Honami - a Sony ellenszere a PureView-ra?

A kiszivárgott információk szerint a Sony rövidesen bemutathatja a legújabb kamera technológiáját.

Honami - a Sony ellenszere a PureView-ra?

A mobilok körében a fotózás már hosszú évek óta kulcskérdés. Az első minőségi kamerás telefonok az okostelefonok generációját megelőzően kerültek a boltok polcaira. Mostanra a legjobb kamerák a Nokiánál keresendőek, miután a finnek óriási képszenzorokat kezdtek építeni az eszközeikbe, ez pedig elég fontos a lehető legjobb eredmény eléréséhez.

A Sony egykor a Cyber-Shottal mutatott fel akkor még briliánsnak számító eredményeket (elég csak a K800-ra gondolni), de mostanra ez a háttérbe szorult, és az Xperiák védjegyei között nem sűrűn említik a kiváló kamerát. A nagy visszatérést a Honami névre hallgató megoldás jelentheti majd. Ez egy óriási, 1/1,6 hüvelykes átlójú Exmor RS szeznorral lesz felvértezve, ami egy Cyber-Shot G lencserendszer mögé lesz majd beágyazva. Természetesen itt minden réteg valódi üveget jelent a minőség jegyében. A vaku terén sem bíznak semmit a véletlenre, a Xenon mellett LED villanóból is rögtön kettővel látják majd el a Honamit, így akár videófelvételnél is fénybe boríthatjuk a telefon környezetét.

A hardver mellett persze legalább olyan fontos a szoftveres oldal is. Az információink szerint a képfeldolgozó algoritmusokat a Sony Cyber-Shot digitális fényképezőktől fogja örökölni az új kamera modul, ráadásul a felhasználói felület is erősen át lesz szabva - remélhetőleg a funkcionalitás jegyében, ám erről részletesebben nem esett szó. Az eddig említett dolgokhoz csatlakozik még a jelenlegi Xperia Z/ZL modellekkel bemutatott automatikus témafelismerés (Superior Auto), hogy tényleg mindenki azonnal fényképésznek érezhesse magát, és néhány rossz beállítás senkinek ne szegje kedvét azonnal.

Valamint állítólag a Sony a szintén Nokia érdekeltségű City Lens-hez hasonló szolgáltatáson is dolgozik. Ez egy mini kiterjesztett valóságot hoz létre oly módon, hogy a kamera képére vetíti a térképen fellelhető információkat. A finneknél persze a Here adatbázisából táplálkozik ez, de a Sony saját térkép híján valószínűleg a Maps tudására fog hagyatkozni.

Tornasorban a versenyzők.

A Sony Honami megfelelő vetélytársa lehet a Nokia PureViewnak, még akkor is, ha esetleg a Nokia 808 levadászása nem jönne össze. A 808 kamerájának 1/1,2 colos képérzékelője továbbra is érinthetetlen, de az 1/1,6 hüvelyk megfelelő eljárásokkal talán képes lesz felvenni a kesztyűt. A Nokia N8 produktumát a számok törvénye alapján biztosan képes lesz überelni a Honami, és az Androiddal karöltve ez biztosan sokaknak felkelti majd az érdeklődését.

Az első Honami mobil külsejéről nincsen képünk, de az biztos, hogy felesleges egy pengére várni. A nagy felépítmény a méretre szinte biztos, hogy negatív hatással lesz. 10 milliméternél vékonyabb házba bravúr lenne ezt belezsúfolni. A végeredmény valószínűleg egy "púp" lesz, ami a kamerát fogja körülölelni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward