Huawei Mate V néven jöhet izgalmas külsejű hajtogatható mobil

Zavarba ejtően nagy kijelzővel is szolgálhat adott esetben az eszköz, és máshogy nyílhat majd, mint az eddigi megoldások.

Huawei Mate V néven jöhet izgalmas külsejű hajtogatható mobil

Arról már korábban is hallottunk, hogy a Huawei új hajtogatható okostelefonon dolgozik, most pedig már arról szólnak a hírek, hogy ez a portéka a frissen levédetett Mate V nevet kaphatja. Az nem meglepő, hogy a Mate vonalon viszi tovább a Huawei a hajtogató eszközöket, és a V jelöléssel pedig már előre utalhat arra, hogy milyen formátumú lesz a gépezet.

Állítólag a Huawei a következő körben nem kifelé hajtható eszközt fog létrehozni, hanem befelé hajlíthatót, ami olyan lesz, mint a Samsung által kalap alá hozott Galaxy Fold volt tavaly. Azt nem tudni, hogy a Huawei miért indulna el ebbe az irányba, ugyanis a Mate X és a Mate Xs a megjelenését tekintve egyértelműen sikeres volt. Szinte mindenkinek az a dizájn tetszett jobban, mint a Galaxy Foldé. Részleteket most még nem tudunk, de van olyan szabadalmi ábra a Huawei nevéhez köthetően, ami könyvszerűen nyitható eszközt ábrázol.

Galéria megnyitása

A Huawei az is lehet, hogy tovább megy majd, és egy olyan mobilt fog létrehozni befelé hajtható dizájnnal, aminek a képernyője egyben egy külső panelként is funkcionálni fog. A kínaiak ugyanis szabadalmaztattak egy olyan kialakítást is, ahol a hajtogatható kijelző jóval nagyobb annál, mintha a mobil belsejét kitöltse, és a kereten átbukva tovább folytatódik a fedőlapon is. Ez igencsak izgalmasan nézne ki, akár a készülék peremén is megjelenhetnének információk, attól függően, hogy éppen milyen helyzetben van az eszköz.

Galéria megnyitása

Rendelkezik a Huawei olyan szabadalmi ábrával is, ami egy ilyen „csupakijelzős” okostelefont mutat be. Itt már lényegében csak egyetlen felületre, a hátlapra nem terjed át a megjelenítő. Ennek a kialakításnak köszönhetően akkor is kiemelkedő képminőséget tud viszonylag nagy felületen nyújtani az készülék, ha éppen össze van zárva. Persze azt is hozzá kell tenni, hogy így az összehajtós dizájn legfontosabb előnyét, a nagy kijelző védettségét a sutba vágja a gyártó.

Konkrétumok híján az is elképzelhető még, hogy a Huawei egy kisebb, kompaktabb modellben gondolkodik, ami a Galaxy Z Flip, valamint a Motorola Razr 2019 számára állít majd ellenfelet. Ebben az esetben abszolút érthető lenne, ha az összehajtós dizájnt alkalmazná a Huawei, de eddig a vállalat nevéhez ilyen jellegű elképzelések nem köthetőek.

A mostanitól függetlenül olyan információval is lehetett már találkozni, miszerint a vállalat beáll a Samsung mögé a sorban a hajlékony üvegért. Az UTG megoldás közel sem ad üveges érzést, de jobb, mint a Mate X esetében alkalmazott műanyag hordozó az OLED számára, és ezt a Huawei is felismerhette, éppen ezért talán már a következő mobilja is ezt használhatja. Bár ennyire konkrét információk ezzel kapcsolatban egyelőre nincsenek.

A Huawei Mate V megjelenésére talán az ünnepi időszakot közvetlenül megelőzően, októberben kerülhet majd sor. Ha így lesz, akkor nem lenne meglepő, ha a következő hetekben, hónapokban egyre több információ látna napvilágot ennek kapcsán. A Huawei Mate X és a Mate Xs nagyon sokakat lenyűgözött a megjelenésével, és éppen ezért nem lesz egyszerű feladata a vállalatnak, ha még magasabbra szeretné tenni a lécet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap