Huawei Vision TV – több, mint televízió

A Huawei szerint az általa alkotott tévé túlmutat a megszokott televíziókon, és több méretben lesz elérhető.

Huawei Vision TV – több, mint televízió

A Huawei augusztus első felében rántotta le a leplet a Honor Vision és a Honor Vision Pro TV-ről, most pedig a saját márkajelzésével ellátott Huawei Vision került a kamerák kereszttüzébe. Ez minden szempontból olyan, mint egy televízió, de a vállalat a készülék rendkívül sokoldalúsága miatt arról beszélt a bemutató alatt, hogy ez a készülék nem egy szimpla tévé, hanem sokkal inkább egy okostelefon tudásával felvérezett óriási megjelenítő.

A Honor Visiont a vállalat 55 hüvelykes méretben leplezte le valamivel több mint egy hónapja, és most a Huawei Vision pedig 65 és 75 colos méretben került bejelentésre. Szóval kezdetben jól kiegészítik majd egymást a termékek a piacon. Idővel azonban más méretek is bevetésre fognak kerülni, azt is elárulta a Huawei, hogy a mostani újdonságból is lesz 55 hüvelykes változat, sőt mi több, készül egy olyan megoldás is, aminek már 85 colos lesz a „fesztávolsága”. A felbontás nem kérdés, mindegyik szerkezet 4K Ultra HD minőséget fog biztosítani. Kvantumpontos LED LCD kijelzőt használ a vállalat, szóval nem az OLED bevetése mellett döntött, ami valószínűleg a magas ár miatt alakult így. Van itt 120 Hz-es megjelenítési lehetőség, és 100 százalékos NTSC színtérlefedés, valamint HDR is, szóval a képminőségre nem lehet majd panasz.

Galéria megnyitása

Kamerával felszerelve jön a Huawei Vision, ezt kihasználva az emberek képesek lesznek videohívásokat bonyolítani. Amikor nincsen szükség a kamerára, akkor ez egész egyszerűen belesüllyed a tévé házába, szóval attól nem kell tartani, hogy titokban megfigyeli a felhasználót. A kamerával különböző interakciókat is el lehet majd érni a használat közben, és ez képes lesz felismerni az embereket, így személyre szabott profilokat is állíthat magának mindenki – még hangalapú azonosítás is van. A készülék egy olyan 5.1-es hangrendszert vonultat fel, ami a mikrofonokat kihasználva képes automatikusan behangolni magát a hangtér lemodellezését követően. És a mesterséges térhangzás létrehozása érdekben irányítottan tudja sugározni a hangokat. A Hongshu 818 rendszerchipet vette használatba a Huawei, ami szintén a sajátja, ez nyolcmagos és a különböző DSP-kel együtt remek multimédiás lehetőségeket nyújt majd.

A Huawei a tévéket már a saját operációs rendszerével alkotta meg, ami azt jelenti, hogy a HarmonyOS-t üdvözölhetjük. Ez a mikrokernel alapú megoldás a következő években folyamatosan fejlődni fog, és ahhoz már most is elég tudással bír, hogy ebben a környezetben kiemelkedően jó felhasználói élményről gondoskodjon. A szerkezet használata közben több olyan pont is lesz, ahol mesterséges intelligenciával találkozhatnak a tulajdonosok, a gépi tanulás számos funkció mögött fog szerephez jutni. A mikrofonokat kihasználva gondoskodik a hangvezérlés támogatásáról, digitális asszisztens szolgáltatást is el lehet majd érni ilyenformán. A HarmonyOS lehetőséget nyújt arra is, hogy a HiLink platformot támogató Dolgok Internete eszközöket, különböző kiegészítőket összekösse, lakásközpontként is helytáll a Huawei Vision.

A tartalommegosztás nagyon simán fog menni. Az alkalmas Huawei okostelefonokról szó szerint át lehet majd dobni a képet a Vision televízió felületére, támogatott a Huawei Share, és távirányítónak is használható a mobil. A készülék gyári távkapcsolója kapott érintőfelületet a gyors és kényelmes kezelésért, Bluetooth 5 modult használva csatlakozik a televízióhoz, ami azt jelenti, hogy nem kell azzal foglalkozni, hogy a TV felé nézzen a kapcsoló, akár másik szobából is lehet állítani a hangerőt vagy váltani a csatornákat. Tölthető a távkapcsoló C-típusú USB-n, és három hónapig bírja majd egy feltöltés követően, továbbá meg lett toldva mikrofonnal, és bevonható a megosztásba is a OneHop technológia révén.

Prémium minőséget biztosít majd a Huawei Vision, ennek jegyében egy rendkívül vékony fém keretbe lett foglalva, és egy olyan talpat kapott maga alá, ami rendkívül stabilan fogja tartani a helyén. Persze fel lehet majd szerelni falra is, ha valaki arra vágyik. Illetve sokszor az ilyen hatalmas televízióknál már nincs is más választása az embereknek, mert nem férnek el a bútorokon. Érdekessége még a készüléknek, hogy van benne szemkímélő mód, és ha azt érzékeli, hogy kisgyermek nézi, akkor ezt magától bekapcsolja, hogy megóvja a fiatalok szemét.

 A Huawei Vision megjelenésével kapcsolatosan semmit nem árult el a vállalat, nem lehet tudni, hogy mikor kerül ez a boltokba, és azt sem, hogy mennyibe fog kerülni a különböző méretekben.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap