Holnap jön a PlayStation 4 új, 2.0-s rendszerfrissítése

Számos újdonságot hoz a PS4 régóta várt frissítése, többek között aktiválódik a Share Play is.

Holnap jön a PlayStation 4 új, 2.0-s rendszerfrissítése

A PlayStation 4 lassan egy éve a piacon van, így lassan ideje volt egy nagyobb rendszerfrissítésnek, hiszen számos olyan funkció hiányzik még, melyet a Sony eredetileg beígért a konzol bemutatásakor. Ezek jelentős része most bekerül a 2.0-s, Masamune fantázianéven futó frissítéssel. Tekintsük át gyorsan újra, hogy mire lehet számítani!

- USB zenelejátszó: magáért beszél a dolog, külső meghajtóról tudunk MP3, MP4, M4A, és 3GP formátumú muzsikákat lejátszani, akár játék közben is.

- Új színek: a főmenü témáját állíthatjuk át az alap kékől aranyra, sötétebb kékre, pirosra, zöldre, lilára, rózsaszínre és szürkére.

- Fejlődik a közvetítés: a Live from PlayStation alkalmazás segítségével jobban szűrhetővé, kereshetővé és átláthatóvá válnak a barátok által közvetített tartalmak, illetve az egyéb, PS4-ről közvetített tartalmak.

- Barátkeresés: a rendszer barátokat ajánl nekünk az alapján, hogy a barátaink kiket ismernek, illetve kikkel játszanak együtt.

- Átalakul a tartalmi részleg: a főmenüben eddig ömlesztve láttuk a játékokat és alkalmazásokat, ez azonban végre megváltozik. A frissítés után a legtöbbet használt 15 alkalmazás lesz látható, a többit pedig a Libraryba teszi, ami könnyebben rendszerezhető és kereshető.

- Jobb hangutasítások: a PS4 is rendelkezik alapvető hangutasításokkal, ezek is fejlődnek most. A "PlayStation" kulcsszó kimondása után adhatunk ki parancsokat a rendszernek, az "All Commands" utasításra pedig megmutatja nekünk az összes elérhető hangutasítást. Bekerült többek között a "Start broadcast", az "End Broadcast" és a "Find Face" parancs is.

- Ingyenes PS Plus-játékok hozzáadása a Libraryhoz: eddig úgy biztosíthattuk be magunknak az adott hónapban elérhető igyenes PS Plus-játékokat, hogy le kellett töltenünk azokat, még akkor is, ha utána rögtön letöröltük őket. Erre mostantól nem lesz szükség, ugyanis a Store-ból szimplán hozzáadhatjuk őket a Libraryhoz.

Jön a Share Play

A Share Play alapvetően két dologra ad lehetőséget. Egyrészt virtuálisan átadhatjuk a kontrollert egy barátunknak, aki ezt követően úgy viheti tovább a mi játékunkat a saját PS4-én, hogy neki az meg sincsen - mintha ténylegesen mellettünk ülne. A másik pedig, hogy az ezt támogató játékokban lehetőség van kooperatív, vagy egyéb multiplayeres lehetőségek kihasználásra, szintén úgy, hogy csak egyikünk rendelkezik a játékkal.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward