Hyper-Threading támogatást kaphat az új Core i3 sorozat?

A Comet Lake-S család nem csak a felsőkategóriában, hanem a belépőszinten is gyorsulni fog.

Hyper-Threading támogatást kaphat az új Core i3 sorozat?

Az Intel háza táján érdekes változásra kerülhet sor a következő Core i3-as sorozat esetében, legalábbis erre utal az a SiSoft Sandra bejegyzés, amelyre TUM_APISAK bukkant rá a napokban. Ebből az látszik, hogy az Intel nem csak a felsőkategóriában, de a belépőszint környékén is teljesítménynövelésre készül a Comet Lake-S sorozat esetében, amelynek eredményeként a Core i3-as sorozat tagjai négy processzormaggal és nyolc szállal gazdálkodhatnak, ugyanis Hypert-Threading támogatást kapnak.

Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy hamarosan a 120 dollár körüli árszinten kaphatjuk meg a 2017-es Skylake sorozat Core i7-es modelljének teljesítményét, ami igen impresszív. De szükség is van rá, hiszen a konkurencia azóta sokat fejlődött teljesítményben, amire mindenképpen reagálni kell.

Galéria megnyitása

Az említett bejegyzés szerint a négy maggal és nyolc szállal rendelkező Core i3-10100-as modell 3,6 GHz-es magórajelen ketyeg, arról azonban nincs információ, hogyan alakul a maximális Turbo Boost órajel. Igazából ez lényegében mindegy is, hiszen jó eséllyel egy mérnöki tesztpéldányról van szó, amely még úgysem végleges órajeleken üzemel. Az új gyakorlat alapján arra számíthatunk, hogy a család összes többi sorozata is megkapja a Hyper Threading támogatást, vagyis a Core i3-as modellek négy maggal és nyolc szállal, a Core i5-ösök hat maggal és tizenkét szállal, a Core i7-esek nyolc maggal és tizenhat szállal, míg a Core i9-es csúcsmodellek tíz maggal és húsz szállal vehetik fel a versenyt a konkurensek ellen. Az újdonságok továbbra is 14 nm-es csíkszélességgel készülhetnek, vagyis energiahatékonyság terén nem igazán számíthatunk előrelépésre.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap