Idegenek és hasonmások – Heti mozipremierek

Mozikban az Elrabolt világ és a Mi, három dráma is érkezik, és ezúttal sem maradunk francia vígjáték nélkül!

Idegenek és hasonmások – Heti mozipremierek

Rovatunk élén ezúttal egy, már korábban górcső alá vett film, az Elrabolt világ áll. Rupert Wyatt sokat markoló, ám keveset fogó, viszont ezzel együtt sem rossz művéről írt kritikánk ide kattintva olvasható.

Bár Jordan Peele komikusként alapozta meg a hírnevét, legnagyobb sikere az egyebek mellett a legjobb eredeti forgatókönyvért járó Oscart is elhódító horrorja, a Tűnj el!. Ennek tükrében nem különösebben meglepő, hogy az író-rendező újra egy hátborzongató történettel fog jelentkezni a héten. A Miben a Wilson család és barátaik életét gonosz hasonmások zavarják meg.

A drámák rajongói három alkotás közül választhatnak majd. A kazah-francia koprodukcióban készült az A világ gyengéd közönyében a fiatal Szaltanat maga mögött kell, hogy hagyja kicsiny faluját, hogy ki tudja fizetni apja irtóztató adósságait, és megmentse anyját a börtöntől. A rideg metropoliszban azonban nem könnyű az élet – de a lány szerencséjére gyermekkori barátja, Kuandik vele tart, így ketten próbálják meg átvészelni a nehézségeket.

Az Életem értelmei középpontjában is a család áll. Olivert sokkolja, hogy neje, Laura egy nap se szó, se beszéd elhagyja, és közös gyermekeikkel is megszakítja a kapcsolatot. A munkában és otthon is megkettőzött erővel helyt álló férfi kezdetben abban bízik, hogy csak holmi múló szeszélyről van szó. Ám idővel rá kell jönnie, hogy felesége soha többé nem jön vissza.

Végül, a Colette-re voksolva a jeles francia írónő, Sidonie-Gabrielle Colette életének legküzdelmesebb szakaszát ismerhetjük meg. Pályája elején ugyanis hatalmas közönségsikert arató regényei a körülmények kényszerítő hatására első férje, Henry Gauthier-Villars, vagyis Willy neve alatt jelentek meg.

Felsorolásunk a Bazi nagy francia lagzik 2. zárja. Az annak idején nálunk is tisztes sikert arató komédia második felvonásában Claude-ot és Marie-t sokkolja, hogy szeretteik szinte kivétel nélkül el akarják hagyni Franciaországot. Ezért mindent megtesznek annak érdekében, hogy senki se költözzön el.

A heti mozipremierek az alábbiak:

Március 21.

  • Elrabolt világ
  • Mi
  • A világ gyengéd közönye
  • Életem értelmei
  • Colette
  • Bazi nagy francia lagzik 2.

{{ data.question }} {{ answer.percent }} Te már szavaztál! Eddig {{ data.voteCount }} szavazat érkezett Eddigi eredmények Szavazok Frissítés

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap