IDF 2013: DDR3-as és DDR4-es memóriamodulok G.Skill módra

A G.Skill az IDF alkalmával több memóriamodult is bemutatott, amelyek között szép számmal voltak DDR4-es szabványú megoldások is.

IDF 2013: DDR3-as és DDR4-es memóriamodulok G.Skill módra

A G.Skill termékpalettája pont a napokban bővült 15 féle négycsatornás memóriacsomaggal, amelyeket a vállalat kifejezetten a nemrégiben piacra dobott Ivy Bridge-E processzorokhoz készített.

Az IDF-en több DDR4-es memóriamodult is bemutatott a cég, amelyek mindannyian mérnöki tesztpéldány státuszban pózoltak a nagyérdemű előtt. Az alábbi fotón megtekinthető a kínálat .

A következő generációs DDR memóriamodulok fejlesztése még gőzerővel zajlik, így a DDR4-es memóriamodulok kereskedelmi forgalomban történő megjelenésére még várni kell egy keveset - egyelőre amúgy sem áll rendelkezésre egyetlen olyan platform sem, amellyel kiaknázhatóak lennének az új szabványban rejlő lehetőségek - legalábbis egy átlagfelhasználó számára.

Persze a G.Skill illetékesei a kuriózumnak számító DDR4-es memóriamodulok mellett néhány DDR3-as memóriamodult is magukkal hoztak a rendezvényre. Ezek között jelen volt egy speciális, DDR3-3000 MHz-es órajelen üzemelő négycsatornás memóriacsomag is, amely 8 darab 4 GB-os memóriamodulból állt. A szett egy ASUS X79-Deluxe alaplapban kapott helyet, méghozzá az Ivy Bridge-E sorozat csúcsprocesszorának, a Core i7-4960X modellnek a társaságában.

A 32 GB-nyi Trident X sorozatú rendszermemória 1,65 voltos üzemi feszültséggel, CL12-14-14-35-ös időzítés mellett dolgozott. Arról sajnos nem esett szó, pontosan mennyit kérnek el érte, de az biztos, hogy nem lesz olcsó, legalábbis abból kiindulva, hogy 2 x 4 GB-nyi DDR3-3000 MHz-es, 1,65 voltos feszültés és CL12-14-14-35-ös időzítés mellett ketyegő Trident X memóriáért 690 dollárt kérnek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward