Galéria megnyitása

Az új monitor két darab HDMI 2.0-s és egy DisplayPort 1.4-es videó bemenetet kapott, plusz felszerelték fejhallgató kimenettel és kétportos USB hubbal is. Beépített hangszórókat ezúttal nem kapunk, de azokra igazából nincs is feltétlenül szükség. A 95 W-os tipikus fogyasztás mellett üzemelő monitor esetében a 4K-s 144 Hz-es képfrissítési rátát csak a DispalyPort 1.4-es videó bemeneten keresztül élvezhetjük, ott is csak a DSC (Display Stream Compression) technológia jóvoltából, míg HDMI 2.0-s bemeneten keresztül 60 Hz-es limitbe ütközünk – kár, hogy nem HDMI 2.1-es szabványú port került rá, hosszabb távon előnyösebb lett volna.

Az LG UltraGear 27GN950 már elérhető kereskedelmi forgalomban, ára 799 amerikai dollár.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap