Huawei modemet kaphat az iPhone

Huawei modemet kaphat az iPhone

Az idei év egyik nagy technológiai újítása az 5G elindulása, és a jelek szerint minden nagyobb mobilgyártó igyekezik előrukkolni az első 5G-s mobiljával, néhányan pedig már meg is tették ezt. Viszont az Apple számára az 5G nagyon érzékeny téma lett, ugyanis minden jel arra utal, hogy legkorábban 2020-ban készülhet el olyan eszközzel, ami támogatja az új generációs hálózatokat, de egyesek szerint az sem teljesen kizárt, hogy ez még később érkezik.

Mint az ismeretes, az Apple összerúgta a port a Qualcommal, aki a világon elsőként mutatott be fogyasztói eszközökbe szánt 5G modemet, így hiába volt jó a viszonya évekig a két vállalatnak, most a cupertinói alakulat kénytelen mástól beszerezni a modemeit. A 4G LTE támogatást biztosító egységeket az Intel szállítja az Apple-nek, és úgy volt, hogy az 5G-s megoldással is időben elkészül majd a chipgyártó, de végül technológiai akadályokba futott, és nem tudott az idei évre megfelelő minőségű és megbízhatóságú mobilos 5G modemet letenni az asztalra. Most úgy fest, hogy az XMM 8160 kerül majd jövőre az iPhone-okba, és ezzel a 2020-ban megjelenő eszközöknél már biztosítható lesz az új generációs hálózatok támogatása. De elemzők szerint nem zárható ki, hogy végül még tovább csúszik az Intel fejlesztése, és csak 2021-re lesz bevethető 5G modeme, ez pedig hatalmas érvágás lenne már az Apple számára, aki már idén hátrányba kerül.

Most pedig úgy fest, hogy a cupertinóiak nem várt helyről kaphatnak segítséget. Iparági pletykák szerint a Huawei hajlandóságot mutat arra, hogy értékesítse az Apple számára a saját fejlesztésű hálózati egységét, ugyanis a kínaiak már rendelkeznek ilyen megoldással, ráadásul nem is akármilyen kivitelben. A Balong 5000 névre hallgató 5G egység minden szükséges komponenst magában foglal, és önállóan el tudja látni az összes szükséges hálózat támogatását. A Huawei fejlesztésének nem okoz gondot a 2G, a 3G, a 4G LTE vagy éppen az 5G használata, és utóbbiból a 6 GHz alatti tartományokon éppúgy képes helytállni, mint a mmWave esetén, ez a modem lényegében világszerte működik szinte minden előforduló frekvenciatartományon. És még a teljesítménye is egészen kiváló, hiszen 4,6 Gbps-os letöltési tempót tud biztosítani nagyon alacsony késleltetés mellett.

Galéria megnyitása

Az Apple tehát megfelelő partnerre lelhetne a Huawei személyében, ugyanakkor nem érdemes rögtön arra várni, hogy vajon melyik pillanatban jelenti be a két vállalat a hivatalos együttműködését. Az Apple még nemrégiben kémkedéssel vádolta a Huawei-t, és a kínai cég megoldásait az elmúlt időszakban több olyan vád is érte, hogy nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek. Az Egyesült Államok kifejezetten komoly hadjáratot folytat ellene, márpedig az Apple az egyik legnagyobb amerikai vállalat, így minimum furcsán venné ki magát most, ha a Huawei komponenseit kezdené alkalmazni.

Kíváncsian várjuk, hogy mire jut az Apple az 5G technológia támogatását illetően. A vállalatot egyébként már a Samsunggal és a MediaTekkel is emlegették egy lapon az 5G modem miatt, de pletykáknál egyik esetben sem jutott tovább a történet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap