Shop menü

HIVATALOSAN IS KÉSZÜL A MAFIA 4

De még jó sok év lesz, mire megjelenik.
Vaffler Dániel
Vaffler Dániel
Hivatalosan is készül a Mafia 4

Korábban már felmerültek pletykák azzal kapcsolatban, hogy a Hangar 13 folytatja a Mafia-sorozatot, mégpedig egy új vezetőség alatt. Akkor arról lehetett hallani, hogy a stúdió átszervezés alatt van, és hamarosan elindulhat a játék fejlesztése.

Nos, most a Mafia-sorozat huszadik évfordulójára a Hangar 13 vezetője, Roman Hladík bejelenette, hogy tényleg készül a folytatás.

"Örömmel erősítem meg, hogy elkezdődött a munka egy teljesen új Mafia-projekten. Habár még néhány évnek el kell telnie a megjelenésig, és így jelenleg még semmit nem mondhatok róla, mégis nagyon örülünk, hogy tovább dolgozhatunk ezen a sokak által kedvelt sorozaton, és új történeteket mesélhetünk el" - mondta a főnök.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, változások történtek a Hangar 13 stúdió vezetőségében és csapat belsős források szerint egy új Mafia-játékon dolgozik. Így lehet összefoglalni a legújabb eseményeket, de kezdjük az elején! A 2K Games megerősítette, hogy távozik a Hangar 13 éléről az elnök és egyben kreatív igazgató Haden Blackman. A kiadó szerint Blackman kiváló munkát végzett abban, hogy kiépítette és kialakította az együttműködést a Hangar 13 csapatai között Novatóban, Brightonban és Csehorszában.

A Hangar 13 korábban nem volt a 2K Games legnagyobb sikertörténete. A Mafia 3 ugyan nem sikerült rosszul, de közel sem aratott akkora sikert, mint remélni lehetett volna. Ezt követően 2018-ban komoly leépítések következtek a cégnél, később pedig elkezdtek dolgozni egy játékon, ami a belsős információk szerint egy háromfős kooperatívra épülő multiplayer szuperhősös anyag lett volna. Erre 53 millió dollárt szórtak el, ám végül a kiadó tavaly lelőtte az egész projektet. Végül aztán a Mafia: Definitive Edition fogadtatása egészen jól sikerült, így talán nem is csoda, hogy a stúdió újra visszatér a sorozathoz.

Az eddigi belsős információk alapján úgy tudni, hogy a Hangar 13 kidobja a saját fejlesztésű motorját, és helyette Unreal Engine 5-re fog épülni a Mafia 4. Ezen kívül a történettel kapcsolatban is voltak már apró szivárgások: úgy tudni, hogy a játék egy előzménytörténet lesz. A sorozat eddig is ugrált a korszakok között, az 1930-as évektől egészen az 1960-as évekig.

Habár hagyományosan a szesztilalom időszakát tekintjük a klasszikus mafiás időszaknak, minden bizonnyal el lehet mesélni érdekes történeteket a századforduló és az 1930-as évek között.

Mindenesetre ha valaki lemaradt volna az első részről, akkor szeptember 1-5 között ingyenesen adják Steamen, a felújított változatot pedig 14 eurós akcióban lehet majd megvenni szeptember 8-ig.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére