Shop menü

HONOR PLAY 50 PLUS – ÚJ JÁTÉKOS A KÖZÉPKATEGÓRIÁBAN

A Honor az utóbbi időben nagyon érdekes újdonságokkal rukkolt elő, de azért azokra is gondol, akik vékony tárcával állnak a kasszához, nekik lehet jó opció a Play 50 Plus.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Honor Play 50 Plus – új játékos a középkategóriában

A Play szériát a Honor már hosszú ideje a költséghatékonyabb mobilok számára tartja fenn, és most is egy olyan készülékkel van dolgunk, ami kedvezőbb áron kerül a boltokba. A Play 50 Plus a tavaly októberben bemutatott Play 40 Plus helyét veszi át a palettán, éppen egy évvel az elődöt követően.

Az új mobil főleg a méretet tekintve jelent előrelépést. Ezúttal már egy hatalmas, 6,8 hüvelykes készülékkel állunk szemben, ami immáron Full HD+ felbontással szolgál. IPS technológiás panelről beszélhetünk, ami 850 nites fényerőt tud elérni, és 90 Hz-es működésre is képes, így kellemesebb sebességérzet tud nyújtani.

Galéria megnyitása

Az Android 13 rendszerrel kerül a boltokba az okostelefon, szóval ebből a szempontból sem nem lehet rá panasz. A Honor a MagicOS grafikus felhasználói felület 7.2-es kiadását alkalmazza a készüléken, ami a legújabb verziója ennek. Szóval a legtöbb szoftveres extra elérhető lesz a gépen.

Galéria megnyitása

Az újdonság a korábbi 5 megapixeles kamerát egy 8 MPixeles megoldásra cserélte. Szóval már egy fokkal jobb lesz, ha szelfik készítéséről beszélünk. Videózni 1080p minőségben lesz képes; és ez egyébként igaz lesz a főkamerára is, szóval nem egy nagy videósról beszélhetünk.

Galéria megnyitása

A Honor Play 50 Plus kettő kamerát vonultat fel a hátán, az elsődleges képalkotója 50 megapixeles szenzort használ, támogatja a pixelek összevonását, és a PDAF eljárást is támogatja. De azt hozzá kell tenni, hogy egy kisebb fizikai méretű érzékelőről van szó. A segédkamerától sokat nem kell várni, az csak arra szolgál, hogy a mélységélességet biztosítsa a portrék alkalmával.

Galéria megnyitása

A Dimensity 6020 rendszerchipet kapta meg a készülék, ez már egy új megoldás a MediaTek kínálatában, de igazából arról nincs szó, hogy modern lenne. Megbízható és korrekt konstrukció, elfogadható tempót fog nyújtani, de azért játékra például nem ez lesz a legjobb eszköz. A RAM akár 12 GB is lehet, alapból pedig 8 GB-tal szolgál. A háttértár kapacitása minden esetben 256 GB-os, szóval ezen a téren már abszolút rendben van.

A mobil 5G hálózati modemmel érkezik, persze csak a Sub-6 tartományra fókuszál ebből a szempontból. A kapcsolati lehetőségeket tekintve biztosít még 802.11ac szabványnak is megfelelő Wi-Fi-t, Bluetooth 5.1 modul, valamint A-GPS vevőt. Sajnos ebből a szempontból eléggé szűkös a Honor Play 50 Plus repertoárja, NFC chipet sem biztosít. De legalább Dual-SIM-es, DSDS módban képes a kártyákat kezelni.

Galéria megnyitása

Zöld, fekete, lila és ezüst színben is megvásárolható lesz a 199 grammot nyomó, 8,2 milliméter vastag masina. Jó hír, hogy sztereóban lesz képes megszólalni, szóval a maga nemében egészen korrekt hangot lehet várni. Hi-Res Audio minősítést is kapott az okostelefon vezetékes és vezeték nélküli összeköttetést illetően is – van 3,5 mm-es Jack is a kereten. Ujjlenyomat-olvasó is van a fedélzeten, ennek a kereten jutott hely, így minden esetben könnyen hozzá lehet férni.

Galéria megnyitása

Rendkívül kövér, 6000 milliamperórás akkumulátor lapul a hátlap alatt, szóval egy biztos: az üzemidőre nem lehet majd panasz. Persze azt is látni kell, hogy a nagy képernyő miatt biztosan lesz fogyasztása is a vasnak, ha például magas fényerőn filmeznek rajta huzamosabb ideig. A töltés aránylag gyors lesz, 35 wattos teljesítmény támogatott itt a gyári adapter használva, merthogy ez része a csomagnak.

Galéria megnyitása

A Honor Play 50 Plus Kínában kerül a boltokba először, és elérhető lesz szélesebb közben is. Az okostelefon ajánlott fogyasztói ára a mostani árfolyam mellett átszámítva 70 ezer forintnak felel meg, ezért a pénzért a 8/256 GB-os kivitel üti a vásárlók markát, a 12/256 gigás verziót egyelőre a gyártó nem árazta be.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére