Idén már nem kapnak új videokártyát a gamerek az AMD-től

Az Nvidia heteken belül piacra dobja GeForce RTX sorozatú videokártyáit, az AMD térfeléről azonban egyelőre nem érkeznek olyan újdonságok, amelyek növelhetnék a gyártó versenyképességét a videokártya piacon.

Idén már nem kapnak új videokártyát a gamerek az AMD-től

Az Nvidia nemrégiben rántotta le a leplet legújabb videokártyáiról, amelyek az evolúciós lépéseknek köszönhetően már nem a GTX, hanem az RTX sorozatot erősítik. Az egyelőre kérdéses, hogy a friss termékek pontosan mekkora gyorsulást hoznak előző generációs társaikhoz képest az általános, RTX-et nélkülöző játékok terén, az viszont biztos, hogy az AMD-nek komoly fejtörést okoznak majd a termékek, hiszen egyelőre nem tud rájuk új termékekkel reagálni.

Galéria megnyitása AMD Vega20 Az AMD az aktuális információk szerint idén két darab 7 nm-es csíkszélességgel készülő lapkát mutat be: az egyik a szerverprocesszor-piacra szánt Rome lesz, ami a második generációs EPYC processzorok alapját képezi; a másik pedig a VEGA 20, ami jó eséllyel a világ első 7 nm-es GPU-ja lesz.

A VEGA 20 esetében az újítás várhatóan nem merül ki annyiban, hogy a VEGA 10 GPU-t fejlettebb gyártástechnológiára építik. Jó eséllyel a memória-adatsín is szélesebbé válik, ugyanis a GPU fedélzetén kettő helyett négy darab HBM2-es memóriaszendvics kap helyet, így akár 32 GB-nyi VRAM kapacitás is elérhető lesz. Sajnos a VEGA 20 csak a professzionális piacra szánt Radeon Instinct és Radeon Pro videokártyákon lesz elérhető, vagyis a klienspiacon ez a GPU egyelőre nem jut szerephez.

A gamerek így a 2019 folyamán érkező Navi architektúrában reménykedhetnek, amely köré már épülhetnek következő generációs klienspiaci videokártyák. Az viszont egyelőre nem derült ki, hogy ezek pontosan mikor jelennek meg kereskedelmi forgalomban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap