Idén már nem kap bővítménykezelőt a Microsoft Edge

Sokáig abban reménykedtünk, hogy az év vége előtt még befut a hiányolt funkció, ám a friss hivatalos álláspont sajnos mást mond.

Idén már nem kap bővítménykezelőt a Microsoft Edge

Nem hivatalos forrásból már tudható, hogy a Microsoft idén ősszel, valamikor november folyamán tervezi egy nagyobb Windows 10-es frissítőcsomag kiadását, ami a Fall Update, azaz Őszi Frissítés nevet viseli. Korábbi hírünk alapján már kezd körvonalazódni, hogy nagyjából milyen újításokra számíthatunk, most azonban egy fontos hivatalos információ is érkezett, ami a Microsoft Edge webböngészővel kapcsolatos.

Mint ismeretes, az Internet Explorer utódjául szánt Microsoft Edge debütálásakor bővítménykezelő szolgáltatás nélkül tette tiszteletét a piacon, de a Microsoft július környékén még azt ígérte, néhány hónap múlva a bővítménykezelő-képesség is bevethetővé válik. Sokan azt várták, hogy e képesség a Fall Update részeként válhat elérhetővé, ám a Microsoft hivatalos tájékoztatása alapján sajnos nem ez a helyzet: a Microsoft Edge majd csak valamikor jövőre kaphat bővítménykezelőt, az viszont egyelőre nem derült ki, pontosan mikor. A bővítménykezelő belsős tesztelése egyébként már gőzerővel zajlik.

A bővítménykezelő azért is érdekes, mert a Build 2015 Konferencia alkalmával, amikor a Microsoft Edge még a Project Spartan nevet viselte, a vállalat illetékesei arról számoltak be, hogy a Chrome bővítményeket minimális extra erőfeszítéssel lehet majd Edge-kompatibilissé tenni. Amennyiben tényleg így lesz, az sokak számára lehet jó hír.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward