IDF 2013: Gigabyte BRIX PC-k combos IGP-vel

Színes, a megszokottnál kétszer magasabb számítógépház, combos IGP és 2,5 colos bővítőhely jellemzi az újdonságokat.

IDF 2013: Gigabyte BRIX PC-k combos IGP-vel

Az IDF 2013 alkalmával a szerencsés látogatók már megtekinthettek egy működő Broadwell SoC egységgel szerelt noteszgépet, de a show alkalmával egyéb érdekesség is feltűnt: meg lehetett csodálni a Gigabyte BRIX sorozatának extrémebb dizájnnal és ütősebb hardverrel érkező tagjait.

A Gigabyte pont a napokban jelentette be, hogy a BRIX sorozat új, Haswell alapú példányokkal frissül, amelyek dizájn tekintetében is átalakultak, ugyanis kettő helyett végre négy darab USB 3.0-s portot kínálnak majd.

A jelek szerint a nemrégiben bemutatott konfigurációk mellett extrémebb, színesebb példányok érkezésére is lehet számítani. A Core i7-4770R, illetve Core i5-4570R processzorral szerelt modellek nem csak szokatlan, az eredetinél kétszer magasabb házuk miatt, hanem a bennük lapuló Haswell processzorok miatt is különlegesek lesznek. Az említett két processzor az Intel legerősebb, Iris Pro 5200-as típusú integrált videó vezérlőjét alkalmazza, amely 40 EU-val és L4-es eDRAM gyorsítótárral büszkélkedik, így a Core i7-4770-hez képest több, mint kétszer nagyobb IGP teljesítményt tud felmutatni.

Pont ezek miatt a processzorok miatt volt szükség a BRIX házának módosítására: a hagyományos Haswell processzort alkalmazó BRIX konfigurációkhoz képest nem csak nagyobb, de színesebb is lett az új kuckó, ami a fotók alapján legalább kétféle színben érkezik. A magasabb számítógépház jóvoltából akár több porttal is fel lehetett volna szerelni az újdonságokat, ám a Gigabyte mérnökei sajnos nem éltek a lehetőséggel.

Viszont a belső átalakult egy picit, ezért az új, Iris Pro típusú integrált videó vezérlővel ellátott BRIX konfigurációkban két mini PCI Express 2.0 x1-es bővítőhely kapott helyet, amelyek közül az egyik a WiFi+Bluetooth támogatást biztosító bővítőkártyát tartalmazza. Mellettük egy 2,5 colos bővítőhely is rendelkezésre áll, amelyben SATA 6 Gbps-os vagy SATA 3 Gbps-os merevlemez, illetve SSD meghajtó kaphat helyet.

Az ütős integrált videó vezérlővel rendelkező BRIX asztali számítógépek 500 dollár körüli alapáron érkeznek - ezért az összegért persze minden bizonnyal csak a szerényebb, Intel Core i5-4570R alapú modellt lehet majd hazavinni. Arról egyelőre nincs hír, hogy mikor találkozhatunk az újdonságokkal kereskedelmi forgalomban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward