Hunter Duet: folyadékhűtés CPU-nak és GPU-nak egyszerre

Az új szett sok-sok konfiguráció számára biztosíthat remek hatásfokkal működő, költséghatékonyan beszerezhető hűtési alternatívát.

Hunter Duet: folyadékhűtés CPU-nak és GPU-nak egyszerre

Az ID-Cooling egy érdekes kompakt folyadékhűtő szettet dobott piacra, ami minden komponenssel rendelkezik ahhoz, hogy egy processzort és egy egyetlen GPU-val ellátott videokártyát is hatékonyan le tudjon hűteni.

A Hunter Duet névre keresztelt kompakt folyadékhűtő szett emiatt igazi különlegességnek tekinthető, ami sok-sok felhasználó számára lehet kiváló és költséghatékony választás.

A Frostflow sorozatot erősítő Hunter Duet lelkét két darab teljesen egyforma felépítéssel rendelkező folyadékhűtő blokk alkotja, amelyek réz talpazattal rendelkeznek, belsejükben pedig mikrocsatornákon áramlik keresztül a hűtőközeg. A 65 milliméteres átmérőjű, mindössze 36 milliméter magas folyadékhűtő blokk tetején ledes világítást helyeztek el, belül pedig mindkét esetben kerámia csapágyas szivattyú dolgozik, amelynek lapátja 2500-as percenkénti fordulatszámmal pörög.

A blokkokat, illetve a 240 milliméteres hőleadó radiátort rugalmas gumicsövek kötik össze: a két blokk között 250 milliméter hosszú, a GPU blokk és a hőleadó radiátor között 380 milliméter hosszú, a CPU blokk és a hőleadó radiátor között pedig 250 milliméter hosszú csövet helyeztek el. A rendszer alapesetben környezetbarát, hatékony hőszállítást biztosító hűtőközeggel feltöltve érkezik, így némi szerelés után azonnal használatba vehető.

A GPU és a CPU által termelt hőt tehát egy 240 milliméteres hőleadó radiátor veszi át, amelyen két darab SF-12025-ös ventilátor teljesít szolgálatot. Ezek a légkeverők 800-1200RPM-en tekernek, maximális légszállítási teljesítményük pedig 84,5 CFM.

A GPU-ra passzoló folyadékhűtő blokkot 58,4 x 58,4 milliméteres, 53,3 x 53,3 milliméteres és 51 x 61 milliméteres lyuktávolságú rögzítő furatokhoz lehet használni, azaz a napjainkban kereskedelmi forgalomban kapható videokártyák többségéhez gond nélkül használható – legalábbis a referencia modellekhez. Vásárlás előtt azért feltétlenül érdemes méricskélni, hogy el lehessen kerülni a kellemetlen meglepetést.

A videokártyákra passzoló rész egyébként a folyadékhűtő blokk mellett egy 90 milliméteres ventilátort is tartalmaz, ami a VRM áramkör, illetve a memóriachipek számára biztosít kellő légáramlást.

Processzorok frontján az alábbi foglalatokra passzol a szett:

• Intel: LGA2011/1366/1150/1155/1156/775

• AMD: FM2+/FM2/FM1/AM3(+)/AM2(+)

A Hunter Duet rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, listaára pedig 139,99 dollár.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward