Honor mobil is érkezik 5G támogatással

Honor mobil is érkezik 5G támogatással

A sanghaji Mobile World Congressen személyesen a Huawei vezetője, George Zhao beszélt arról, hogy újabb 5G-s készülékek érkezésére lehet számítani, és már nemcsak a Huawei név alatt. Az 5G nagyon fontos a vállalat számára, hiszen nemcsak a fogyasztói eszközök oldaláról van jelen ezen a területen, hanem az infrastrukturális terület irányából is. Ha a szolgáltatók látják, hogy szaporodnak az 5G-s mobilok, és nagy az igény ezekre, akkor felgyorsítják az új generációs hálózat fejlesztését, és ebben szívesen vállal szerepet a cég. A sorozatos támadások ellenére a napokban is arról lehetett hallani, hogy a Huawei domináns szerepet tölt be az 5G technológiák fejlesztésében, a szabadalmak birtoklásában és a hálózatok üzemeltetésében is.

George Zhao elmondása alapján még ebben az évben színre fog lépni az első Honor modell 5G hálózati modemmel. Ez nemcsak azért fontos, mert szélesebb lesz az egyelőre még viszonylag gyér kínálat, hanem azért is nagy jelentőséggel bír, mert a Honor márkanév alatt forgalomba kerülő konstrukciók általában jobb ér-érték aránnyal szoktak szolgálni, vagyis egy az eddigieknél megfizethetőbb 5G-s mobilt lehet kilátásba helyezni. A Huawei esetében extra érdekesség, hogy a cég saját fejlesztésű 5G hálózati modemet használ, és ez elvileg jobb képességekkel rendelkezik, mint a minden más gyártó által eddig alkalmazott Snapdragon X50.

Galéria megnyitása

Arra nem tért ki a Huawei vezetője, hogy milyen hardveres jellemvonásokkal rendelkezhet majd az 5G-s Honor, de nem lenne meglepő, ha például közeli rokonságot ápolna a nemrégiben bemutatott, és egészen nagy népszerűségnek örvendő Honor 20 családdal, ami augusztustól Magyarországon is megvásárolható lesz. Ennél minden biztosított ahhoz, hogy akár viszonylag egyszerűen meg lehessen oldani az 5G támogatást.

A Huawei egyébként továbbra is úgy folytat minden kommunikációt, hogy nem foglalkozik azzal, hogy az Egyesült Államok jelen állás szerint augusztus 19-étől eltiltja minden amerikai termék használatától. És bár meglehet, hogy még azelőtt megoldódik valamilyen módon ez az ügy, mielőtt a tiltás ténylegesen életbe lép, de nem árt azzal is számolni, hogy nem lesz már pozitív fejlemény. Nem tudni, hogy ilyen esetben miként fog alakulni a vállalat további pályafutása, és így az 5G-s Honor modell sorsa. Mivel a cég erről egyelőre egyáltalán nem kíván beszélni, így mi sem tudunk erről nyilatkozni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap