Hordozható egybegépet készített az Acer

A 17,3 hüvelykes IPS panellel ellátott újdonság 15,6 milliméter vastag házban foglal helyet, beépített akkumulátora pedig ötórányi üzemidőt nyújt.

Hordozható egybegépet készített az Acer

Az Acer egy rendhagyó egybegéppel rukkolt elő, amelynek legnagyobb különlegessége az, hogy pillanatokon belül "összecsomagolható", így gyorsan egyik szobából a másikba vihetjük, de akár hosszabb távon is lehet hordozni, igaz, ekkor számításba kell venni, hogy a kijelző képátlója 17,3 hüvelyk. A ház vastagsága azonban csak 15,6 milliméter, akkor azért nem tűnik olyan vészesnek a helyzet.

A 2 kilogrammos Aspire Z3-700-as egybegép kecses kivitelben, tízpontos érintő támogatással ellátott érintőkijelzővel felszerelve érkezik, plusz igény szerint érintőtollal is használható, ha a feladat jellege ezt megköveteli. A Full HD IPS kijelzővel rendelkező termék gyakorlatilag úgy néz ki, mint egy nagyméretű tábla, sőt, akár még táblaként is használható. A kihajtható támasztékokkal ellátott egybegéphez vezeték nélküli billentyűzetet és egeret társítottak, mobil működéséről pedig akkumulátor gondoskodik, ami egyetlen teljes töltés hatására nagyjából ötórányi üzemidőt kínál.

Az érdekes újdonság alapját Intel Pentium vagy Celeron processzor adhatja, igaz, azt nem részletezi a gyártó, hogy a központi egységek milyen lapka köré épülnek. Az viszont biztos, hogy rendszermemóriából akár 8 GB-nyi is kérhető, az adatok tárolását pedig – választástól függően – 32 GB-os SSD-től 500 GB-os HDD-ig többféle megoldás is végezheti. A videóvezérlő szerepét Intel HD Graphics típusú iGPU tölti be.

A hordozható egybegép két USB 3.0-s porttal, egy HDMI porttal, fejhallgató kimenettel, microSD memóriafoglalattal, illetve érintőtoll-tartóval érkezik – utóbbiban gyárilag nincs érintőtoll, az nem alaptartozék. A fedélzeten két digitális mikrofon is helyet kapott, amelyek digitális jelfeldolgozással szűrik ki a háttérzajokat annak érdekében, hogy a beszéd még érthetőbb lehessen. Emiatt Cortana is pontosabban teljesíti a parancsokat – még akkor is, ha zajos környezetben próbálunk társalogni a Windows 10 beépített digitális személyi asszisztensével. A kínálatban a fotók alapján beépített webkamera is jelen van.

A Z3-700-as modell Európában, a Közép-Keleten és Afrikában még az év vége előtt elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, induló ára pedig 599 euró lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward